– dampende eksotisk

Istanbul er en kosmopolitisk storby og den eneste byen som ligger på to kontinenter! Istanbul er London, Paris og Kairo på en gang. Byen har opp gjennom tidene hatt mange forskjellige navn: Bysants – Konstantinopel – Miklagard – Istanbul. Du vil bli imponert over byens storslåtte bygninger som for eksempel Hagia Sofia, et av verdensarkitekturens største under som først ble overgått etter tusen år av Peterskirken i Roma. I tillegg er Istanbul en moderne storby med alt som hører til av trendy varehus, restauranter, internasjonale banker og fantastiske utendørsbarer langs vannkanten av Bosporus.

Bysightseeing

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/blue_moske_sultanahmet_innv.jpg

Et besøk i Istanbul er nesten ikke komplett uten å ha sett den berømte blå moskeen og den gamle Hagia Sofia som ble bygd som kirke og som nå er moske. På turen kan vi også legge inne en tur i Topkapi-palasset.

Sultan Rally

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/basar_krydderbutikk.jpg

Oppdag gamlebyen gjennom skattejakt i små team, som går ut på å løse oppgaver, samle suvenirer og kjøpe varer på basarene - Krydderbasar og Grand Basar hvor 4000 butikker selger varer under samme tak.

Tyrkisk bad

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/istanbil-bedriftsbilder/hamam_550x335.jpg

Hva med å ta velkomstdrinken i et typisk tyrkisk bad? Vi kan leie hele badet og arrangere en 40 minutters opplevelse av varmt tyrkisk bad. Massørene har lang erfaring i å gi massasje på de oppvarmede marmorhellene.

InSPYration

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/istanbil-bedriftsbilder/jamesbond_istanbul.jpg

Det nærmeste de fleste av oss har kommet spionasje, er gjennom James Bond. Her har du muligheten til å oppleve mystikken og de eksotiske stedene som er brukt i James Bond filmene ”Skyfall” og ”With love from Russia” ved å utføre oppdrag med James Bond temaer. Gamle biler, spesielle karakterer, historiske steder, båter, tårn, akkurat som i filmene. Og det kan vel hende at selveste Bond også dukker opp…

Teppefabrikk

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/tepper_vevstoler.jpg

Ta turen innom en tyrkisk teppefabrikk der det blir anledning til å se på produksjonen og kanskje noen ønsker å kjøpe med seg et teppe hjem. Her passer det ofte å stoppe på vei til flyplassen.

Bosporuscruise

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/istanbil-bedriftsbilder/bosporus_cruise_550x355.jpg

Bli med på et cruise på Bosporusstredet, det tre mil lange sundet som skiller Europa og Asia. Vi kan legge turen innom en av de berømte Prinseøyene i Marmarahavet. Vi seiler forbi marmorpalasser, praktfulle villaer med flott strandlinje, imponerende borger, forfalne trehus og små fiskerlandsbyer.

Kjøretøymuseum

http://norsktur.no/globalassets/europa/istanbul/istanbul-programbilder/istanbil-bedriftsbilder/museum_transportmidler.jpg

Besøk kjøretøymuseet i Istanbul, en drøm for alle som er teknisk interessert.