11. - 13. juni 2021

Aker Senior til Kristiansand

Velkommen til Kristiansand

Copyright: Heidi Sørvig/Visit Sørlandet

Det var dikter og lyriker Vilhelm Krag som i 1902 satt navn på landsdelen. Selv om Sørlandet forbindes med sol, sommer og hvite svaberg kan vi garantere at Kristiansand absolutt ikke er en søvnig Sørlandsby. Byen ligger «med tean i tanga» som kristiansanderne uttrykker det, og byen kan friste med en lang og flott strandpromenade med et yrende båtliv. Kristiansand er unik og alt kan oppleves til fots, fra Domkirka midt i sentrum er det 10 minutters spasertur både til populære Odderøya og byskogen, Baneheia.
Torget, Wergelandsparken og gågaten Markens som er full av butikker, restauranter og kaféer er trekkplaster for byens innbyggere og besøkende. Og Posebyen, med sin unike gamle trehusbebyggelse og idylliske gatenett er byens stolthet!

Dagsprogram

 • Dag 1 Stavanger - Kristiansand
 • Dag 2 Byvandring
 • Dag 3 Tur til Flekkerøya og hjemreise

Program

 • Dag 1 Stavanger - Kristiansand
  Inkluderte måltider: Middag

  På formiddagen setter vi oss på toget til Kristiansand.

  På ettermiddagen ankommer vi Sørlandets hovedstad, Kristiansand og vi sjekker inn på Hotel Norge. Hotellet er nyrenovert og ligger midt i sentrum.

  Felles middag på kvelden.

  Copyright: Terje Rakke
 • Dag 2 Byvandring
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen med en spennende byvandring. Når byens innbyggere skal hygge seg tar de en bryggesleng langs strandpromenaden – forbi Bystranda, Christianholm festning, kikker på båthavna, går forbi Nupen parken med sin imponerende fontene og Gravane kanalen til Fiskebrygga. Her frister restaurantene med alt fra havets delikatesser og gourmetmåltider til meksikanske opplevelser og pizza. For mange er fiskesuppe eller et rekesmørbrød med nypillede reker dagens høydepunkt. En sleng innom fiskemarkedet er en severdighet i seg selv.

  Hvem kan skilte med en gågate på 1 km? Det kan Kristiansand – stappfull av spennende forretninger og spisesteder. Torvet, med byens imponerende Domkirke, byparken og den brosteinsbelagte åpne plassen med fontene i midten omkranset av gamle ærverdige bygninger er en populær møteplass.
  En rusletur i Posebyen er et «must» med en av Nord-Europas største samlinger av lav, gammel trehusbebyggelse. En oase av hvite sørlandshus, spennende vinduer og kanskje et frodig og grønt gårdsrom å titte inn i.

  Lunsj på egenhånd og ettermiddagen til fri disposisjon.

  Kveldens middag serveres med nydelig utsikt mot havet, på Fiskebrygga.

  Copyright: Adam Read
 • Dag 3 Tur til Flekkerøya og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Allerede på slutten av 1920-tallet begynte man å reklamere med Norges Riviera og denne landsdelen kom «på mote» som et skattet reisemål. Bosetningen langs kysten vokste og man drev både jordbruk og fiske, samtidig som en helt egen kystkultur vokste og utviklet seg.
  I dag er landsdelen mest kjent for sol og sommer med tøffende sjekter på byfjorden, små idylliske Sørlandshus og hvite svaberg. Det som i tillegg gjør sørlandskysten spesiell er den rike flora og fauna som trives helt ned i strandkanten, samt mange forskjellige tresorter. Noe av all den rikdommen vil vi at du som gjest skal få oppleve i dag.
  Byens største øy, Flekkerøya, ligger kun 20 min. kjøring fra sentrum. Under Vestergapen og hundre meter under havet kjører vi gjennom den 2,5 km lange undersjøiske tunnelen som forbinder øya med fastlandet.
  Vi møter en frodig øy som i dag har rundt tre tusen innbyggere. Selv med vekst og nybygging har man klart å bevare det unike kystsamfunnet. Øya har flotte friområder med idylliske viker, strender og turstier. Her er det restaurert trehusbebyggelse med frodige hager og lokale fiskehavner. Vi skal på en liten vandretur på flotte turstier for å oppleve øyas frodighet, skjønnhet og nærhet til havet. Bussen tar oss med rundt på øya og på Store Geiderøy blir det en god pause. Dette er kanskje øya vakreste odde og på Kafé Geitodden kan man kjøpe en deilig kopp kaffe og nyte fristende bakverk samtidig som man nyter utsikten til Skibbusundet med hytter, båthus og hvite sørlandshus.
  Med sol og god sommertemperatur vil vi kanskje tilbringe litt ekstra tid på denne utflukten. Hvis tiden tilsier det, kan vi kjøre kystveien via Langenes og Søgne tilbake til Kristiansand og togavgang kl. 16.15.

   

  Copyright Sissel Nordhagen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

 • Totalpris: kr 3 490,- pr. person

2 overnattinger på hotell i delt dbl rom på Hotel Norge
2 frokoster
2 middager
Program som beskrevet
Lokalkjent reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 750,-

Drikke til måltidene

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 1500,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 4 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 34 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 500,- per person
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: