Madeira

Blomsterprakt og vakker natur

Besøkende fra hele verden har opp gjennom tidene gitt denne spesielle øya mange navn. Kanskje er grunnen solen, den rene luften eller øyas overveldende blomsterprakt. Kanskje det skyldes det skiftende og majestetiske landskapet, eller den vennlige befolkningen. På reisen til ”Den Nye Verden” var Madeira Columbus` yndlingshavn. Madeira ligger i Europa, nær Afrika og ikke langt fra Kanariøyene. Men på grunn av en bemerkelsesverdig kombinasjon av beliggenhet, klima og geografisk opprinnelse, kan den ikke sammenlignes med noe annet sted.

Program for turen

Dag 1
Norge – Madeira
Dag 2
Funchal
Dag 3
Dagstur til vestre Madeira
Dag 4
Dagen er din
Dag 5
Nonnenes Dal og botanisk hage
Dag 6
Madeira aften
Dag 7
Dagstur til østre Madeira
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Madeira

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/modeira1.jpg

Det er et spennende reisemål som venter på oss: høye fjelltopper og bratte klipper reiser seg opp av Atlanterhavet, med maleriske landsbyer og frodiggrønne terrasser som klamrer seg til fjellsidene. Vi bor på 5* hotell like utenfor hovedstaden Funchal, kun 8 minutter til sentrum med hotellets skyttelbuss.

Dag 2: Funchal

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/funchal_botanisk_hage.jpg

I dag skal vi bli bedre kjent med øyas fargerike hovedstad. Funchal er en vakker og livlig by med særpreget arkitektur og mange hager med mangfold av eksotiske trær og blomster. Vi kikker innom byens stolte katedral, smaker på Madeiravin i et lokalt vinhus og besøker ”Broderihuset”.

Dag 3: Dagstur til vestre Madeira

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/camara_de_lobos_churchills_place.jpg

Stikkord for dagen; dramatisk landskap, bratte klipper, fiskerlandsby som har inspirert Churchill, lunsj i São Vicente, besøk på den tidligere hvalfangststasjonen Porto do Moniz, naturlige svømmebassenger og magisk utsikt.

Dag 4: Dagen er din

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/funchal_marked_drtm.jpg

Hva med en tur til Funchals fargerike marked? Eller kanskje en levadavandring? En levada er en vanningskanal, og hele Madeiras botaniske mangfold er tilknyttet dette fantastiske systemet.

Dag 5: Nonnenes Dal og botanisk hage

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/nonnenes_dal_veien.jpg

Curral des Freiras – «Nonnenes Dal» - en bortgjemt dal som fungerte som skjulested for nonnene den gang sjørøverne herjet. Etter lunsj går turen til den botaniske hagen som byr på over 2000 ulike vekster.

Dag 6: Madeira aften

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/monte_sleder_3.jpg

Dagen kan du nyte som du vil. Ved bassengkanten, en spasertur til sentrum eller hva med å ta gondolbanen opp til Monte, en liten landsby med utsikt mot hovedstaden. I kveld blir det helaften på restaurant med spesialiteten espetada (lange grillspyd) og fadomusikk.

Dag 7: Dagstur til østre Madeira

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/santana_house1.jpg

Det bratte terrenget fører til store forskjeller i temperatur og fuktighet. Vi kjører gjennom flere vegetasjons- og klimasoner – de forskjellige plantene har sine høyder der de trives best. På fjelltoppen Pico de Arieiro nyter vi utsikten og kanskje en «Poncha» som er nasjonaldrikken. I Santana får du se de spesielle trekant-husene med halmtak ned til bakken.

 

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/funchal_botanisk_hage_strelitzia.jpg

Tiden er kommet da vi må ta avskjed med Madeira. Blomsterrike minner blir med tilbake til Norge.