Forslag til aktiviteter

Sykkeltur (Valencia)

/globalassets/europa/valencia/valencia-programbilder/08_valencia_sykkeltur.jpg

Valencia er omgitt av et tørrlagt elveleie som nå er en vakker grønn park. Turen kan gå fra sentrum til den spektakulære vitenskapsparken, og underveis får man smakebiter av gamlebyen.

Kite & Paddle surf konkurranse (Valencia)

Denne konkurransen holdes ved stranden i en liten badeby sør for Valencia. Man får først opplæring av grunnteknikk, før det blir en intern konkurranse hvor det gis poeng for stilkarakter og «oppetid». Det blir selvfølgelig premiering etter avsluttet arrangement.

Catamaran Chill-out (Valencia)

/globalassets/europa/mallorca/palma-bedriftsprogram/catamaran2.jpg

Vi kan leie en egen katamaran i to timer med åpen bar om bord samt paella buffet. Det blir selvfølgelig mulighet for både bading og soling underveis. Garantert en suksess!

I Santiago Calatravas fotspor (Valencia)

/globalassets/europa/valencia/valencia-programbilder/07_valencia_la_ciudad_2.jpg

Den verdenskjente arkitekten Santiago Calatrava, har satt sitt futuristiske preg på hjembyen. Vår guide tar oss med til noen av hans mest kjente landemerker som 9. oktober-broen, Alameda undergrunnstasjon og Serreria-broen. Hans største, og mest omfattende arbeid, vises i kunst- og vitenskapsbyen ”La Ciudad”. Spektakulære buer, former og enorme vannspeil gjør at det hele ser ut som settet til en sci-fi film. Her er Europas største akvarium, planetarium, Imax-kino og interaktivt vitenskapssenter. Turen varer 2-3 timer og avsluttes med lunsj i den spektakulære restauranten Submarino. Beliggende inne i akvariet i Oceanográfico, byr denne restauranten på mer enn bare god mat… Sightseeing kan også foregå med sykkel, eller segways.

Paella og Sangria (Valencia)

/globalassets/europa/valencia/valencia-programbilder/09_valencia_paella.jpg

Paella er den spanske nasjonalretteten, og den har sitt opphav i nettopp Valencia. Det betyr direkte oversatt «stekepanne», og den serveres i dag i utallige varianter. Dette er en workshop hvor man skal konkurrere i lag om å lage den beste paellaen, og sangriaen. Hvis man ønsker det, kan det også bli lagt inn en flamenco-oppvisning. Konkurransen avsluttes med at vinneren kåres, og den selvlagde paellaen blir servert til lunsj.

iPad rally (Valencia)

Ved hjelp av de mest moderne hjelpemidler blir man kjent i Valencia. iPad er foret med oppgaver og spørsmål, og ved hjelp av den og kart skal man komme seg fra sted til sted i byen. En artig måte å lære et nytt sted å kjenne.

Sykkeltur i gamle Madrid - halv dag

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/madrid_palass1.jpg

Alle får tildelt hver sin sykkel. Så bærer det i vei langs det kongelige palass og de gamle mauriske bymurene, gjennom gamlebyen med sitt virvar av smug og gågater, og forbi Prado-museet og den romantiske Retiro-parken. Turen avsluttes ved Puerta del Sol, hjertet av gamlebyen.

Tapas tour of Madrid - 1 kveld

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/tapas1.jpg

Om det er EN ting Madrid er kjent for, så må det være tapas! Her legger vi opp til en felles runde med en lokal ekspert på området, i de gamle hvelvene under Plaza Mayor, som i dag er gjort om til hyggelige tapasbarer. I den siste baren blir det et større utvalg av tapas samt sangria, slik at man blir god og mett.

Madrid Strong WO&MAN Contest

Gruppen blir delt opp i lag, og konkurransen tar for seg kapproing, svømming og sykling. Det gjelder her å vise hva man er god for! Byparken Casa de Campo er et glimrende sted for et slikt arrangement.

GoCar Tours (Madrid)

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/gocar_madrid_559medium.jpg

Madrid er en av de få byene i Europa som har såkalte «GoCar Tours». Dette er små gocartbiler som man i kolonner kjører rundt med, og kan kjøre i gater som bussen normalt ikke kommer til. Via det unike GPS systemet i bilen og integrert høyttaler som blir din egen personlige guide, er dette en artig og annerledes måte å se Madrid på. Man kan velge mellom forskjellige ruter og hvor lenge turen skal vare.

Kokkekurs (Madrid)

På et moderne «show-kjøkken» blir gruppen delt opp i mindre grupper, som hver får i oppgave å lage en rett fra det spanske kjøkkenet. Alt blir grundig fulgt opp av kokkelærere som påser at man gjør det riktig.

Skattejakt (Madrid)

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/made_in_spain.jpg

En annerledes sightseeing der gruppen blir delt opp i lag og man skal løse oppgaver og finne frem til steder underveis. En flott måte å fremme lagånden på samtidig som man blir bedre kjent med Madrid.

Aranjuez og Chinchon med vinsmaking - hel dag (fra Madrid)

Aranjuez er en liten by ca 30 km utenfor Madrid. Her finner man Palacio Real, det tidligere sommerpalasset til den spanske kongefamilien. Stedet kan minne sterkt om Versailles med en imponerende slottshage. Deretter står Chinchon for tur, en vakker by med sjarmerende trehus, på listen til World Heritage. Deretter står en av regionens største vinkjellere for tur med omvisning og vinsmaking.

Skattejakt i Toledo - hel dag (fra Madrid)

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/toledo_hanging_house.jpg

Toledo er kanskje mest kjent for sin utstrakte sverdproduksjon fra middelalderen og i tillegg for gamlebyen der smugene er for smale for biltrafikk. Dette er et perfekt scenario for en skattejakt - en annerledes bysightseeing.

Segovia (fra Madrid)

Denne gamle byen ligger en drøy time fra Madrid, langs et langt, smalt fjell, og er i dag på UNESCOS verdensarvliste. Byen Avila troner 3665 meter over havet og er kjent som den mest middelalderske byen i Spania.

El Escorial (fra Madrid)

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/el_escorial_bibliotek.jpg

Dette historiske stedet ligger 4,5 mil fra Madrid og har fungert som et kloster, kongelig slott, museum og skole. Det står i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Malerisamlingen er vel bevart og blant Europas mest berømte, og krypten under slottskirken er fortsatt de spanske kongers siste hvilested. Man kan også ta et stopp ved Valle de los Caídos, en katolsk basilika og et minnesmerke reist av Franco for å hedre de som falt under den spanske borgerkrigen, og Franco ligger også begravet her.