Forslag til aktiviteter og utflukter

Operahuset

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/operahuset.jpg

Bli med bak scenen på denne imponerende bygningen som sto ferdig i 2005. Kan kombineres med middag i operaens restaurant, og kanalcruise da bygningen ligger i vannkanten. http://kglteater.dk/det-sker/rundvisninger

Carlsberg Besøkssenter og Jacobsen Husbryggeri

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/carlsberg-bottle-collection.jpg

Carlsberg har i samarbeid med Jacobsen Husbryggeri åpnet et nytt senter i gamle lokaler. Her får man se de blankpolerte kobberkjelene hvor Carlsbergs serie av spesialøl rettet mot ølkjennere blir brygget. I besøkssenteret vises ølets historie gjennom lys, lyd, bevegelse, interaktivitet og spesialeffekter.

Louisiana

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/lousiana_oresund.jpg

Louisiana ligger ca 1 time fra København og har en samling av moderne kunst som omfatter internasjonale kunstnere som blant annet Arp, Francis Bacon, Calder, Dubuffet, Giacometti, Henry Moore, Picasso, Rauschenberg og Warhol.

Aktivitetsdag i DGI-byen

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/dgi_fekting.jpg

DGI-byen er et senter med et vell av muligheter for teambuilding, fysisk utfoldelse og gode opplevelser. Gruppen blir delt inn i lag ut fra valgte aktivitetspakker som kan inneholde alt fra boksing, stomp, Picasso-maling og skyting eller ”stjernejakt” til et opphold i det behagelige kurbadet på samme sted. Det anbefales å bestille en proviantpakke som hver deltaker får med seg på aktivitetene. www.dgi-byen.dk/

Jazztur

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/kafeliv_mortenjerichau.jpg

København har flere små barer og kafeer som fra tid til annen har jazzmusikk på programmet. Turen starter med middag hvor guiden forteller om de steder og musikere man senere skal få oppleve. Selve turen går innom tre til fire spillesteder og man blir også fortalt litt om den historiske bakgrunnen for de områder i København man er innom.

Dragør

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/dragoer.jpg

Det gamle fiskeleiet og losbyen Dragør har en spesiell atmosfære, historie og idyll. Her finner man smale gater med brostein, gamle hus, spennende museer og gode restauranter.

Rebusløp

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/dining_in_nyhavn.jpg

Bli kjent i København by til fots. Det blir rebusløp som inkluderer et par stopp underveis og som også vil gi noe godt i glasset! Siste stopp på rebusløpet er en restaurant hvor en kan spise felles lunsj.

Kanalcruise

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/kanalbattur.jpg

Turen starter og slutter i Nyhavn og er en guidet tur rundt om i havnen og gjennom de idylliske kanalene. Guiden forteller underveis om Københavns vakre kirker, slott, gamle fredede hus, de nye og spennende arkitektoniske bygningene og andre spesielle severdigheter.

Experimentarium

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/experimentarium.jpg

Man kan si at Experimentarium er Danmarks Forskningssenter, et sted hvor naturvitenskap og teknikk er til å ta og føle på. Her er det ikke bare tillatt, men i høy grad meningen, at man skal røre og bruke utstillingene. Et artig sted med mye man kan lære! Egner seg spesielt for de som føler seg unge til sinns…

Malmø

/globalassets/europa/kobenhavn/kobenhavn-programbilder/turning_torso.jpg

Turen går over den kjente Øresundsbroen til koselige Malmø. Her finner vi det store bytorget som lenge var det største i Nord-Europa og Malmöhus Slott som er Nordens eldste slott fra renessansetiden. Turen går selvfølgelig også innom arkitekten Santiago Calatravas spektakulære boligkompleks, Turning Torso.