Istanbul

– vakker og forførende

Bli med på en eventyrlig reise til Istanbul, den eneste byen som ligger på to kontinenter! Istanbul er London, Paris og Kairo på en gang. Byen har opp gjennom tidene hatt mange forskjellige navn: Bysants – Konstantinopel – Miklagard – Istanbul. Grekerne, romerne og de osmanske tyrkerne har preget byen og gitt den sitt fargerike mangfold. Du vil bli imponert over byens storslåtte bygninger og vakre beliggenhet. Du fascineres av orientens lyder og lukter, basarer og markeder med spennende handlemuligheter. Og blir du med oss på vår frivillige flytur til Kappadokia, får du oppleve et område i Tyrkia uten sidestykke. Dette er en reise du kommer til å huske!

Program for turen

Dag 1
Norge – Istanbul
Dag 2
Porten til Orienten
Dag 3
Storslåtte palasser
Dag 4
Frivillig tur til Kappadokia
Dag 5
Vi besøker Asia
Dag 6
Hjemreisedag

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Istanbul

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/basar_gate.jpg

Mellom moskéer, palasser og markeder ser vi det brokete folkelivet utfolde seg.

Dag 2: Porten til Orienten

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/blue_moske.jpg

Istanbul er omgitt av vann på alle kanter, og de tallrike kuplene og minaretene speiler seg i Marmarahavet og Bosporusstredet, et utrolig vakkert syn både i dagslys og om kvelden. Sightseeing der vi besøker noen av de største severdighetene i den historiske delen av Istanbul. Hagia Sofia, Den Blå Moské, Hippodromen og ikke minst Den Store Basaren. Med 4000 butikker er dette nesten som en egen by. Hva er du mest lysten på å handle? Gull, diamanter, lær, kobber, tepper, klær eller antikviteter?

Dag 3: Storslåtte palasser

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/dolmabache_palasset.jpg

Vårt første stopp er et besøk i Dolmabahcepalasset, som har blitt kalt Tyrkias ”Versailles”. Så skal vi prøve å fornemme litt av hvordan livet må ha artet seg under sultanene. Vi begir oss til Topkapipalasset, det største i sitt slag i Tyrkia hvor 5000 personer jobbet samtidig. Den vakre parken med fontenene og utsikten over Det Gylne Horn og Bosporus er imponerende.

Dag 4: Frivillig tur til Kappadokia

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/cappadokia_550x355.jpg

I dag har du mulighet til å utforske Istanbul på egenhånd eller bli med på en opplevelse av de helt sjeldne i dag. Et innenriksfly flyr oss midt inn i Tyrkia hvor en merkelig reise starter. Det er en fantasiverden med fantastiske formasjoner og figurer plassert i et månelignende landskap, som er blitt skapt og utviklet i løpet av millioner av år, takket være store vulkanutbrudd.

Dag 5: Vi besøker Asia

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/bosporosstredet.jpg

Besøk i Den egyptiske basaren hvor man blant annet finner urter og krydder fra hele verden. Så står Bosporus for tur, den gamle vannveien som i århundrer har vært bindeleddet mellom Marmarahavet, Egeerhavet og Svartehavet. Oppe på Camlica-fjellet har vi virkelig Istanbul for våre føtter. Siste severdigheten på denne utflukten er turen over den imponerende hengebroen som forbinder Asia med Europa.

Dag 6: Hjemreisedag

/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/basar_krydderbutikk.jpg

Formiddagen fri til å slappe av eller å ta en liten handlerunde. Deretter vender vi hjemover etter dager med fargerike opplevelser og inntrykk.