Lofoten

Ramsalt og eksotisk

Det e’ steikanes trivelig i Lofoten! Det er noe du vil erfare på reisen til denne perlen nord for polarsirkelen. Lyset og det fargerike livet har fått mang en kunstner til å etablere seg i de idylliske fiskeværene langs kysten, og vår base i Svolvær er et flott utgangspunkt for en reise fylt med god mat, rik kystkultur, lang historie og storslåtte naturopplevelser.

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Harstad - Svolvær
Dag 3
Heldagsutflukt til Å
Dag 4
Valgets kvaler
Dag 5
Hjemreisedag

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag

/globalassets/europa/lofoten/lofoten-programbilder/trondenes_kirke_wikipedia.jpg

Vi flyr til Harstad. Besøk på Trondenes med Historisk Senter, Trondenes Kirke og Norges største landbaserte kanon - Adolfkanonen. Galleribesøk om ettermiddagen.

Dag 2: Harstad - Svolvær

/globalassets/europa/lofoten/lofoten-programbilder/hurtigruta_dekk3_svein_henningsen.jpg

Med Hurtigruta seiler vi gjennom Vesterålen mot Svolvær. Korte stopp i Risøyhamn og Sortland. I Stokmarknes blir det mulighet for besøk på Hurtigrutemuseet.

Dag 3: Heldagsutflukt til Å

/globalassets/europa/lofoten/lofoten-programbilder/borg_vikingsobserved_lofotr.jpg

Turen går sydvestover til Lofotens ytterste fastlandspunkt. På veien stopper vi på Borg og får med oss Lofotr, et av de store høvdingsetene i Nord-Norge fra jernalderen. Helt i vest ankommer vi Å. Dette gamle fiskeværet er et av Norges mest autentiske med flere verneverdige hus. På veien tilbake stopper vi i Kunstsmia i Sund hvor vi får demonstrert hvordan de berømte skarvene i smijern blir laget.

Dag 4: Valgets kvaler

/globalassets/europa/lofoten/lofoten-programbilder/svolvaer.jpg

I dag kan du selv bestemme! En guidet spasertur i Svolvær med shopping, kunst, kafeliv og naturopplevelser eller fisketur med en tradisjonell fiskeskøyte? Eller kanskje du vil finne på noe annet? Sykkeltur? Svolværgeita troner stolt over byen – frister det? Vi arrangerer frivillige utflukter etter ditt behov.

Dag 5: Hjemreisedag

Nyt de siste timene i Svolvær før bussen tar oss med tilbake til flyplassen.