07. - 14. september 2022

Albir

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her skal vi nyte livet i én uke. Det er kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden eller ved bassenget, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetiske bygninger av både ny og gammel dato. Velsmakende mat og god drikke i kombinasjon med hyggelige medreisende og et godt klima, hva mer kan man egentlig ønske seg? Bienvenido a España!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Albir
Dag 2-3
Albir
Dag 4
Formiddagsutflukt til Alicante - inkludert
Dag 5
Formiddagsutflukt til Faro del Albir - inkludert
Dag 6
Formiddagsutflukt til Guadalest - inkludert
Dag 7
Formiddagsutflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea – frivillig
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Oslo - Albir
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr direkte med SAS til Alicante og ankommer Albir på tidlig ettermiddag.

  Hotellet vårt ligger midt i sentrum, med en 10 min spasertur til stranda. Butikker og supermarked like i nærheten. Hotellet har en flott hage med basseng og solstoler. Komfortable rom og hyggelig bar og fellesområder. Gled deg til mange gode måltider i restauranten, utvalget på hotellets buffeter av varme og kalde retter er stort og variert.

  Underveis på turen blir det arrangert flere inkluderte utflukter, så gled deg til en flott uke i Spania!

 • Dag 2-3 Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca og her er det mange nordmenn som har bosatt seg. En liten hyggelig by med koselige restauranter, butikker og en lang strandpromenade. Den 600 m lange stranden blir flittig benyttet, så vel av fastboende som har turister.
  Markedsdagen i Albir er søndagen, og da er det masse liv og røre i byen. Lokalbefolkningen sikrer seg frisk frukt og grønnsaker fra området, mens turistene er mer interesserte i det store utvalget av klær, sko, vesker, smykker og mye mer.
  Vi vet du vil sette pris på hotellets flotte bassengområde med gode solstoler og behagelig temperatur i vannet.

  Albir har en perfekt beliggenhet på Costa Blanca, og det er enkelt å ta seg rundt på egenhånd med buss og tog til nabobyene Altea, Benidorm, Calpe og Alicante.

  Copyright ja ma
 • Dag 4 Formiddagsutflukt til Alicante - inkludert
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi gjøre som de lokale – ta toget til Alicante. Byen er Costa Blancas mest autentiske storby med en over 7000-årig historie. Selv i dag kan man finne spor etter iberiske, fønikere, grekere, kartagere og romere som alle var med på å bygge dette stedet som i dag fremstår som en smakfull hovedstad med masse lokal, spansk sjarm. Det er også en av nordmenns favorittbyer i Spania.
  Gamlebyen El Barrio har sin egen stemning, her finner vi den flotte katedralen San Nicolas de Bari og herfra skuer vi opp mot den imponerende festningen Castillo de Santa Barbara. På havnepromenaden promenerer man på 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser omgitt av eksotiske palmer. Her kan man sette seg ned å nyte en cappuccino eller en mugge sangria, se på folkelivet eller handle håndverkskunst og suvenirer. Det er alltid et yrende liv på Explanada de Espana som ligger med stranda som nærmeste nabo.

 • Dag 5 Formiddagsutflukt til Faro del Albir - inkludert
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi skal gå i rusletempo på gode spaserveier og stoppe flere ganger underveis for å kikke på den fantastiske utsikten. Fjellformasjonen går langs hele kysten fra Benidorm til Altea og har også imponerende klipper samt en fossildyne som er blant de høyeste i Europa.
  Naturparken har et areal på 5564 hektar hvorav 80% ligger langs kysten, og har stor miljømessig, historisk og kulturell betydning.
  Vi går opp til Faro de’ l’Albir, et tolkningsssenter for naturparken, samt ruiner av Bambarda-tårnet, bygget på 1500-tallet. Her får vi en storslagen utsikt utenfor Albir, Altea og helt til Calp.
  Og hva er bedre enn et middelhavsbad på slutten av turen vår før vi inntar dagens lunsj på hotellet.

 • Dag 6 Formiddagsutflukt til Guadalest - inkludert
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På en hyggelig formiddagstur skal vi få oppleve grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og fra Albir er det kun en ½ times busstur hit. Dette er en ekte spansk pueblo med 200 innbyggerne som tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.
  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen.
  Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk.
  En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania.

  Copyright Samuel C.
 • Dag 7 Formiddagsutflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea – frivillig
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Vingården vi skal besøke i formiddag ligger kun en 10 min. busstur fra Albir. Den så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal få oppleve vinkjelleren og smake på flere viner, servert med litt snacks til.
  Turen fortsetter og etter 15 minutters kjøring ønsker den pittoreske landsbyen Altea oss velkommen. Gamlebyen som ligger på en høyde over havet, tiltrekker seg mange besøkende. Det gjør også byens flotte strandpromenade og elegante marina. På 60-tallet bodde kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som tilbyr fargerik kunst og håndverk. Det sies at gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia.

   

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en uke i nydelige Spania er det tid for å pakke kofferten og sette kursen tilbake til Norge.
  Direktefly tilbake til Stavanger ved lunsjtider.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 10 950,- pr. person

Direktefly Oslo – Alicante t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Transfer flyplass – Albir t/r
7 netter i delt dbl. rom på Hotel Albir Playa Hotel & Spa
7 frokoster, 7 lunsjer, 7 middager
Utflukter ifølge programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 100,-
 • Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea kr 600,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
07.september
 • 08:45 - 12:30
  Oslo Alicante
14.september
 • 13:20 - 17:05
  Alicante Oslo