Jersey

Perlen i Den engelske kanal

Det sies at kjært barn har mange navn. “Perlen i Den engelske kanal” er vårt kallenavn på denne drømmeøya som lever sitt eget liv mellom Frankrike og England. Om du ønsker vakker natur, spennende historie, er glad i å handle eller bare vil slappe av - her er noe for enhver smak. Jersey er omkranset av flotte strender og er den britiske øya med flest solskinnsdager i året! Øya er kun 8 km lang fra nord til sør og 14,5 km bred fra øst til vest – distanser som gjør at alle våre utflukter har behagelige kjøreetapper. Dette er en reise du ikke bør gå glipp av!

Program for turen

Dag 1
Norge – Jersey
Dag 2
Jersey rundt
Dag 3
Hovedstaden St. Helier
Dag 4
Jersey War Tunnels og Living Legend
Dag 5
Frivillig utflukt til øya Sark
Dag 6
Samares Manor og Mont Orgueil Castle
Dag 7
Frivillig utflukt til Jersey Zoo og La Mare vingård
Dag 8
Jersey – Norge

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Jersey

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/01_mont_orgueil_and_gorey_harbour_jersey1.jpg

Rutefly via London, event. charterfly. Innlosjering for eksempel på bra hotell. Her er meget god standard, en luksuriøs spa- og velværeavdeling, treningssenter, frisørsalong for ikke å glemme et godt utvalg av barer, kafeer og restauranter.

Dag 2: Jersey rundt

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/10_moon_walk_seymour-tower.jpg

Dagens utflukt tar oss med rundt på store deler av øya hvor vi møter uberørt natur og frodig vegetasjon. Tidevannsforskjellen som gjør de flotte strendene på sørsiden til månelandskap, imponerer, og det samme gjør øyas steile klipper og intime bukter på nordsiden.

Dag 3: Hovedstaden St. Helier

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/03_sthelier_shoppingsteret.jpg

I byens gågate møtes vi av et vell av forretninger. Her finnes alt fra store varemagasiner til mer særpregede butikker. Jersey sies å være et mekka for kjøpelystne turister både når det gjelder vareutvalg og priser. Om ettermiddagen kan du bli med på en felles vandretur på noen av Jerseys Green Lanes.

Dag 4: Jersey War Tunnels og Living Legend

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/23_war_tunnels.jpg

Også Jersey fikk besøk av tyskerne under 2. verdenskrig. De sprengte og bygde et imponerende hospital for sårede soldater inne i fjellet som nå er omgjort til en imponerende utstilling. Neste attraksjon presenterer øyas historie. Living Legend tar oss med på en reise i lyd, lys og bilder i sitt multimedia teater og forteller øyas dramatiske historie.

Dag 5: Frivillig utflukt til øya Sark

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/13_sark-island---beautiful-photos-21.jpg

Bli med til den bilfrie naboøya Sark. Her er atmosfæren helt spesiell. Traktordrosjer frakter oss opp til øyas øvre platå hvor hest og kjerre venter på oss. Spaserturen gjennom øyas eneste hovedgate er en nostalgisk opplevelse. Her finnes små butikker og spisesteder med mulighet for å innta en god lunsj.

Dag 6: Samares Manor og Mont Orgueil Castle

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/25_park-og-mont-orgueil.jpg

En hyggelig formiddag står på menyen i dag med ærverdig herregårdsbesøk. Mang en rik familie har i århundrer bosatt seg på Jersey, kjøpt store landområder og bygd sine herregårder. Samares Manor åpner porten for oss og inviterer til en spennende vandring på sin storslåtte eiendom. Etterpå blir det besøk på Mont Orgueil Castle ved Gorey. I klarvær kan man se kysten av Frankrike fra toppen av tårnet.

Dag 7: Frivillig utflukt til Jersey Zoo og La Mare vingård

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/18_jersey-zoo-gerald-durrell-contemplates.jpg

Den internasjonale organisasjonen Durell har i over 50 år arbeidet for å ta vare på utrydningstruede dyrearter. På Jersey har de et flott anlegg med 1400 forskjellige dyre- og fuglearter fra hele verden. Etter besøket fortsetter vi til La Mare vingård som frister med egenprodusert vin og hjemmelaget sjokolade! Turen inkluderer også en nydelig lunsj før vi drar tilbake til hotellet.

Dag 8: Jersey – Norge

/globalassets/europa/jersey/jersey-programbilder/27_portelet-bay-utsikt.jpg

En uke i et lite paradis nærmer seg slutten. Hotellet vårt har gitt deg god forpleining - du har bodd på et hyggelig rom, spist velsmakende måltider, kanskje danset litt, nytt god drikke i barene og kanskje besøkt spa-anlegget. Utpå dagen kjører vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge.