Azorene

Øyparadis i Atlanterhavet

Midt i Atlanterhavet er det et lite paradis på jord! En kjede av 9 vulkanske øyer som regnes blant verdens grønneste reisemål i verden! Øygruppen har flere ganger vært kåret til en av verdens mest besøksverdige av National Geographic, noe som er lett å forstå!

Så når høsten kommer snikende, kan du utvide sommeren og bli med på denne 9-dagers turen. Det subtropiske klimaet er perfekt for varmesøkende nordmenn og i kombinasjon med kortreiste matretter og tradisjoner, langstrakt vinkultur, de frodige grønnkledde fjellene, de fargerike blomstene og de mange blånyansene fra havet, så er det duket for en reise som tilfredsstiller alle sanser.

Denne turen passer for deg som:
🌞 vil nyte solen og varmen og utvide sommeren
🏊‍♂️ vil bade i hav og/eller basseng
🌎 elsker å reise og oppdage nye steder
👩‍👩‍👧‍👦 trives med å reise i lag med andre reiseglade
👩🏼‍🤝‍👩🏼er på tur med partneren din og vil gjøre mest mulig på egenhånd
🚶‍♀️ reiser alene og vil ha tryggheten og hyggen med å reise i flokk
⏰ tenker at vekkerklokken, den legger vi igjen hjemme
🍷 vil nyte gode lokale måltider
🐬 ønsker å komme nærmere et eksotisk dyreliv
🚵‍♂️ trives med å komme tettere innpå naturen
👗 ønsker å skreddersy dagen din og fylle med opplevelser som passer perfekt for DEG!

Programmet har fått «litt luft» - feriefølelsen skal få tid til å gjøre seg gjeldende. Det gode livet går ikke på stoppeklokke! Vår norsktalende reiseleder fra Norsk Tur er selvfølgelig med under hele oppholdet slik at du kan få så mye som mulig ut av fridagene dine.

Vår base er på øyen São Miguel, som er den største øya i øygruppen. I gåavstand fra vårt 4* hotell er det et stort utvalg av restauranter som du i løpet av oppholdet kan velge mellom, og utfluktene som arrangeres underveis er varierte.

Vi anbefaler en reise til Azorene, det er som å reise inn i en reklameplakat!

Program for turen

Dag 1
Norge – São Miguel, Azorene
Dag 2
Sightseeing til fots i Ponta Delgada vakre mosaikkbelagete gater
Dag 3 og 5
Fridager
Dag 4
Halvdagsutflukt til Lagoas das Sete Cidades (Lagunene til de syv landsbyene) (ekstra utflukt)
Dag 6
Heldagsutflukt krydret med varme kilder, te, blomster og bakverk (ekstra utflukt)
Dag 7
Halvdags hval- og delfinsafari (ekstra utflukt)
Dag 8
Halvdagsutflukt – varme kilder, keramikk og lokal likør
Dag 9
Hjemreise

Turinformasjon

Pris kr 13 000,- per person
Pluss flyavgifter kr 990,-
Totalt kr 13 990,- per person*
*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Fly t/r Ponta Delgada Azorene
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Buss flyplass – hotell t/r
8 netter i dbl rom på Hotel Marina Atlantico 4*
8 frokoster
2 middager
Utflukter ifølge program
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

Tillegg:
Enkeltrom uten havutsikt kr 2 850,- (begrenset antall)
Enkeltrom med havutsikt kr 4 650,- (på forespørsel)
Drikke til inkluderte middager
Halvdagsutflukt til Lagoa do Fogo kr 250,- p.p.
Heldagsutflukt til Furnas inkl lunsj m/drikke kr 650,- p.p.
Hval- og delfinsafari kr 600,- p.p.
(påmelding til utfluktene samtidig med påmelding til tur)

Utreiser fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1 500,-
Stavanger fra kr 1 500,-
Kristiansand fra kr 1 500,-

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – São Miguel, Azorene

Vi flyr via Lisboa og lander på Azorene i god tid før middag. Vårt 4-stjerners hotell som har sentral beliggenhet i hovedstaden Ponta Delgada, ligger med nydelig utsikt utover marinaen. Dette blir basen vår under hele oppholdet. På hotellet er det et oppvarmet innendørs svømmebasseng, sauna, jacuzzi og mulighet for massasje i tillegg til restaurant, bar og fitness senter. På kvelden blir det deilig middag på hotellet.

/globalassets/europa/azorene/grand-hotel-acores-atlantico/marina-atlantico-hotel/basseng.jpg

Dag 2: Sightseeing til fots i Ponta Delgada vakre mosaikkbelagete gater

/globalassets/europa/azorene/ponta-delgada-gate-2000px.jpg

Vi spiser alle turens frokoster på hotellet. Denne dagen er det byvandring i hovedstaden Ponta Delgada. En liten by, men likevel den største på Azorene. Her finner vi selvfølgelig bygninger som du forventer å finne i en hovedstad, rådhus, teater, flere fargerike marked, historiske kirker og alle typer kafeer og restauranter. I den historiske gamlebyen er det unike og sære spesialbutikker og hyggelige små vannhull. Pestiscos eller portugisiske tapas er også en spesialitet her, kanskje noe du vil prøve til lunsj? Det er et levende kultur- og restaurantliv her, og timene flyr fort.

Lokalguiden viser også vei til det lokale markedet der det selges frukt, blomster, ost og mange andre varer. Legg merke til hva de lokale kjøper, de vet å finne kvalitet til best mulig pris. I løpet av spaserturen besøker vi hovedkirken Church of São Sebastião og det lokale museet. 

 

Dag 3 og 5: Fridager

/globalassets/europa/azorene/sete-cidades-unsplash-2000px.jpg

Disse dagene kan skreddersys ditt behov! Vår norsktalende reiseleder som er tilgjengelig under hele oppholdet vil hjelpe deg hvis du vil. Hva med å kjøre ATV rundt på øyen, eller kanskje du vil ha et adrenalin kick og kjøre offroad i landskapet som er preget av tidligere vulkanske utbrudd? Det er også mange vandreturer som tar deg med inn i hjerte av naturen, eller hva med et bad i varme kilder?

Dag 4: Halvdagsutflukt til Lagoas das Sete Cidades (Lagunene til de syv landsbyene) (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/azorene/azorene.jpg

Kongens utsikt – det berømte Vista do Rei! På dagens utflukt stopper vi ved utsiktspunkt der du kan skue utover tvillingsjøene Lagoa Verde og Azul. Den ene sjøen er blå og den andre grønn, men likevel forbundet! Legenden sier de ble formet av tårene til to elskende som ikke fikk hverandre, den ene med blå øyne og den andre med grønne øyne.

Også Sete Cidades som vi besøker har sin legende. Syv utviste spanske biskoper som hver skulle bygge sin by. En katastrofe førte til at alle byene sank! Eller??? På vår tur i dag skal du få se at Sete Cidades har tatt vare på tradisjoner og kulturen på en unik måte. Her blir det litt tid på egenhånd før vi besøker en av ananas-plantasjen som finnes her. Hva kjennetegner en moden ananas? Du har kanskje stått i butikken og klemt litt på flere, hvilken skal du velge? Idag får vi se og lære hva som skal til for å dyrke frem søte og gode frukter. Smaksprøver selvfølgelig! Også av likøren de lager her.

Dag 6: Heldagsutflukt krydret med varme kilder, te, blomster og bakverk (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/azorene/azores-varme-kilder-furnas-2000px.jpg

I dag får du valget mellom å skreddersy din egen dag eller du kan bli reiselederen på en dag fullspekket med opplevelser. Første stopp er Santa Iria, hvor vi skal nyte den fantastiske utsikten. Ekspedisjonen går videre til den unike fabrikken Gorreana Tea Plantation and Factory. Med sine bygninger og fortsatt virksomme maskiner fra det 18. århundre blir dette som å reise 300 år tilbake i tid.

Varme kilder finnes flere steder på Sao Miguel, noen med behagelig temperatur, mens noen koker! I Furnes benytter lokalbefolkningen seg av dette, og tilbereder en velsmakende og tradisjonsrik Cozido som vi skal smake på.

Etter en deilig lunsj på restaurant besøker vi den botaniske hagen Terra Nostra, en av de frodigste og vakreste i Europa. Her finner du planter fra hele verden, stier på kryss og tvers, innsjøer og broer. Til og med en oppvarmet ungdomskilde skal finnes her. Noen som vil ha en dukkert?

På vei tilbake til hotellet stopper vi i landsbyen Vila Franca, tidligere hovedstad på øya. Landsbyen er blant annet kjent for bakverket Queijadas da Vila, som bare MÅ smakes.

Dag 7: Halvdags hval- og delfinsafari (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/azorene/delfiner-sao-miguel-2000px.jpg

Dagen benyttes til egne opplevelser og aktiviteter eller du kan bli med på en halvdagsutflukt på sjøen. Naturen tilbyr ingen garantier, men det er svært vanlig å se både lekne delfiner og majestetiske hval på disse utfluktene i tillegg til havskilpadder, sjøfugl og annet marineliv. Hvis noen timer i frisk sjøluft, ifølge med kunnskapsrik fagfolk er noe for deg så anbefaler vi denne utflukten. Så blir det spennende å se hvor mange arter fra hav og luft vi får se!

Dag 8: Halvdagsutflukt – varme kilder, keramikk og lokal likør

/globalassets/europa/azorene/fossefall-sao-miguel-unsplash-2000px.jpg

Azorene har en lang og tradisjonsrik historie når det gjelder å lage vakker keramikk. I landsbyen Lagoa skal vi blant annet besøker en keramikkfabrikk. Hver region har sitt mønster og bestemte farger, men det er ofte blått og hvitt som går igjen.

Videre går turen til Pico da Barrosa, der vi må stoppe og beundre utsikten ned til innsjøen i bunnen av den tidligere vulkanen Agua de Pau. Det dramatiske landskapet her fikk sin form sist det var et utbrudd, i 1564. Flere naturopplevelser blir det når vi besøker romantiske Caldeira Velha, og de varme og myke fosssefallene. Det som er veldig spesielt her er at vannet er jernholdig, og det ser du på fargen! Husk å ta med badetøy hvis du vil ta deg et bad i dag!

Siste stopp på dagens utflukt blir på Eduardo Ferreiras likørfabrikk for smaksprøve og mulighet til å kjøpe med seg noen edle dråper.

Hyggelig avslutningsmiddag på restaurant i nærheten av hotellet på kvelden.

Dag 9: Hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet og har flyavgang på morgenen.