Kreta

Sol, strand og seniordans

Vi har jobbet iherdig for å finne et reisemål som har alle de ingredienser som vi vet at seniordansere setter pris på:
• Sol, strand og varme
• Et sentralt hotell i en hyggelig by
• Spennende handlemuligheter
• Kort vei til stranden
• Spennende utflukter
• Gode fasiliteter, velsmakende mat og underholdning på hotellet
• En dansesal hvor vår danseinstruktør Haldis Olsen har den plassen hun trenger for at de daglige dansetimene blir moro og inspirerende
• Direktefly fra Bergen til destinasjonen, uten mellomlandinger
• En god pris Alt dette har vi funnet på Kreta – Hellas største øy, med en herlig gresk sjarm. Øya ligger sør i Middelhavet og her er det sommer fra april til november. En vakker øy med lange sandstrender, en vill og dramatisk natur med høye fjell og dype daler, krydret med små pittoreske landsbyer, middelalderborger, vingårder, appelsin- og olivenlunder, sjeldne planter og trær, et deilig gresk kjøkken og vennlige fastboende.

Vi skal bo midt i byen Rethymnon på Hotel Theartemis Palace, kun 5 minutters spasertur til den 12 km lange sandstranden. Strandpromenaden med hyggelige restauranter og kafeer er populære både for turister og lokalbefolkningen. Den gamle bydelen med en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur er spekket med severdigheter, butikker, restauranter og sjarmerende brosteinsbelagte smug – her vet vi at du vil trives.

Haldis Olsen er med som seniordans-instruktør for 8. året på rad. Dagens høydepunkt - hver ettermiddag samles vi til danseundervisning som gir oss fengende danserytmer, god mosjon og masse smil og latter.

På Kreta kan man velge og vrake i spennende steder å besøke. Vi har valgt å tilby frivillige utflukter til severdigheter med forskjellig karakter, som viser forskjellig landskap, severdigheter som vi tror du vil like og finne interessante, pittoreske landsbyer og de to mest besøkte byene som begge har en intim gamleby i sin midte.

Vi kontakter deg en stund før avreise for å ta forhåndspåmelding på utfluktene.

Turinformasjon

Turpris kr 12 950,- pr person*
*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Direktefly Oslo – Kreta t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dbl rom på Hotel Theartemis Palace
7 frokoster
7 middager
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 950,-
Drikke til måltidene
Øvrige måltider

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Spasertur til gamlebyen Rethymnon

/globalassets/europa/hellas/kreta/rethymnon-smug-gamlebyen-shutterstock-2000px.jpg

Rethymnon var osmanernes hovedsete i nesten 400 år. I dag er den Kretas tredje største by med rundt 30.000 innbyggere. Det er en hyggelig by med småbystemning. Når vi vandrer gjennom gamlebyen er det som å bla seg gjennom en historiebok. Tyrkerne og venetianerne var dyktige byggherrer, og deres etterlatenskaper kan vi i dag oppdage og nyte - stolte minareter, rikt utsmykkede moskeer, tyrkiske karnapper, brosteinsgater og den berømte stolte festningen Fortezzan. Byen har sitt eget universitet og kalles de intellektuelle- og kulturelles hovedstad, og ikke minst turistenes yndlingssted å besøke.
 
Her finnes en avslappende gresk atmosfære, med vannhull, små spisesteder og fargerike forretninger. Havnen ble anlagt på 1200-tallet av venetianerne, her ligger fargerike småbåter og stedet har et mylder av kafeer og restauranter.
Vi tilbringer formiddagen sammen slik at dere blir litt kjent. Lunsjstedet velger du selv, her er det bare å velge og vrake. Og bestemmer du selv når du ønsker å spasere tilbake langs stranden til vårt hotell, en liten halvtimes spasertur. Vi er sikre på at du på egenhånd vil ta flere turer inn til denne hyggelige gamlebyen i løpet av oppholdet vårt.

