SVALBARD

- en eksotisk opplevelse

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard. For mange som har opplevd Svalbard, er det arktiske lyset uforglemmelig. Om det er den klare polarnatten med tindrende stjerner og flammende nordlys, eller det snødekte landskapet badet i midnattssol som er mest fascinerende, er vanskelig å si. De 63 000 km² med arktisk ørken, villmark, fjorder og isbreer er uansett et eksotisk, vilt og vakkert reisemål. Her får du naturopplevelser av de sjeldne. Og Svalbard har en viktig rolle i Norges forskning på klimagasser og klimaendringer som verden i dag står overfor.

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Vandring langs Burmaveien
Dag 3
Båttur til Barentsburg og Esmarksbreen
Dag 4
Hjemreisedag. Frivillig fossilplukking

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/longyearbyen_fog_nina_bailey.jpg

Vi drar til Norges nordligste øygruppe. Sightseeingtur i Longyearbyen med innblikk i øyas spennende historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn, Svalbard Museum og Galleri Svalbard.

Dag 2: Vandring langs Burmaveien

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/longyearbyen_burmaveien_spitsbergentravel.jpg

Burmaveien er den gamle veien mellom Longyearbyen og Hotell-neset. Utsikt over Adventfjorden og Hiorthamn. Villmarksaften - en stemningsfull middagsopplevelse i Adventdalen med arktisk mat som serveres rundt åpen ild i en varmegamme.

Dag 3: Båttur til Barentsburg og Esmarksbreen

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/barentsburg_spitsbergen_travel.jpg

I Barentsburg møter vi noen av de 500 fastboende i dette russiske gruvesamfunnet. Det oppleves som om vi reiser 50 år tilbake i tid når vi rusler rundt og kikker på hvordan folk her bor og lever. Esmarkbreen består av flere tusen år gammel is tårner som seg opp, den forrevne veggen reiser seg 20 meter, og brearmen velter nedover dalen og dypper forsiktig de ytterste tærne i fjorden.

Dag 4: Hjemreisedag. Frivillig fossilplukking

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/fossilplukking_spitsbergentravel.jpg

Grønlandshunder og fossilplukking. Svalbard har bergarter fra jordens oldtid og frem til i dag. Du har muligheten til å finne egne fossiler ta med hjem som souvenirer. Så går turen hjemover til fastlandet igjen.