Skottland

Pomp og prakt, historie og mystikk!

Bli med på en uforglemmelig tur til vårt nærmeste naboland på den andre siden av Nordsjøen! Bli med og opplev det vakre fjellandet. Reiser du om våren, får du se rhododendron høye som hus som blomstrer i parker og langs veiene på vestkysten. I august kan du få med deg Edinburgh Military Tattoo. Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjønne daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. En skotsk aften med musikk og dans og nasjonalretten Haggis hører også med! Hotellet vårt, Hilton Dunkeld House, ligger et steinkast fra elven Tay som er kjent for sitt laksefiske. Området rundt hotellet preges av landlige omgivelser, hjort og rådyr koser seg på de store slettene og turstiene snor seg både bak hotellet og på den andre siden av elven.

Sjekk hvilke turer vi har for salg til Europa i vår reiseoversikt!

Program for turen

Dag 1
Norge – Edinburgh – Dunkeld
Dag 2
Slottsbesøk, publunsj og whisky
Dag 3
Edinburgh
Dag 4
Loch Lomond
Dag 5
Glasgow og hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Edinburgh – Dunkeld

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/dunkeldsentrum_2.jpg

Den pittoreske byen Dunkeld blir vår base. I tillegg til noen flotte butikker, puber og en katedral som minner om Nidarosdomen, finner du Skottlands største og eldste trær her.

Dag 2: Slottsbesøk, publunsj og whisky

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/04_edradour1.jpg

Dagens utflukt fører oss nordover og lengre inn i Høylandet. Her skal vi besøke den koselige byen Pitlochry. Det blir tid til shopping av lokale produkter og håndarbeid og en ekte publunsj. I Blair Atholl skal vi besøke Blair Castle, hjemmet til hertugen av Atholl, og etterpå går turen innom Skottlands minste whiskydestilleri, Edradour. Her får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det blir mulighet for en aldri så liten smaksprøve.

Dag 3: Edinburgh

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/05_princes_street_gardens1.jpg

Sightseeing i Skottlands hovedstad starter med et besøk på Edinburgh Castle. Rundturen i sentrum fortsetter med flere kjente severdigheter, bl.a. “Nybyen” med sin regelmessige arkitektur fra 1700-tallet og vi passerer Holyroodhouse Palace, som gjemmer på minner fra Maria Stuarts tid. Dette er nå dronningens residens i Skottland. Etterpå er det tid for å utforske byen på egen hånd. Vi kan for eksempel anbefale en spasertur i Princes Street Gardens med den berømte blomsterklokken eller handling i de mange og spennende butikkene langs Princes Street. Om ettermiddagen blir det ekte Afternoon Tea – lekre små munnfuller, snitter og kaker.

I august utvides programmet til å inneholde Edinburgh Military Tattoo.

Dag 4: Loch Lomond

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/00_utsikt.jpg

Vi setter kursen mot den vakre innsjøen Loch Lomond. Med sine mange små øyer regnes dette som en av perlene i det sentrale Skottland. Fra bussen kan vi skue mot tinderekkene i Queen Elizabethparken, med fjell opp mot 1000 meter.

Den verneverdige miniputt landsbyen Luss består av noen bitte små dokkehusaktige hytter, hager som i et eventyr og en hjemmekoselig kafe med butikk. Etter lunsj stopper vi på et stort ullsenter som også driver med oppvisning av fårehunder samt jaktfugl.

Avslutningsmiddag med sekkepipemusikk, dans og Haggis.

Dag 5: Glasgow og hjemreise

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/shopping_large.jpg

Glasgows hjerte er George Square med det storslåtte Rådhuset og flere vakre bygninger i kremgul sandstein. Den brede gågaten Buchanan Street er bare en av byens mange attraktive handlegater. Bykjernen, med sin ”kvadratur”, er fra 1700-tallet, mens det spennende nye konferansesenteret ved elvebredden og den artige West End er nyere bydeler. Her finner vi et av Skottands artigste bymiljøer, med fargerike brosteinsgater, morsomme butikker og gallerier og et yrende kaféliv. Glasgow regnes som en av Storbritannias beste handlebyer.