Aranjuez og Chinchon med vinsmaking

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/rodvinsmaking.jpg

Besøk i Aranjuez, en liten by ca 30 km utenfor Madrid. Her finner man Palacio Real, det tidligere sommerpalasset til den spanske kongefamilien. Stedet kan minne sterkt om Versailles med en imponerende slottshage. Deretter står Chinchon for tur, en vakker by med sjarmerende trehus, på listen til World Heritage. Deretter blir det besøk i en av regionens største vinkjellere med omvisning og vinsmaking.

Skattejakt i Toledo

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/toledo_hanging_house.jpg

Toledo er kanskje mest kjent for sin utstrakte sverdproduksjon fra middelalderen. I tillegg er gamlebyen der smugene er for smale for biltrafikk, verd et besøk. Dette er et perfekt scenario for en skattejakt - en annerledes bysightseeing.

El Escorial

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/el_escorial_bibliotek.jpg

Dette historiske stedet ligger 4,5 mil fra Madrid og har fungert som et kloster, kongelig slott, museum og skole. Det står i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Malerisamlingen er vel bevart og blant Europas mest berømte, og krypten under slottskriken er fortsatt de spanske kongers siste hvilested. Man kan også ta et stopp ved Valle de los Caídos, en katolsk basilika og et minnesmerke reist av Franco for å hedre de som falt under den spanske borgerkrigen og Franco ligger også begravet her.

Segovia

Denne gamle byen ligger en drøy time fra Madrid, langs et langt, smalt fjell, og er i dag på UNESCOS verdensarvliste. Byen Avila troner 3665 meter over havet og er er kjent som den mest middelalderske byen i Spania.

Sykkeltur i gamle Madrid

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/retiro_rowing.jpg

Alle får tildelt hver sin sykkel. Så bærer det i vei langs det kongelige palass og de gamle mauriske bymurene, gjennom gamlebyen med sitt virvar av smug og gågater og forbi Prado-museet og den romantiske Retiro-parken. Turen avsluttes ved Puerta del Sol, i hjertet av gamlebyen.

Tapastur

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/tapas1.jpg

Om det er EN ting Madrid er kjent for, så må det være tapas! Her legger vi opp til en felles runde med en lokal ekspert på området, i de gamle hvelvene under Plaza Mayor, som i dag er gjort om til hyggelige tapasbarer. I den siste baren blir det et større utvalg av tapas samt sangria, slik at man blir god og mett.

GoCar

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/gocar_madrid_559medium.jpg

Madrid er en av de få byene i Europa som har såkalte «GoCar Tours». Dette er små gocartbiler som man i kolonner kjører rundt med, og kan kjøre i gater som bussen normalt ikke kommer til. Via det unike GPS systemet i bilen, og integrert høyttaler som blir din egen personlige guide, er dette en artig og annerledes måte å se Madrid på. Man kan velge mellom forskjellige ruter, og hvor lenge turen skal vare.

Madrid Strong WO&MAN Contest

Gruppen blir delt opp i lag, og konkurransen tar for seg kapproing, svømming og sykling. Det gjelder her å vise hva man er god for! Byparken Casa de Campo er et glimrende sted for et slikt arrangement.

Kokkekurs

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/kitchenclub/gale11.jpg

På et moderne «show-kjøkken» blir gruppen delt opp i mindre grupper, som hver får i oppgave å lage en rett fra det spanske kjøkken. Alt blir grundig fulgt opp av kokkelærere som påser at man gjør det riktig.

Skattejakt

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/made_in_spain.jpg

En annerledes sightseeing der gruppen blir delt opp i lag, og man skal løse oppgaver og finne frem til steder underveis. En flott måte å fremme lagånden på samtidig som man blir bedre kjent med Madrid.