Forslag til aktiviteter

Sightseeing i Longyearbyen

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/longyearbyen_shopping_spitsbergentravel.jpg

Bli med på et kulturhistorisk møte med Longyearbyen. En lokalguide tar gruppen med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. Turen går innom Svalbard Museum og Galleri Svalbard med sin vakre samling med Svalbard-malerier av Kåre Tveter som skildrer nettopp fargespillet gjennom de ulike årstider.

Hundeslede

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/svalbard-vinter/hundeslede-ragnar-hartvig.jpg

Opplev en tradisjonsrik tur med hundeslede. Her kan en nyte stillheten og samspillet mellom dyr og mennesker.

Isgrottevandring

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/svalbard-vinter/isgrotte.-hilde-falun-strom.jpg

En av områdets flotteste isgrotter ligger i Longyerbreen, ca. 20 min. med beltevogn fra Longyearbyen. Ved grottens inngang får du hodelykt og en erfaren turleder fører gruppen trygt og sikkert inn i isbreens indre. I lyset fra hodelyktene avdekkes en grotte dekorert med glitrende istapper og snøkrystaller.

Polareventyr på snøscooter til Barentsburg

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/isbjorn_isbre_venke_ivarrud.jpg

Dagen starter med innføring i sikkerhetsrutiner og kjøremåte før man starter på snøscootersafari til den russiske bosetningen Barentsburg. Turen går gjennom karakteristisk Svalbardnatur over hvite vidder og gjennom trange daler, og det blir stopp underveis. I Barentsburg blir det lunsj på Russisk Kafé. Kortere tur kan også arrangeres hvis ønskelig.

Polaraften i villmarken

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/gammekos_tommy_simonsen.jpg

Mat og hygge i den arktiske vinter. Turen går med beltevogn til en camp som ligger på nordsiden av Adventdalen, ca. 4 km fra Longyearbyen. Ved foten av Operafjellet venter et stort oppvarmet telt. Kveldens meny består i hovedsak av arktiske råvarer med tilbehør som er en arktisk villmarksrestaurant verdig. I tillegg til å servere mat, serverer turlederne også småretter fra historie og dagligliv her oppe under Nordpolen.