16. - 19. september 2022

Ansattetur til Berlin

PÅMELDINGFRIST 16. MAI!

Ingen annen by i Europa har gjennomlevd så enorme forandringer som Berlin, og byen har så å si blitt skapt helt på ny i løpet av de siste tiårene. Store arkitektfirmaer har fått fritt spillerom, noen ganger på store nye tomter, som på Potsdamer Platz, andre ganger i harmoni med eldre arkitektur, som glasskuppelen på Reichstags-bygget. I tidligere Øst-Berlin har flotte bygårder blitt gjenfødt som trendy barer og ikoniske spisesteder. Berlinerne har stor sans for å nyte livet og at det skjer noe hele tiden, natt og dag! Kom og opplev en pulserende by med innovative byggverk, gode muligheter for shopping og mye moro for pengene!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Berlin
Dag 2
Fagprogram, trabantkjøring og Brewdog Brewery
Dag 3
Conference Bike Tour og frivillig Secret Bunker Tour
Dag 4
Hjemreise
five beer mug filled with beer
Photo by Des Récits
gate in sunset
Foto: Dagmar Schwelle
Berlin lighted free standing signage during night time
Photo by Levin
Hotel Zoo Berlin
two person kissing wall art
Photo by Jeison Higuita

Program

 • Dag 1 Ankomst Berlin

  Vi flyr direkte til Berlin der vi møtes av en buss og lokalguide som tar oss med direkte til hotellet.

  Hotellet vi har valgt ut er Art’Otel Berlin, et designhotell beliggende i Charlottenburg, sentralt i den vestlige delen av Berlin og et steinkast fra den livlige hovedgaten Kurfürstendamm. Hotellet er dedikert til kunstnerikonet Andy Warhol, med highlights og originale kunstverk fra hans karriere utstilt på hotellet. De romslige hotellrommene byr på moderne komfort og fri wifi, og hotellet har flere møterom, treningsrom og et wellness senter med sauna og en såkalt shower route med ulike temperatursoner (inngang 6€) ,samt restaurant og en hyggelig bar.

  På hotellet blir det det blir servert velkomstcocktail og fingermat.
  Nattelivet i Berlin er viden kjent, så nå er det bare å kaste seg ut i det!

  Photo by Moritz Mentges
  Artotel
 • Dag 2 Fagprogram, trabantkjøring og Brewdog Brewery
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost er det fagprogram på hotellet.
  Serveres en lett lunsj på hotellet før vi er vi klare for å kaste oss ut i urbane opplevelser i den tyske hovedstaden.
  Kanskje du har drømt om å få kjøre en ekte Trabant-bil en gang i livet? Nå har du muligheten til dette. Gruppen blir delt inn i 3 personer per bil, og etter en kort briefing er det klart for å kaste seg ut i trafikken.  Det er flere hemmeligheter man må mestre i disse legendariske to-takter kjøretøyene med manuell choke og andre finesser. Alle biler har radiokontakt med førerbilen, som leder an og forteller om interessante fun facts fra fortid og nåtid i denne spennende byen.

  Ettermiddagen er fri, og nå er det bare å gripe anledningen for den som har sort belte i shopping! Nisjebutikker og nye design outlets venter deg rundt Alexanderplatz/Prentzlauer Berg og i området rundt Kurfürstendamm ligger flaggskip-butikkene til de store kjedene på rekke og rad.

  Ikveld går turen til Brewdog DogTap Brewery med omvisning i det imponerende bryggeriområdet og den episke biergarten -baren, det ultimate stedet for en helaften i ølets verden. Her får gruppen servert en 3-retters middag, og det blir buss frem og tilbake fra hotellet.

  Brewdog Berlin
 • Dag 3 Conference Bike Tour og frivillig Secret Bunker Tour
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne formiddagen er vi klare for en litt utradisjonell form for bysafari: Gruppen tar plass på spesiallagde «conference-bike»-sykler, med et rundt karusell-håndtak i midten. Her får man øvde på samarbeid og koordineringsevne! En lokalguide viser vei foran og det blir etpar stopp med info om noen høydepunkter underveis.

