25. september - 01. oktober 2022

Azorene med Vennegjengen Stavanger

Frodig øyparadis i Atlanterhavet!

Copyright Damir Babacic

Azorene er en eksotisk øygruppe som hører til Portugal. De ni øyene som ligger langt ute i Atlanterhavet preges av et subtropisk klima og sommertemperaturen strekker seg over flere måneder. Overalt ser du frodige, grønnkledde fjell, fargerike buskvekster og blomster. Kanskje du også vil få noen glimt av øyenes rike dyreliv, både til lands og under vann. De mange blånyansene fra havet er og med på å fargelegge dette reisemålet – ja, det er som en reklameplakat!

Vår base er på São Miguel, som er den største øya. I løpet av oppholdet skal vi oppsøke små lokale bedrifter, bli bedre kjent med gamle mattradisjoner og det er mulighet for å bli med på hvalsafari. Vet du hvorfor sandstrender på Azorene er sorte? Det finner du ut i løpet av turen. Det og mye annet!

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger – São Miguel, Azorene
Dag 2
Sightseeing til fots i Ponta Delgada
Dag 3
Heldagsutflukt til Furnas
Dag 4
Halvdagsutflukt – varme kilder, keramikk og lokal likør
Dag 5
Halvdagsutflukt til landsbyen Sete Cidades
Dag 6
Halvdags hval- og delfinsafari (ekstra utflukt)
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Stavanger – São Miguel, Azorene

  Vi flyr med SAS fra Stavanger om morgenen, videre med TAP fra Oslo til Lisboa og lander på Azorene utpå tidlig kveld. Vårt 4-stjerners hotell har all den komforten du trenger for et hyggelig opphold.

  Hotellet ligger rett ved sjøen og vi har sjøutsikt fra rommet. Hotellet har en hyggelige restaurant, bar, innendørs svømmebasseng og spasenter og ligger kun en 10 minutters spasertur fra sentrum Ponta Delgada.

 • Dag 2 Sightseeing til fots i Ponta Delgada
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen er det byvandring i hovedstaden Ponta Delgada som står på programmet. I den historiske gamlebyen er det selvfølgelig spesialbutikker og hyggelige små vannhull. Pestiscos eller portugisiske tapas er også en spesialitet her, kanskje noe du vil prøve til lunsj? Det er et levende kultur- og restaurantliv her, og timene flyr fort.

  Lokalguiden viser også vei til det lokale markedet der det selges frukt, blomster, ost og mange andre varer. I løpet av spaserturen besøker vi hovedkirken Church of São Sebastião og det lokale museet.

  Lunsj og ettermiddag på egenhånd, og felles middag om kvelden.

 • Dag 3 Heldagsutflukt til Furnas
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Avreise med buss for en dag fullspekket med opplevelser. Første stopp er Santa Iria, hvor vi skal nyte den fantastiske utsikten. Ekspedisjonen går videre til den unike fabrikken Gorreana Tea Plantation and Factory. Med sine bygninger og fortsatt virksomme maskiner fra det 18. århundre blir dette som å reise 300 år tilbake i tid. Varme kilder finnes flere steder på Sao Miguel, noen med behagelig temperatur, mens noen koker! Det benytter lokalbefolkningen seg av, og vi får se de store grytene med Cozido under tilberedning.

  Etter en deilig lunsj på restaurant besøker vi den botaniske hagen Terra Nostra, en av de frodigste og vakreste i Europa. Her finner du planter fra hele verden, stier på kryss og tvers, innsjøer og broer. Til og med en oppvarmet ungdomskilde skal finnes her.
  Noen som vil ha en dukkert?

  På vei tilbake til hotellet stopper vi i landsbyen Vila Franca, tidligere hovedstad på øya. Landsbyen er blant annet kjent for bakverket Queijadas da Vila, som bare MÅ smakes.
  Vi samles til hyggelig middag om kvelden.

 • Dag 4 Halvdagsutflukt – varme kilder, keramikk og lokal likør
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Rundreisen starter i landsbyen Lagoa, der vi blant annet besøker en keramikkfabrikk. Det er lange keramikktradisjoner på øyene. Hver region har sitt mønster og bestemte farger, men det er ofte blått som går igjen.

  Videre går turen til Pico da Barrosa, der vi må stoppe og beundre utsikten ned til innsjøen i bunnen av en tidligere vulkan. Flere naturopplevelser blir det når vi besøker romantiske Caldeira Velha, og de varme og myke fosssefallene. Det som er veldig spesielt her er at vannet er jernholdig, og det ser du på fargen! De som ønsker å bade kan gjøre det.

  Siste stopp på dagens utflukt blir i byen Ribeira Grande, hvor vi skal besøke Eduardo Ferreiras likørfabrikk for smaksprøve og mulighet til å kjøpe med seg noen edle dråper.
  Hele ettermiddagen til egen nytelse og felles middag om kvelden.

 • Dag 5 Halvdagsutflukt til landsbyen Sete Cidades
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi reiser vestover, og på veien kan du blant annet beundre det smaleste partiet på øya. Landskapet her er formet av millioner av år med vulkanutbrudd.
  Så ankommer vi det berømte Vista do Rei. Her ser vi utover de sammenhengende kratersjøene Lagoa Verde og Azul. Den nordlige delen reflekterer himmelen og fremstår som blå, mens den andre delen reflekterer de mange grønntonene fra vegetasjonen. Her blir det knipset mange bilder!

  Neste stopp er i byen Fajä de Baixo hvor vi besøker en ananas-plantasje. Her får vi se metodene som benyttes for å dyrke frem søte og gode frukter. Smaksprøver selvfølgelig! Også av likøren de lager her.
  I dag bestemmer du selv hvor du vil spise middag.

  Copyright Pedro Sousa
 • Dag 6 Halvdags hval- og delfinsafari (ekstra utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen benyttes til egne opplevelser og aktiviteter, eller du kan bli med på en halvdagsutflukt på sjøen. Naturen tilbyr ingen garantier, men det er svært vanlig å se både delfiner og hval på disse utfluktene, i tillegg til havskilpadder, sjøfugl og annet marineliv. En kunnskapsrik marinbiolog er med på turen.

  Vi samles til en hyggelig avslutningsmiddag.

 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi har tidlig morgenfly fra Azorene og er tilbake i Stavanger utpå kvelden.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 400,- pr. person

Fly Stavanger – Ponta Delgada Azorene t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
6 netter i dbl rom på Hotel Marina Atlântico 4*
6 frokoster
1 lunsj inkl drikke
5 middager
Utflukter ifølge program
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 900,-
 • Hval- og delfinsafari kr 650,-

Drikke til inkluderte middager

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
25.september
 • 08:15 - 09:05
  Stavanger Oslo
 • 12:50 - 16:00
  Oslo Lisboa
 • 17:05 - 18:30
  Lisboa Azorene
01.oktober
 • 06:30 - 09:45
  Azorene Lisboa
 • 12:15 - 16:50
  Lisboa København
 • 20:55 - 22:05
  København Stavanger