Riga

Baltikums Paris

Riga, den latviske hovedstaden, er blitt kalt «lille Paris», og det er ikke uten grunn. Byen, som ligger kun få flytimer unna Norge, kan nemlig by på et rikt utvalg av shopping, kulturliv og gastronomisk godbiter. Bli med å utforsk den UNESCO-vernede gamlebyen, spesielt kjent for sin jugendstil. Skjem deg selv bort med god mat og drikke på førsteklasses restauranter. Bli med på spennende aktiviteter, og nyt det omfattende SPA tilbudet du finner her. Riga den perfekte byen å reise til for oss reiseglade nordmenn som ønsker å kombinere moderne byliv med et behagelig prisnivå. Velkommen til Riga!

Program for turen

Riga rebusløp
En smak av Riga
Spasertur i gamlebyen
Sentralmarkedet
Curling
Aktivitetsdag i Sigulda
Utflukt til Jurmala med SPA-besøk
Rundale Slott

Forslag til aktiviteter

Riga rebusløp

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/torg_fasader.jpg

En artig måte å bli kjent med Riga på, i tillegg til å være opplevelsesrik og spennende. Rebusløpet kan også brukes som en team-byggende aktivitet. Gruppen blir da inndelt i lag og får utlevert et kart over gamlebyen med 4 plasser de skal besøke. På hvert sted blir de tatt imot av en skandinavisktalende guide og får en oppgave å løse.

En smak av Riga

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/riga_balsam_smaking.jpg

Hva er vel triveligere enn å lære en by å kjenne, dens atmosfære, historie og kultur, ved å spasere i ro og mak gjennom byens fineste bydel sammen med en engasjert og dyktig guide, gjerne avbrutt med et par café-pauser og prøvesmaking av latviske spesialiteter underveis? Vi foreslår litt øl, litt Riga Balsam og litt sjokolade. Hele spaserturen tar ca 3 timer og kan avsluttes med lunsj.

Spasertur i gamlebyen

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/fasade_dekor.jpg

Gamlebyen er berømt for vakker arkitektur og står oppført på UNESCOS verdensarvliste. Det er verdt å ta en tur til Albert Street som er kjent for sine spesielle husrekker i jugendstil. Det er eksempler i verdensklasse på denne arkitekturen!

Sentralmarkedet

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/market_at_open_air_museum.jpg

Europas største marked med et pulserende folkeliv. Det er bygget i fem zeppelinhangarer, etterlatenskap fra 1. verdenskrig.

Curling

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/curling.jpg

De norske OL heltene med sine morsomme bukser og fantastiske ferdigheter, har satt curling på "kartet" for nordmenn. Dette er en morsom lagsport som passer til grupper. Arrangementet kan skreddersys til å inneholde bevertning, premier m.m.

Aktivitetsdag i Sigulda

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/riuga-887_lite.jpg

Lyst på et laaangt adrenalin-kick? Bli med på tur til Sigulda (52 km fra Riga), Latvias svar på Sveits og prøv Europas første vertikale vindtunnel Aerodium, off-roadkjøring, og vill fart nedover bob-bane med profesjonelle sjåfører.

Utflukt til Jurmala med SPA-besøk

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/jurmala_strand_hotell.jpg

To av de beste spa-steder i klassen er Baltic Beach Hotell og Jurmala Spa Hotel i tidsriktig design og med det siste innen hudpleieprodukter og utstyr. Flere av hotellene er bygget på naturlige kilder av mineral- og svovelholdig vann. Vi kan reservere behandlinger etter ønske. Alternativt går det an å legge en eller to av overnattingene på turen til et av disse spa-hotellene.

Rundale Slott

/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/rundale_slott.jpg

En utflukt til mer landlige omgivelser. Rundale Slott ligger ca 70 km fra Riga. Her får du se det mest raffinerte eksempelet på barokk byggekunst i de baltiske stater.