Kroatia

Perler ved Adriaterhavet

Vår reise begynner i Venezia, uten tvil en av Italias vakreste og mest spesielle byer. I løpet av turen skal vi også besøke Slovenia og se bl.a. de fascinerende dryppsteinsgrottene i Postojna. Basen vår blir imidlertid i Opatija, et tradisjonsrikt og sjarmerende badested som gjør ære på sitt kallenavn som «Kroatias Nice». Strandpromenaden med sine palmer og hoteller minner oss om Côte’Azur, og et stort antall restauranter og butikker inviterer til fornøyelser.

Program for turen

Dag 1
Norge – Venezia
Dag 2
Opatija – Perlen ved Kvarner Riviera
Dag 3
Motovun og Hum
Dag 4
Dagen er din!
Dag 5
Postojna og Lipica i Slovenia
Dag 6
Frivillig utflukt til øya Krk
Dag 7
Rovinj
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Venezia

http://norsktur.no/globalassets/europa/venezia/venezia-programbilder/09_venezia_grand-canal.jpg

Avhengig av ankomsttid blir det besøk i Venezia enten første eller andre dagen på turen. Markusplassen og Rialtobroen lyder velkjent og spennende! Stemningen er helt unik i denne historiske byen, ikke rart store forfattere som Goethe ble grepet av atmosfæren.

Dag 2: Opatija – Perlen ved Kvarner Riviera

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/opatija_panorama-autor-josip-madracevic.jpg

På en halvøy med 12 km strandpromenade, idylliske parker og prangende fontener, ligger Istrias dronning - Opatija. Her skal vi har vår base resten av turen.

Dag 3: Motovun og Hum

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/motovun1.jpg

Dagens utflukt tar oss med til det sentrale Istria. Vi besøker Motovun og Istrias eldste rådhus samt Hum, «verdens minste by». Vi befinner oss midt i trøffel-land, og skal du ha med litt trøffelprodukter hjem, kan dagen i dag gjerne blir en liten handledag.

Dag 4: Dagen er din!

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/krk_skinker.jpg

Spa-dag? En god bok ved bassengkanten? Rutebuss til nabobyen Rijeka? Reiseleder hjelper med forslag. Gruppen møtes til middag om kvelden på en av byens tradisjonsrike restauranter.

Dag 5: Postojna og Lipica i Slovenia

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/postojna_grotten_tog.jpg

Nabolandet har flere store severdigheter, og vi skal besøke to av dem i dag. Dryppsteinsformasjonene i et av verdens største hulesystemer er virkelig en stor opplevelse. Etter lunsj besøker vi hestefarmen Lipica – opphavssted for de berømte hvite Lipizzanerhestene.

Dag 6: Frivillig utflukt til øya Krk

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/krk_gamle_bydel.jpg

Dagens utflukt går med buss til øya Krk som har broforbindelse. En liten båt tar oss med til Kosljun for besøk på et fransiskanerkloster og i Vrbnik blir det lunsj og vinsmaking.

Dag 7: Rovinj

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/rovinj_night.jpg

Kanskje den mest romantiske byen på Istria, og sterkt preget av flere århundre under Venezias herredømme. Vi utforsker de mange trange smugene, ser på det yrende livet i båthavnen og spiser en deilig lunsj.

Dag 8: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/rovinj_solnedgang.jpg

Retur til Venezia etter frokost for fly tilbake til Norge. Vi har blitt litt bedre kjent med 3 land som grenser til Adriaterhavet!