Madrid og San Sebastian

For matelskere og andre elskere

Bli med på en tur som kombinerer to av Spanias mest spennende regioner. Vi starter med en oppdagelse av den spanske hovedstaden. Madrid kan by på noen av verdens flotteste kunstsamlinger med alt fra El Greco til Picasso, en temperamentsfull flamencoaften med god mat, tid til shopping og en utflukt til den mauriske byen Toledo. Deretter forflytter vi oss nordover til San Sebastian, en av Spanias mest elegante kystferiebyer som ligger flott til ved Biskaya-bukten. Her finner man noen av verdens beste tapasbarer, et sydende folkeliv, flotte strender og dramatisk natur, og nær avstand både til Biarritz i Frankrike og Bilbao. Det imponerende og stadig omtalte Guggenheim-museet i Bilbao er verdt en reise i seg selv, og god mat og vin hører selvsagt med på denne turen! Viva España…

Program for turen

Dag 1
Reisedag Norge - Madrid
Dag 2
Madrid
Dag 3
Frivillig utflukt til Toledo
Dag 4
Madrid - San Sebastian
Dag 5
San Sebastian
Dag 6
Vinsmaking
Dag 7
Bilbao og Guggenheim
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag Norge - Madrid

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/madrid_palass1.jpg

Dag 2: Madrid

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/reinasofia_skulptur.jpg

Sightseeing i sentrum med en lokal guide som forteller om byens fascinerende historie og litt om spanjolenes hverdag. Frivillig besøk i Reina Sofia, et moderne kunstmuseum i et gammelt sykehus. Her finner man de mest berømte bildene av Picasso og Miró.

Dag 3: Frivillig utflukt til Toledo

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/toledo_hanging_house.jpg

Den gamle hovedstaden, Toledo, var en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. "Toledo-sverdet" har satt byen på verdenskartet innen stålindustrien.

Dag 4: Madrid - San Sebastian

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/burgos_el-cid.jpg

På vei mot Biscaya-bukta stopper vi i Burgos. Dette var hovedstaden i regionen Castilla i 500 år, og denne sjarmerende byen oser av historie. El Cid, Spanias nasjonalhelt, ligger begravd i byens flotte katedral som sies å være en av Spanias største gotiske katedraler.

Dag 5: San Sebastian

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/san-sebastian-programbilder/22_san_seb_kystlinje.jpg

Utsikten fra en av høydene over byen er slående vakker. Likeledes vil en spasertur gjennom gamlebyens intime gater med alt fra tapasbarer til barokke kirker gjøre noe med deg. Om ettermiddagen tar vi turen til Saint-Jean-de-Luz i Frankrike, kjent for sin arkitektur, gyldne strender og gode kjøkken. Tid på egenhånd og felles middag her før retur til San Sebastian.

Dag 6: Vinsmaking

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/san-sebastian-programbilder/23_san_seb_tapasretter.jpg

I dag arrangerer vi en frivillig utflukt til landsbyen Zarautz og vingårdene i Getaria. Området er kjent for den lett perlende hvitvinen Chacoli. Det blir omvisning, vinsmaking og felles lunsj.

Dag 7: Bilbao og Guggenheim

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_guggenheim_con_neblina.jpg

Spasertur i Bilbaos sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo med sine kronglete gater og smug. Guggenheim-museet er selve smykket i Bilbaos kulturelle krone. Guggenheims samling representerer et spennende bredt uvalg av moderne kunst og samtidskunst.

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_flyplass_shutterstock.jpg

Fly Bilbao – Norge