Lago di Garda

- der sitrontrærne bugner

Godt klima, sjarmerende landsbyer og snødekte alper er bare noe av det Lago di Garda kan friste med. Blant høyreiste sypresser og duftende sjasmin hersker en tilbakelent kultur og et lunt folkelynne som vi lett lar oss sjarmere av. Fra den frodige innsjøen er det ikke langt til Verona og Venezia - byer med spennende historie og vakker arkitektur. Som "Italias spiskammer" bugner Nord-Italia over av friske råvarer, spenstige oster og møre skinker, sprudlende prosecco og selvsagt verdenskjente viner som Amarone og Valpolicella. Her er det bare å forsyne seg - og nyte alt hva "la dolce vita" kan tilby!

Program for turen

Dag 1
Reisedag. Norge - Lago di Garda
Dag 2
Rundtur rundt Lago di Garda
Dag 3
Sirmione
Dag 4
Agriturismo La Filanda – skjønne omgivelser og olivenolje!
Dag 5
Verona
Dag 6
Lago d'Iseo og gårdslunsj i Franciacorta
Dag 7
Hjemreise via Venezia

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag. Norge - Lago di Garda

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/limone.jpg

Vi flyr fra Norge til Milano. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss til basen vår ved Lago di Garda.

Dag 2: Rundtur rundt Lago di Garda

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/desenzano.jpg

Vi gjør oss kjent med den største innsjøen i Italia, med bratte klippevegger på nordvestsiden og landsbyer med særegne teglsteinstak og slanke sypresser på den sørøstlige bredden. I Limone finner vi sitronplantasjene som i middelalderen ga stedet sitt navn. Vi krysser innsjøen med rutebåt og nyter litt tid på egenhånd i vakre Malcesine. Mulighet for å legge inn en tur med taubane til fjelltoppen Monte Baldo, som byr på vandremuligheter og panoramautsikt over store deler av regionen.

Dag 3: Sirmione

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/sirmione_borg.jpg

Bli med til grottene som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catull og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene. Du har anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller har bosatt seg her i århundrenes løp.

Dag 4: Agriturismo La Filanda – skjønne omgivelser og olivenolje!

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/01_lafilanda.jpg

Gården La Filanda ligger idyllisk og landlig til i Manerba del Garda på vestsiden av Gardasjøen. Her begynner vi besøket med en vandretur rundt i naturparken La Rocca like ved, før vi samles til en omvisning på gården samt en typisk italiensk lunsj med spekemat, ost og oliven samt en lokal pasta, vin og kaffe. Så får vi en innføring i innhøsting, pressing og lagring av olivenolje. Både oliven og olivenolje har en naturlig plass i det italienske kjøkken og dagligliv, og vi får en innføring i hvordan de forskjellige oljer smaker og skal brukes.

Dag 5: Verona

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/verona_arena2.jpg

Denne romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Piazza dei Signori omkranset av staselige palasser og kirker, den vakre romanske San Zeno-kirken med sine flotte malerier, og middelalderborgen Castelvecchio er blant severdighetene du kan få med deg i Verona. (I juni, juli og august kan vi ordne billetter til operaen i Arena di Verona).

Dag 6: Lago d'Iseo og gårdslunsj i Franciacorta

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/franciacortavingaard.jpg

I byen Iseo går vi om bord i båt som tar oss med på en rundtur på denne innsjøen med Pre-Alpenes snødekte topper i bakgrunnen. Den største øya i noen italiensk innsjø er Montisola. I vinregionen Franciacorta inntar vi en herlig gårdslunsj. På vei tilbake til hotellet blir det mulighet for litt shopping i Brescia.

Dag 7: Hjemreise via Venezia

/globalassets/europa/italia/venezia/venezia-programbilder/09_venezia_grand-canal.jpg

Vi forlater vårt hyggelige hotell etter frokost. Bussen bringer oss til Venezia der vi går om bord i motorbåter som tar oss med på et cruise på Canal Grande, inn til hjertet av byen. Her kan vi beskue de mange vakre palassene fra sjøsiden før vi går av ved Markusplassen. Det blir servert lunsj på en restaurant like ved, før vi tar en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene. Så blir det litt tid på egenhånd til å handle eller ta en tur inn i San Marco katedralen for de som skulle ønske det. Deretter går turen til flyplassen.