Jeep-Safari til Sintra

http://norsktur.no/globalassets/europa/lisboa/lisboa-programbilder/fjeep-aberto-1.jpg

Gruppen blir delt opp og hver bil får sin egen sjåfør. Via kart finner man alternative ruter som viser noe av vakre Sintra. Oppgaver skal gjennomføres i løpet av turen. Man kan gjøre stopp for vinsmaking underveis. Turen ender ved Cabo da Roca, Europas ytterste punkt.

Vinutflukt til Mafra

http://norsktur.no/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/vinsmaking.jpg

Turen går til vingården Quinta da Santana som ligger 40 minutter fra Lisboa. Det blir omvisning og beskrivelse av hvordan vinen blir laget den dag i dag. Vinsmaking, olivensmaking og man kan lage brød i steinovn. Pikniklunsj på vingården.

RIB sightseeing

http://norsktur.no/globalassets/europa/lisboa/lisboa-programbilder/ribs-55.jpg

Turen går langs elven Tagus, og kombinasjonen av mange hestekrefter, heftig manøvrering og mange av byens severdigheter, gjør dette uten tvil til en artig vri på den vanlige sightseeingen.

GoCart

http://norsktur.no/globalassets/europa/lisboa/lisboa-programbilder/go_car_alfama.jpg

Lisboa er en av de få byene i Europa som har såkalte «GoCart Tours». Dette er små gocartbiler som man i kolonner kjører rundt med, og man kan kjøre i gater som busser normalt ikke kommer til. Via det unike GPS systemet i bilene og integrert høyttaler som blir din egen personlige guide, er dette en artig og annerledes måte å se Lisboa på. Man kan velge mellom forskjellige ruter og hvor lenge turen skal vare.

Segways

http://norsktur.no/globalassets/europa/lisboa/lisboa-programbilder/segway_3.jpg

Ved hjelp av artige segways får man se steder i Lisboa som bussen normalt ikke kommer til. Man kan velge hvilke ruter man vil ha, og alt blir lagt opp slik at man unngår de mest trafikkerte gatene. Og det legges selvfølgelig opp til drikkestopp underveis.

Sykkeltur til Sintra

http://norsktur.no/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/sintra.jpg

Turen går på flotte veier, og delvis langs stranden. Det blir stopp underveis for portvin og eventuelt lunsj.

Rally «Tascas»

http://norsktur.no/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa_cafe_brasileira.jpg

«Tascas» er benevnelsen på en typisk portugisisk bar, og oppdelt i lag skal man løse oppgaver på forskjellige slike barer.

5 sanser

http://norsktur.no/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa_trikk.jpg

Denne aktiviteten foregår til fots i Lisboa, men man må også bruke offentlig kommunikasjon for å komme seg rundt. Gruppen blir delt i lag, og hver gruppe får hver sin iPad med regler og oppgaver. Man skal i løpet av løypa utfordre sine fem sanser; syn, lukt, hørsel, smak og berøring.