Forslag til turprogram

Regatta

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/cannes_saint_honorat_island.jpg

En teambuilding aktivitet som utfordrer både lagånd og konkurranseinstinkt. Turen går langs noen av de flotteste stedene på Côte d’Azur, og foruten å konkurrere og nyte den vakre utsikten, kan det også legges opp til aktiviteter som vannski, wake-board etc. Man kan gjøre et stopp ved klosteret St. Honorat som ligger på en øy utenfor Cannes. Her kan man få vinsmaking i regi av klosterets munker. Eksotisk og annerledes!

Biltur med veteranbiler

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/rally-2cv.jpg

Man blir hentet på hotellet i ærverdige veteranbiler av typen 2CV, Ciccinelle, Ford Mustang, Mini Moke, Lincoln Mark 5, Excalibur, Rolls Royce, Cadillac, Oldsmobile eller Aston Martin. Det sier seg selv at det blir spesielt å kjøre rundt i slike biler i omgivelser som den Franske Riviera byr på! Dette kan være en artig vri for å komme seg til kveldens middagsrestaurant i for eksempel fjellbyen Eze Village eller Monaco.

Monaco

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/monaco_monte_carlo_natt.jpg

Turen starter med gamle Monaco og fyrstepalasset hvor Grimaldi-familien har hersket i over 700 år. Bydelen Monte Carlo har de elegante og sagnomsuste bygningene Le Casino og Café de Paris, og vi skal også få med oss havnen med de flotte yatchene. Hvis man legger denne utflukten på ettermiddagen, kan kvelden avsluttes på Hotel Vista Palace som ligger i Roquebrunne. Dette 5* hotellet klynger seg til fjellveggen, og fra hotellets restaurant får man en storslått utsikt over Monaco.

Fjellbyene i Høy-Provence

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/localisation_gourdon_printemps1.jpg

I urolige tider med stadige angrep, har innbyggerne slått seg ned på høyder og i byer omgitt av solide forsvarsmurer. Den pittoreske St. Paul-de-Vence er en av de mest berømte. I den vakre bykjernen med smale smug og bratte trapper, ligger et utall av små kunstgallerier som tilbyr malerier med lokale motiver. Etter besøket her, gjør vi oss klare for turens høydepunkt, bokstavelig talt. 800 meter over havet, øverst og ytterst på en bratt klippe, klorer Gourdon seg fast. Fra utsiktspunktet kan du i klart vær se en kyststrekning på fem mil.

Sightseeing

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/nice_gamlebyen_utekafeer.jpg

Spasertur i gamlebyen hvor man får en smakebit av byens tidligere tilhørighet til Italia, med trange smug og skeive hus, klesvask og blomster på små balkonger og lukten av nystekt pizza. Turen går videre langs den kjente Promenade des Anglais til ytterkanten av slottsfjellet. Her kan man for eksempel spise lunsj på deluxe hotellet La Pérouse, som i årenes løp har gjort seg markert hos forretningsfolk, kjendiser og matglade sjeler.

Château Saint Roseline

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/sainte-roseline_vinsmaking.jpg

I vindistriktet Le Var vest for Juan-les-Pins ligger Château Sainte-Roseline, et gammelt kloster som i dag drives som en vingård. Kapellet på stedet inneholder mosaikk laget av Marc Chagall. Kan kombineres med lunsj på Michelin-restauranten Le Relais des Moines, hvor mesterkokken Sébastien Sanjou tryller frem det ene kunstverket etter det andre.

Rustikk ostelunsj

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/provence_bread_jam_market.jpg

Etter for eksempel byvandringen, kan gruppen sette seg til bords i en rustikk 1700-talls kjeller i gamlebyen. Her blir det servert en mengde forskjellige oster, samt rikelig med vin!

Le Tour

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/tdf_sykkel.jpg

Se for deg et sykkelritt i god Tour de France ånd, med målområde og sykkeltrøyer til deltakerne merket med bedriftens logo. Vi kan etter ønske legge opp rittet langs deler av samme ruta som en av dagsetappene i Tour de France 2013, og det kan også legges opp til et lagritt med for eksempel fire per lag. Det følger med to instruktører som har deltatt på flere internasjonale sykkelritt.

En kulinarisk utflukt

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/vinsmaking.jpg

Det kulinariske vinmuseet til mesterkokken Auguste Escoffier er vel verd et besøk. Deretter fortsetter vi til vingodset Château de Bellet i utkanten av Nice. Familien på godset har produsert vin i over 400 år og vi får noen smaksprøver på stedets vin.

Olivenoljeproduksjon

/globalassets/europa/nice/nice-programbilder/olivenolje_kurv.jpg

Vi besøk en olivenolje-mølle i Opio og får en forklaring på hvordan man produserer olivenolje. Det vil bli smaksprøver på forskjellige oljer i tillegg til andre typiske provencalske spesialiteter.