Mallorca

Spania i et nøtteskall

Palma er en sjarmerende hovedstad, på en øy med røtter som går tusenvis av år tilbake i tiden, en øy som lenge var et eget kongerike. Dette er en hovedstad med avenyer, kunstmuseer og gallerier, et fristende restauranttilbud og lekre butikker som har det nyeste av det nye. Gamlebyen, eller Casco Antiguo, ligger midt i Palma og har havet som nærmeste nabo. Du kan vandre i timesvis i de trange smugene, og den fantastiske katedralen La Seu er et naturlig midtpunkt. Har man ikke vært i Palma, kan man ikke si at man virkelig har vært på Mallorca.

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Sightseeing og shopping i Palma de Mallorca
Dag 3
Valdemossa og Sóller
Dag 4
Alcudia
Dag 5
Dagen er din!
Dag 6
Dragegrotten
Dag 7
Frivillig sykkeltur med guide
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag

/globalassets/europa/mallorca/mallorca-programbilder/12_palma_utsikt.jpg

Nå må vi omstille oss til mallorkansk tempo! Ta en rusletur og bli litt kjent i området rundt hotellet, finn deg en god stol ved bassenget, eller slapp av på balkongen din. Kjøkkenet på øya er kjent for gode råvarer, og på turen blir det mange spennende og gode retter.

Dag 2: Sightseeing og shopping i Palma de Mallorca

/globalassets/europa/mallorca/mallorca-programbilder/00_katedral_shutterstock_70004080.jpg

Vi utforsker byen til fots. I løpet av formiddagen besøker vi den berømte kate-dralen La Seu, som i tillegg til å være et fantastisk bygg med en lang historie, også byr på spennende kunstopp-levelser. Den verdenskjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí har utsmykket selve hovedalteret mens den lokale kunstneren Miquel Barceló har stått for utformingen av det ganske kontroversielle alteret. Vi spaserer i de små snirklete gatene med renessansehus, grønne torg og barokkirker som utgjør selve hjertet av det som er det gamle Palma. Etter lunsj blir de mulighet for litt shopping. Palma og shopping er en utmerket kombinasjon. Merk deg navn som Jaime III gata, Plaza Weyler, Plaza D’Espanya og Les Rambles. For ikke å nevne San Miquel…

Dag 3: Valdemossa og Sóller

/globalassets/europa/mallorca/palma-bedriftsprogram/tren_soller2.jpg

Vi starter dagen i Valdemossa, Mallorcas høyestliggende landsby, og en av de peneste. Etter sightseeing her drar vi videre til den lille kunstnerbyen Deia og så til Sóller. Her er det deilig å rusle rundt og ta inn den lune stemningen. Tilbaketuren blir spennende: Vi skal nemlig med en smalsporet jernbane som ble ferdigstilt i 1912. Opprinnelig brukt for persontrafikk og frakt av appelsiner og sitroner, men brukes nå først og fremst av turister. Landskapet er storslått med olivenlunder, appelsin-trær, fjelltopper og landsbyer samt broer, bueoverganger og flere tunneler. Og har du hørt om appelsiner fra Mallorca, er det trolig dette området de kom fra, for ved fjellkjeden Sierra de Tramuntana ligger forholdene vel til rette for perfekte appelsiner!

Dag 4: Alcudia

/globalassets/europa/mallorca/mallorca-programbilder/alcudia.jpg

Frivillig utflukt: Vi drar til Alcudia, den kjente lille byen som ligger på en halvøy og som kan friste med øyas lengste sandstrand og til Pollensa som ofte blir betegnet som “juvelen i nord”. Mange kjente produkter som nordmenn liker og bruker, produseres nettopp på Mallorca, og i løpet av dagen skal vi besøke et keramikkverksted, en skinn- og lærprodusent og en olivenolje mølle. Etter felles lunsj blir det sightseeing i ”gamle” Alcudia før vi returnerer til hotellet.

Dag 5: Dagen er din!

/globalassets/europa/mallorca/palma-bedriftsprogram/golf_mallorca.jpg

Dagen i dag er din og du kan bruke den akkurat som du vil! Golf, museumsbesøk, slottsbesøk – mulighetene er mange. Eller kanskje det frister med en båttur fra Palma til en av de idylliske vikene? Vi kan også anbefale Palmas flotte akvarium.

Dag 6: Dragegrotten

/globalassets/europa/mallorca/mallorca-programbilder/07_coves-del-drac.jpg

En av de beste, naturskapte attraksjonene på øya er grotten ”Cuevas del Drach”. Den kjente ingeniøren Carlos Buigas har lyssatt grotten og dette gjør at dens formasjoner kommer frem på en helt spesiell måte. Gruppen vandrer gjennom grotten med guide og midtveis i omvisningen kommer flere båter seilende innover og spiller klassisk musikk. Dette er en perfekt liten “timeout” fra livets kjas og mas utenfor grotten.

Dag 7: Frivillig sykkeltur med guide

/globalassets/europa/mallorca/palma-bedriftsprogram/sykkel_mallorca.jpg

Mallorca er kjent for sine utallige sykkelmuligheter – her er det lagt til rette for alle aldre. Syklingen vil foregå på gode stier, både på asfalt og grus, og det blir ingen bratte stigninger eller vanskelige partier. Ved lunsjtider blir det servert deilig paella med tilhørende drikke. Vår paellakokk vil sikkert dele oppskriften med oss hvis vi spør pent! Etter lunsj sykler de som ønsker det videre, gjerne tilbake til hotellet. For de som har fått nok, blir det busstransport tilbake.

Dag 8: Hjemreise

Oppholdet på Mallorca er over for denne gangen. Kanskje du også fristes til å returnere til denne vakre øya? Mange som har besøkt Palma og Mallorca kommer gjerne igjen.