Besøk i Auschwitz

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/auschwitz-photo_1003067-770tall1.jpg

Sammen med nærliggende Birkenbau var Auschwitz stedet for verdenshistoriens største forbrytelse; nazistenes overlagte mord på over 4 millioner mennesker. Leiren er i dag nesten fullstendig bevart og innrettet til museum.

Saltgruven Wielicka

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/wieliczka_inng_kapell.jpg

Dette er verdens eldste saltgruve, skrevet inn som en av de 12 aller første objektene på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den er et av verdens uskrevne underverker, fordelt på 9 nivåer som strekker seg 327 meter under jorden. Den fremstår som en underjordisk by med altere, kapeller, skulpturer og relieffer. Her kan det for eksempel arrangeres gallamiddag.

Olympiabyen Zakopane

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/zakopane_hoppbakke.jpg

Zakopane er Polens mest kjente vintersportsted og byr på rustikke laftehus og et yrene liv i skisesongen.Chochlow sies å være landets mest idylliske landsby, med hus med stråtak og vakre utskjæringer.Fra Kroscieliska-dalen kan man ta taubanen opp til Gubalowka hvor utsikten er storslått.

Sightseeing

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/kleshallen.jpg

Flere av byens severdigheter blir besøkt som Mariakirken, den jødiske bydelen Kaximierz og gamlebyen Stare Miasto som står på UNESCOs verdensarvliste. Krakow var den eneste polske byen hvis arkitektur forble uberørt under krigen.

Historisk tur i Krakow

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/bymur_kunstnere.jpg

Turen begynner med en times kjøretur i de berømte Trabantene, med sine fantastiske 23 hestekrefter under panseret. Vi besøker bydelen Nowa som er et spennende eksempel på kommunistisk byggestil. Servering av vodka underveis.

Pub til pub i Krakow

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/pubcrawl_krakow.jpg

Ryktene sier at Krakow har flere drikkesteder per kvadratmeter enn noen annen by i Europa, og en pubrunde tar dere med til de beste stedene.

Polsk vodkasmaking

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/vodka-smaking2.jpg

Vodka er Polens nasjonaldrikk, og de mener selv at var de som fant opp denne drikken. Det blir smaking av 5 forskjellige typer polsk vodka med tilhørende polsk mat, fortelling om vodkaens historie og læring av noen polske ord og utrykk.

City Game – James Bond

Gruppen deles inn i lag og skal konkurrere om å hjelpe James Bond med å finne den onde Doctor No som har gjemt seg i undergrunnen og skal ødelegge verden. Man må komme seg til forskjellige stasjoner rundt om i Krakow og fullføre visse oppgaver.