15. - 18. mai 2022

17. mai i Eidfjord på Vøringsfossen Hotell

Vi drar til Eidfjord og Quality Hotel Vøringsfossen for å feire nasjonaldagen! 

copyrigth 2@shutterstock

Vi drar til Eidfjord for å feire nasjonaldagen!

Eidfjord i Hardanger er et syn for øye, og hotellet vårt – Vøringsfossen Hotell – ligger fabelaktig til helt nede ved fjorden.
Hva passer vel bedre enn å feire nasjonaldagen vår her, midt i det vakre og særnorske naturlandskapet! Hardangerfjorden, Vøringsfossen, Hardangervidda og Hardangerjøkulen er alle store navn i natur sammenheng, og alle innenfor kort rekkevidde.

I løpet av oppholdet skal vi besøke Norsk Natursenter Hardanger, hvor vi blant annet får se en spektakulær panorama-film som viser denne praktfulle naturen rundt oss på nært hold. Og selvsagt må vi dra opp til det majestetiske utsiktspunktet ved Vøringsfossen.

Dagen etter er det 17. mai med deilig lunsj på hotellet – og mest sannsynlig blir det en etterlengtet nasjonaldagsfeiring på «gamlemåten»!
Ta gjerne med flagg – og bunad, om du har.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Eidfjord
Dag 2
Utflukt til Norsk Natursenter Hardangervidda og Vøringsfossen
Dag 3
17. mai feiring i Eidfjord med lunsj på hotellet
Dag 4
Eidfjord - Bergen
The facade of Voringsfossen Hotel, with blue sky in the background.
copyrigth @vøringsfossen-hotell
Picture of to arm chairs situated in a garden overlooking the Hardangerfjord. In the background, steep hill sides going into fjord, with snow covered mountain tops and clear blue sky in the horizon.
copyright @vøringsfossen-hotell
Picture of a 17. mai cake. Berries with the colours red and blue and white wipped cream .
copyrigth @shutterstock
Picture of a plate with traditional food like dried meat of sheap, smoked salmon with scrambled eggs, sausages and local jam.
copyrigth @partnerstudio-VisitNorway

Program

 • Dag 1 Bergen - Eidfjord
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi drar fra Bergen kl. 10, med påstigning Åsane terminal kl. 10:15, Arna stasjon kl. 10:30 og på Voss v/Park Hotell kl. 11:45. Her tar vi også en benstrekk før vi kjørere videre.
  Ferden går så forbi Nesheim, Granvin, Vangsbygdi før vi kommer til den flotte Hardangerbrua. Broen er 1380 meter lang. Hovedspennet er på hele 1310 meter – 30 meter lengre enn Golden Gate bridge i San Fransico i USA! Når vi kommer over på andre siden følger vi fjorden videre helt innerst til Eidfjord, og det første vi ser nederst ut mot fjorden er Vøringsfossen Hotell. Her skal vi bo og kose oss de neste dagene.
  Etter innsjekk blir vi servert lunsj i hotellets restaurant, og resten av dagen kan du gjøre deg kjent med både inne og utenfor hotellet og i den hyggelige bygden.
  Middag i felles lag i restauranten om kvelden.

 • Dag 2 Utflukt til Norsk Natursenter Hardangervidda og Vøringsfossen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi koser oss med frokosten før vi drar på utflukt. Vi skal til Norsk Natursenter Hardangervidda, et moderne og innovativt besøkssenter hvor vi som gjester får utforske Norges geologi, natur- og kulturhistorie på en interaktiv og spennende måte. Som aktiv deltaker får du lære gjennom å ta på, lytte til og se på de forskjellige utstillingene. Slik kommer du også tettere på dyreliv, natur, vær og klima. Kronen på verket er en spektakulær Panoramafilm, produsert av Ivo Caprino, «Fjord, Fjell og Fossefall». Her får du følelsen av å sitte om bord i et helikopter som tar deg med over stupbratte fjellsider, gjennom dype dalsøkk og så tett på fossefallene at man nesten kjenner det kalde fjellvannet i ansiktet. Vi spiser lunsj her på senteret – før vi drar videre oppover i fjellet, til Norges mest kjente fossefall – Vøringsfossen. I 2020 stod den spektakulære utsikts-broen ferdig, som krysser juvet over fossen. De som ønsker kan gå ut på broen og forevige det fascinerende fossefallet som måler 147 meter (i fritt fall).
  Resten av dagen står til egen disponering. Felles middag på hotellet om kvelden.

  copyright @NicolasBecker-VisitNorway
  copyrigth @norsknatursenterhardanger
 • Dag 3 17. mai feiring i Eidfjord med lunsj på hotellet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Gratulerer med dagen! I dag er selveste nasjonaldagen vår her, og vi starte med en god frokost. Mest sannsynlig vil denne nasjonaldagen 2022 ligne mer på de nasjonaldagsfeiringene vi har vært vandt til fra før korona-pandemien slo inn over oss. Vi forbereder oss på både folketog og hornmusikk, og god gammel 17. mai-stemning! Midt på dagen møtes vi til en deilig 17. mai-lunsj på hotellet. Resten av dagen koser vi oss videre i hverandres selskap. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  copyright @shutterstock
 • Dag 4 Eidfjord - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Alt har en ende, og i dag må vi gjøre oss klar til avreise. Vi har det ikke travelt, og koser oss med frokosten før vi drar av sted. Vi tar samme rute tilbake, med stopp på Voss, i Arna, Åsane og på Bergen busstasjon.

  copyright @bienvivre-hotels

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Reisen i moderne Tide turbuss inkl. bom og Hardangerbrua t/r
3 overnattinger i delt dobbeltrom på Vøringsfossen Hotell
3 frokost, 3 middag og 3 lunsj (hvorav en 17. mai lunsj)
Utflukt til Norsk Naturparksenter Hardangervidda
Vøringsfossen utsiktspunkt
17. mai feiring og stemning i Eidfjord (med forbehold)
Reiseleder

Tillegg per person:

Drikke til ytterligere måltider

Vi tar forbehold om endringer i program samt eventuelle trykkfeil.

 

Vi ønsker at det skal være trygt å reise med Norsk Tur.
For å delta på en gruppereise med oss må du ha gyldig koronasertifikat.