19. - 22. januar 2023

Ansattetur Otera Traftec til Island

Den ville og vakre sagaøya

Ophelix

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Keflavik
Dag 2
Sikkerhetskurs på hotellet og utflukt til Geysir. Vikingmiddag om kvelden
Dag 3
Frivillige aktiviteter og festmiddag på Perlan
Dag 4
Frivillige aktiviteter og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Keflavik

  Velkommen til Island! Allerede ved ankomsten til Islands internasjonale flyplass vil du bli slått av kontrastene som gjør dette landet så fascinerende – et landskap dekket av barske og opprevne lavamarker med små byer langs kysten og Reykjavik i det fjerne. Det blir busstransport til Foss Hotel Reykjavik, der vi sjekker inn. Her skal vi bo under hele oppholdet på Island. Hotellet ligger godt til med gangavstand til sentrum i Reykjavik, ikke langt fra den kjente Hallgrimskirken og den sjarmerende og trendy shoppinggaten Laugavegur.

   

  Foss Hotel
  Foss Hotel
 • Dag 2 Sikkerhetskurs på hotellet og utflukt til Geysir. Vikingmiddag om kvelden
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne første morgenen blir det holdt et sikkerhetskurs for alle ansatte i et møterom på hotellet. Her blir det blant annet førstehjelpskurs med dukker.

  Etter endt kurs samles alle til felles buffetlunsj på hotellet.

  Om ettermiddagen blir det felles utflukt ut av byen til Geysir, kilden som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og naturfenomenet sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Det blir opphold i nærheten av geysirene med tid til å ta bilder av dette spesielle fenomenet i skumringen. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker.

  Gullfoss er Islands største fossefall. Det kan minne om Niagarafallene, bare i miniatyr. Enorme mengder vann stuper over kanten og skaper et øredøvende sus. Vi rusler opp for å komme nærmere dette fascinerende fenomenet og for å knipse noen bilder for evigheten og sosiale medier.

  Gled deg til kveldens middag: En helaften i vikingenes tegn. Langbordet dekkes i en replika av et høvdingehus med gressdekket tak og autentisk innredning. Antrekket i kveld er uformelt og stemningen blir garantert høy under dette vikingegildet!

   

   

  Photo by Stefan Roks
  Ingolfsskali
 • Dag 3 Frivillige aktiviteter og festmiddag på Perlan
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen kan du velge blant et bredt spekter med aktiviteter.

  Noen ønsker kanskje en foodie walk gjennom sentrum av Reykjavik eller en buggy tur i vilt landskap?

  Reykjavik er en by som er så liten at det er enkelt og bli kjent, men stor nok til at man kan gjemme seg litt bort. Kvaliteten på det islandske kjøkken er fantastisk og det finnes mange gode restauranter å velge mellom til lunsj. Matopplevelsen i Reykjavik er helt unik og byen har noen av Europas beste restauranter. For de som ønsker å dra på shopping har butikkene er stort utvalg islandske ullvarer som strikkede gensere, skjerf, luer og vanter. Hudpleieprodukter fra Den Blå Lagune er også et eksklusivt islandsk produkt og et godt gavetips. Det er spesielt 2 gater i sentrum som utmerker seg som handlegater – Laugavegur og Skólavördustigur – og her ligger designbutikker og kule kafeer tett i tett. Foretrekker du shoppingsenter, kan du besøke Kringlan som ligger et par kilometer øst for sentrum. Her finner du over 180 butikker, barer og restauranter.

  Ikveld er det duket for festmiddag på Perlan, en spesiell bygning på en høyde med utsikt over hele Reykjavik. Gulvet under oss roterer sakte i løpet av kvelden, og glasstaket over oss gir oss en fantastisk utsikt ut i natten og over byen. Kanhende vi får sett nordlyset ikveld hvis vi er heldige? Det blir busstransport t/r Perlan.

   

  The Lava Tunnel
 • Dag 4 Frivillige aktiviteter og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Oppholdet på Island går mot slutten, og vi vender nesen hjem mot Norge. Vi er sikker på at dagene på sagaøya har gitt deg mange fine opplevelser og minner for livet!

  Denne siste formiddagen er til fri disposisjon og alle får med seg en takeaway lunsjpakke fra hotellet. Velg blant vår aktivitetsmeny. Vi anbefaler spesielt den Blå Lagune, som ligger på vei mot flyplassen. De som ønsker det kan ta seg et bad i det mineralrike, velgjørende vannet (forhåndspåmelding på badingen).

  Buss til flyplassen for hjemreise til Norge.

  Blue Lagoon
  Perlan

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris fra ca kr 14 990,- per person

Turprisen gjelder ved 250 betalende deltakere i delt dobbeltrom og inkluderer følgende:

Charterfly Kjevik-Reykjavik for 185 personer t/r
Rutefly Oslo eller andre byer for 65 personer t/r
Flyavgifter (med forbehold om endring)
1 innsjekket bagasje per person
Buss t/r flyplass-hotell
Assistent for gruppen på flyplassen ved ankomst
3 netter i delt dobbeltrom på Foss Hotel Reykjavik 4*
3 frokoster
2 lunsjer
2 oppgraderte middager (Vikinggilde og Perlan)
Aktiviteter på Vikinggildet (øksekasting, bueskyting og skuespillere i vikingedrakter)
Busstransport for kveldsutflukt til vikinggilde og Perlan t/r hotell
Møterom halv dag inkl førstehjelpsdukker og projektor/lerret
Halvdagstur til Geysir og Gullfoss med buss og guide, inkl inngang
1 koordinerende reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:

Enkeltrom kr 3 500,- pp for 3 netter

Drikke til måltidene, og evt catering ombord på flyet

Frivillige utflukter

Ytterligere reiseledere fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.