Utflukt til Sfentoni-grotten i Zoniana og keramikkbyen Margarites ( kr 590,- pr person)

/globalassets/europa/hellas/kreta/margarites-keramikk-kreta-shutterstock-2000px.jpg

I dag skal vi kjøre en times tid inn i landet på en fjellvei opp til den berømte Sfentoni-grotten i Zoniana. Gled deg til en spennende vandring under jordskorpa, inn i en trolsk verden. Her har stalaktitter dryppet fra hulens tak i tusenvis av år og laget utrolige formasjoner. Grotta er opplyst i alle regnbuens farger som gir en eventyrstemning når vi vandrer rundt og imponeres av stalaktitter i utrolige fasonger og former – de henger fra taket og de «gror» opp fra bunnen av grotta.Etter en 45 min. busstur kommer vi til den sjarmerende landsbyen Margarites som ligger i et pittoresk kupert og grønt landskap med smale idylliske og snirklete gater.

Byen er kjent for sin fargerike keramikk og vi skal besøke en keramiker som tryller frem vakre kunstgjenstander. Landsbyen har lange tradisjoner med dette fascinerende håndverket, hvor teknikk, riktig leire og fuktighet er viktig for å skape små og store kunstverk. Keramikken er dekorert med tradisjonelle mønster i flotte farger. Vi fristes helt sikkert til å ta med en suvenir hjem, enten det er en vase, en krukke eller et fat. Gled deg til dagens lunsj som vi spiser i landsbyen – greske småretter av kortreist mat.
Herfra er det en ½ times busstur før vi utpå ettermiddagen er tilbake til kysten og vårt hotell.

Utflukt til vingård, Patsos-kløften og tavernabesøk (kr 590 pr person)

/globalassets/europa/hellas/kreta/patsos-kloften-bro-kreta-shutterstock-2000px.jpg

Dagens kjøretur er kun en halv time fra Rethymno. Vårt første stopp er på vingården Kourkoulou. Her blir det smaksprøver av deilig gresk vin og omvisning på denne moderne vingården.

Deretter skal vi oppleve litt av den berømte Patsos-kløften som er et yndet vandreområde. Kløften har vannfall som ender i små oaser omkranset av en frodig vegetasjon, steile fjellvegger og snekrede broer slik at man kan vandre i dette området. Vi skal ha en spasertur ned i kløften på ca. 200 m for å kikke på dette spektakulære landskapet. Her nede er Agios Antonios-kirken, nærmest hogd inn i fjellet. Det sies at dette stedet har utført mirakler, og mange har kastet krykkene sine etter å ha bedt til den Hellige Antonios.

Tavernaen Drimos er en av øyas mest populære spisesteder for grekerne og her skal vi nyte et godt måltid før vi utpå dagen returnerer til Rethymno, fulle av opplevelser.

Utflukt til Chania (390,- pr person)

/globalassets/europa/hellas/kreta/chania-kreta-shutterstock2000px.jpg

Fra vårt hotell er det en times kjøring til Chania, som i likhet med Rethymnon, også ligger ved kysten. Her møter vi vår lokalguide som skal ta oss med til de mange hemmelighetene som denne byen rommer. Byen kan både skryte av at den har vært hovedstad og i dag er den nest største byen på øya. I middelalderen, da venetianerne hersket på Kreta, fikk byen tilnavnet «Østens Venezia». Her ligger Middelhavets største havn, Souda, hvor havnebassengets stille vann, bryggene og de gamle husfasadene minner om Venezia og Canal Grande. Byen kan smykke seg med en unik arkitektur, rike tradisjoner og er virkelig en kulturby. Gamle håndverk holdes i hevd - man vever, broderer i ull og silke, tryller frem flotte glassprodukter, dreier keramikk, arbeider med tre og er kjent for sine fine håndlagde kniver.

Gamlebyen har det vi nordmenn elsker – spennende markeder. De har sin egen «skinngate» som frister med et rikt utvalg av skinnvarer. Og selvfølgelig har byen moderne kvartaler, et hyggelig torg og grønne parker.

Når innbyggerne skal handle fersk fisk, grønnsaker og kjøtt besøkes Agora-markedet, som ble bygget i 1913 med den vakre markedshallen i Marseille som forbilde. Vi koser oss med felles lunsj før vi utpå ettermiddagen returnerer til vårt hotell, etter en dag blott til nytelse og gode opplevelser.