Lago Maggiore og Piemonte

Lago Maggiore er et område nord i Italia som mange nordmenn ennå ikke har hørt stort om. Kun en liten times kjøring fra Malpensa flyplass åpenbarer et naturskjønt område seg rundt denne innsjøen. Med utsikt til de sveitsiske alper ligger hotellet og de sjarmerende Borromeo-øyene og venter på deg. Nabosjøen Lago di Orta med fabrikkutsalget til Alessi og en avstikker over grensen til Sveits, går hånd i hånd med smakfulle måltider og besøk på en vingård.

Piemonte er den italienske regionen som er kjent for den beste maten, med ingredienser som trøfler, oliven eller hjemmelaget pasta, akkompagnert av gode viner – ikke bare Asti spumante! Verdenskjente navn står i kø med Barolo og Barbaresco i spissen. I tillegg venter vakkert landskap, landsbyer og slott på åstoppene, byer med rik historisk og kulturell arv, med silhuetten av Alpene som storslått bakteppe. Bli med og oppdag Italias gourmet region og ”slow-food” bevegelsens vugge!

Program for turen

Dag 1 Norge – Lago Maggiore
Dag 2
Borromeoøyene
Dag 3
Ortainnsjøen og Alessi Outlet
Dag 4
Frivillig utflukt til Torino
Dag 5
Sveits
Dag 6
Fra Lago Maggiore til Alba
Dag 7
Sykkeltur og slottsmiddag
Dag 8
Shoppingoutlet og hjemreise

Dagsprogram

Dag 1 Norge – Lago Maggiore

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/00isolamorromeo.jpg

Etter ankomst står bussen klar for å bringe oss til Lago Maggiore og hotellet som ligger i nærheten av byen Stresa. Hotellet ligger like ved vannkanten, og det blir tid på egenhånd til å nyte den formidable utsikten og gjøre seg kjent med fasilitetene og de flotte omgivelsene i nærheten av hotellet.

Dag 2: Borromeoøyene

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/11isolabellabarockgarden.jpg

I dag blir det øyhopping på Lago Maggiore. Med en privat båt blir det en flott opplevelse å besøke den ene vakre øya etter den andre. På øya Bella ser vi barokkpalasset og den sjarmerende hagen som har gjort øya svært berømt. Pescatori lokker med en magisk atmosfære med sine trange smug, mens på Madre kan den botaniske hagen og stillheten nytes. En av de sjarmerende restaurantene frister med lunsj underveis før båten bringer oss tilbake til hotellet.

Dag 3: Ortainnsjøen og Alessi Outlet

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/05orta.jpg

Oppdagelsesferden fortsetter i dag til Ortainnsjøen. Denne er en av de vakreste innsjøene i Nord-Italia og har et mer intimt preg enn storebror Maggiore. Øya San Giulio hvor nonnene holder til, er tiltrekkende med sin mystikk, og byen Orta er sjarmerende med sine trange smug. Piazza Motta og elegante bygninger i forskjellig stil, gjør byen spesiell. Etterpå blir det shopping på Alessi Outlet hvor vi kan gjøre noen gode kupp i hjemtraktene til den verdenskjente designeren med samme navn.

Dag 4: Frivillig utflukt til Torino

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/torino.jpg

Torino er Italias fjerde største by og er i ferd med å bli et svært attraktivt reisemål. Bilfabrikanten Fiat holder til her, og byen er også kjent for sjokolade av ypperste kvalitet. Å vandre rundt i byen med sine fascinerende arkader, barokke bygninger og vakre piazzaer, er en stor fornøyelse. I tillegg ser man tydelige tegn til at vågale arkitekter har fått prege bybildet med nye spennende byggverk. Kjente severdigheter som det høye tårnet Mole Antonelliana og katedralen til Johannes Døperen, er også med.

Dag 5: Sveits

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/centovalli.jpg

Dagen starter med en båttur nordover langs Lago Maggiore i retning Locarno som ligger i Sveits og er det nordligste punktet ved innsjøen. Underveis passerer vi sjarmerende småsteder som Verbania, Luino og Cannobbia. Vel fremme i Locarno blir det litt tid på egenhånd for å utforske butikker og få en smakebit av Sveits før vi samles til felles lunsj. Etter oppholdet her går vi om bord i en smalsporet jernbane som skal ta oss gjennom vakker og vill natur. Toget kjører gjennom den frodige Centovalli-dalen med utsikt over bratte fjellsider og dype grønne daler med fossefall.

Dag 6: Fra Lago Maggiore til Alba

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/02druer.jpg

Vi forlater hotellet og Lago Maggiore og setter kurs sydover til den norskeide vingården Nervi i Gattinara nord i Piemonte, der vi skal få en omvisning og vinsmaking med lunsj. Etter godt selskap her forsetter vi til Piemonte der vi sjekker inn på hotellet vårt i sentrum av byen Alba, kjent for sine hundre tårn. Fristende delikatesseforretninger, marked og sjokoladefabrikken til Ferrero Rocher ligger her, og like utenfor sentrum finner man duvende vinmarker i verdensklasse.

Dag 7: Sykkeltur og slottsmiddag

/globalassets/europa/piemonte/piemonte-programbilder/13_grinzane_2011.jpg

Morgentimene kan disponeres etter eget ønske. Enkelte dager er det marked, og gatene i Alba fylles med boder og mennesker. Vareutvalget er stort, og her går timene fort! Ved lunsjtider kjører vi til Barolo-regionen der vi skal oppleve vinmarkene fra sykkelsetet. Vi avslutter sykkelturen i Barolo der vi tar en spasertur gjennom sentrum før vi spiser lunsj. Kvelden avsluttes med en nydelig slottsmiddag på Castello di Grinzane. Dette slottet stammer fra middelalderen og ligger vakkert til på en høyde med panoramautsikt over de edle vinrankene i Langhedistriktet.

Dag 8: Shoppingoutlet og hjemreise

/globalassets/europa/lago-maggiore/maggiore-programbilder/vicolungo_outlet.jpg

Etter frokost og utsjekking må vi forlate Piemonte. Vi tar et stopp ved Vicolungo Shopping Outlet for å gi anledning til å sikre seg italienske merkevarer til gode priser før bussen kjører gruppen videre til flyplassen.