06. - 08. september 2024

Aurskog Sparebank til Rotterdam

Denne livlige havnebyen kan kalle seg Manhattan ved Maas. Europas første skyskraper så dagens lys her i 1898 – 45 meter høy. Denne fikk selskap av mange høye konstruksjoner etter 2. verdenskrig og dagens skyline er et imponerende syn. Kort fortalt er krigen forklaringen på at sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigsbyggeri. Her har arkitekter fått boltre seg. Og i likhet med New York City, er også Rotterdam en smeltedigel av ulike kulturer som farger byen med festivaler, markeder, natteliv og restauranter. Dette passer byen som har landets yngste befolkning, byen for dem med egne ideer og som vil skape noe.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Rotterdam og Splash-tour gruppe 1
Dag 2
Sykkeltur i Rotterdam
Dag 3
Hjemreise og Splash-tour gruppe 2

Program

 • Dag 1 Ankomst Rotterdam og Splash-tour gruppe 1
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Ankomst Amsterdam flyplass i to grupper. Gruppe 1 ankommer på formiddagen og bussen står klar for å kjøre fra flyplassen til hotellet. Før vi sjekker inn skal vi nyte hotellets lunsjbuffet! Deretter er det Splash-tour med buss som kjører både på vei og i vann! Vi får en uforglemmelig opplevelse og vil få med oss Rotterdams høydepunkter og deretter plaske rett inn i  elva Maas.

  Gruppe 2 ankommer tidlig ettermiddag og tar buss fra flyplass til hotellet.

  Hilton Rotterdam ligger i Rotterdams pulserende sentrum. Hotellet ligger på hjørnet av byens to hovedgater, Coolsingel og Weena, omgitt av barer, restauranter, teatre og mange shoppingmuligheter. Her finnes treningssenter, bar og restaurant.

  Felles middag på kvelden.

  Photo by Dmitrii Eliuseev
 • Dag 2 Sykkeltur i Rotterdam
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi oppleve Rotterdam fra sykkelsetet. Innenfor Nederland har Rotterdam en spesiell plass, siden det er den eneste store byen hvor hele sentrum ble bombet og ødelagt under 1940-tallets blitz. Dermed ble det et sted som måtte bygge seg om og finne opp og har med årene fått et moderne, rått og urbant preg. Vi passerer kjente steder som Kubehusene, Erasmusbroen og Markthaal.

  Felles lunsj og deretter ettermiddagen fri til å oppleve Rotterdam. Her finnes gode shoppingmuligheter, og et flust av sjarmerende restauranter, kafeer og barer.

  Felles middag

 • Dag 3 Hjemreise og Splash-tour gruppe 2
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Frokost på hotellet og noen timer i Rotterdam. Gruppe 1 tar buss fra hotellet til flyplassen og flyr hjem på tidlig ettermiddag.

  Gruppe 2 skal på Splash-tour med buss som kjører både på vei og i vann!  Etter en god lunsj er det buss fra hotellet til flyplassen for fly tilbake til Oslo.

  Photo by Illiya Vjestica

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
2 netter i delt twinrom på Hilton Rotterdam
2 frokoster
2 middager inkl. drikke
2 lunsj inkl. 1 gl. øl/vin/mineralvann
Splash-tour med lokalguide
Sykkeltur med lokalguide
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 300,-

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider
06.september
 • 09:20 - 11:10
  Gruppe 1 Oslo Amsterdam
 • 11:50 - 13:35
  Gruppe 2 Oslo Amsterdam
08.september
 • 14:30 - 16:20
  Gruppe 1 Amsterdam Oslo
 • 16:45 - 18:30
  Gruppe 2 Amsterdam Oslo