  Stemningen blir garantert god når vi samles til lunsj på ikoniske Brauhaus Lemke ved Alexanderplatz. Førsteklasses fatøl og en god typisk tysk meny.

  Om ettermiddagen tilbyr vi en frivillig aktivitet: Secret Bunker Tour der vi skal under jorden. På denne turen får gruppen se hvor dypt påvirket den kalde krigen og delingen av Berlin var også på det som foregikk under bakken. Dere får se atomsikre bunkere, «spøkelsestunellbane-stasjoner» som kjørte fra Vest-Berlin gjennom Øst-Berlin, rømmings- og spiontunnelene, så vel som nødreserver som ble samlet av Vest-Berlins myndigheter og lagret i hemmelige underjordiske depoter, i tilfelle byen skulle isoleres av sovjetiske tropper.

  Kveldens middag serveres i et råtøft lokale med eksotisk mat for alle sanser på Restaurant Neni.

  Conference Bike Berlin
  Secret Bunker Tour
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en god frokost på hotellet og en formiddag på egenhånd til å gjøre det du har lyst til, sjekker vi ut av hotellet og det blir buss til flyplassen.

  Tips til severdigheter å besøke:

  • Berlin TV Tower – kjent for lokalbefolkningen som Fernsehturm, og som er umiddelbart gjenkjennelig på avstand med sin høyde på 368 meter, noe som gjør det til den høyeste bygningen i Berlin.
  • Riksdagen – en av Berlins mest populære attraksjoner, Riksdagsbygningen, har gratis adgang for publikum. Den berømte glasskuppelen gir en en fantastisk, 360-graders utsikt over byen.
  • Gendarmenmarkt – er et av de mest fantastiske torgene i byen, som ligger nær Friedrichstraße, Berlins eksklusive handlegate i det sentrale Mitte-distriktet. Tre av de mest imponerende eksemplene på arkitektur i hovedstaden er å finne her: Konserthuset designet av Schinkel og de tyske og franske katedralen
  • shopping langs Kurfürstendamm – gaten kan sies å være Berlins svar på Paris’ Champs-Elysées. og huser de fleste store merkevarehusene.
  • Hackescher Markt – trendy område kjent for originale småbutikker, kaféer og restauranter.
  • DDR museet – museet ligger i det tidligere regjeringsdistriktet i Øst-Tyskland, rett ved elven Spree, overfor Berlin-katedralen. Museet er det 11. mest besøkte museet i Berlin. Utstillingen viser livet i det tidligere Øst-Tyskland på en direkte «hands-on» måte.

   

   

  25h Hotel Berlin

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly fra Oslo til Berlin t/r*
Flyskatter (med forbehold om endring)
1 innsjekket bagasje på flyet
Busstransport flyplass – hotell t/r
Lokalguide ved ankomst
3 netter i delt twinrom på Artotel Berlin Kudamm
3 frokoster
1 lunsj inkl 2 enheter øl/vin
1 kveldsmåltid med tapas og 1 cocktail ankomstdagen
2 middager inkl 3 enheter øl/vin
Møterom dag 1 inkl lett lunsj servering
Trabant Safari (inkl 3 passasjerer per bil)
Conference Bike tour of Berlin inkl 2 øl
Omvisning og ølsmaking hos Brew Dog
Busstransport t/r Brewdog og til aktiviteter

*har du behov for tilslutning fra en annen by skriv det i kommentarfeltet ved bestilling.

PÅMELDINGFRIST 16. MAI!

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 990,-
Valgfrie aktiviteter
 • Secret Bunker Tour
 • Ønsker utreise fra Kristiansand
 • Ønsker utreise fra Stavanger
 • Ønsker utreise fra Bergen
 • Ønsker utreise fra Trondheim

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil. Pris på frivillige utflukter avhenger av antall påmeldte.

Flytider
16.september
 • 19:40 - 21:15
  Oslo Berlin
19.september
 • 15:05 - 16:00
  Berlin København
 • 17:05 - 18:15
  København Oslo