30. mai - 04. juni 2024

Bli med Berg Sparebank til Nord-Spania

Copyright Jorge Fernández Salas

Bli med til Nord-Spania, en av Spanias mest spennende regioner når det kommer til kunst og kultur – det er også landets kulinariske paradis!
Vår base blir Bilbao, som gjennom årene har gjennomgått en radikal forandring. Fra å være en sliten industriby framstår den nå som en by med utsøkt arkitektur, moderne kunstmuseer, spennende butikker, koselige spisesteder, hyggelig gamleby og selve juvelen i kronen: Guggenheim-museet. Det imponerende vindistriktet Rioja er så klart lagt inn i programmet. San Sebastián, en av Spanias mest elegante kystbyer skal vi også besøke! Lange gyldne strender, stemningsfulle tapasbarer, en aristokratisk historie, en internasjonal filmfestival og et dryss med Michelinstjerner preger denne byen! Gjør deg klar for flotte dager med spektakulær kunst og arkitektur og deilige mat & vin-opplevelser!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Bilbao
Dag 2
Vi blir kjent med Bilbao
Dag 3
Biscayas vakre perle - San Sebastian
Dag 4
Vindistriktet Rioja
Dag 5
Fridag eller bli med på frivillig utflukt til Biarritz
Dag 6
Bilbao - Oslo

Program

 • Dag 1 Oslo - Bilbao
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Oslo om formiddagen, og har en mellomlanding i Munchen, før vi lander i Bilbao tidlig kveld. Bussen står klar til å kjøre oss inn til sentrum, og vi sjekker inn på Hotel Mercure Jardines de Albia. Hotellet ligger sentralt til i Bilbao og har et elegant interiør. Her har vi komfortable rom, en hyggelig bar og hotellet har et eget spaområde. Vi spiser felles middag på en lokal restaurant.

 • Dag 2 Vi blir kjent med Bilbao
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal vi bli bedre kjent med Bilbao, regionens største by. Byen er et eldorado for dristige arkitekter, med slanke fotgjengerbroer over elven, «frekke» grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi skal begynne med en spasertur rundt i denne spennende byen.

  I Bilbao finner vi Museo Guggenheim; som ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst. De som ønsker det kan besøke Guggenheim på egenhånd etter sightseeingen.

  Felles middag på kvelden på lokal restaurant.

  Copyright Javier Alamo by Pixabay
  Copyright Agent J
 • Dag 3 Biscayas vakre perle - San Sebastian
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag står San Sebastian for tur. Byen har en historie som går tusen år tilbake i tid. Den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II fant ut at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst, tok hun med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her, og byen blomstret opp igjen. Vi begynner med en tur til ett av byens høydepunkter. Bokstavelig talt, for vi skal opp på fjellet Monte Igueldo som byr på en fantastisk utsikt over hele byen, havet, strendene og fjellene som omkranser sentrum.

  Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Kirken Santa Maria del Coro i nærheten skal vi også ta en titt på med sine rikt utsmykkede barokkportaler. Det blir tid på egenhånd for å spise lunsj og utforske San Sebastian. Kanskje lokker stranda, eller en liten spasertur tilbake til gamlebyen og matmarkedet hvor du kan handle med deg hjem noen godsaker fra det baskiske kjøkken?

  Om ettermiddagen returnerer vi til Bilbao og møtes til en felles middag på kvelden.

 • Dag 4 Vindistriktet Rioja
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag besøker vi vindistriktet Rioja, kjent for de prestisjetunge Riojavinene. Regionen er kjent for sitt nettverk av underjordiske ganger brukt til å lagre vin. Vi stopper for en spasertur i den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Turen går videre til den moderne vingården Baigorri hvor vi får omvisning og spiser en deilig lunsj akkompagnert av gode viner, mens vi lærer om hvordan vinene blir produsert.

  Etter en stor og god lunsj spiser vi en enkel middag i kveld. Vi spiser typisk spansk mat, Pintxos eller Pinchos! «Pintxos» kommer fra ordet «å stikke», og pintxos er hovedsakelig én liten servering – stukket med en liten pinne.

 • Dag 5 Fridag eller bli med på frivillig utflukt til Biarritz
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen står i programmet som fridag, og vi vil gjerne få invitere dere med på en frivillig utflukt. Vi kjører nordover, og passerer grensen til Frankrike. Biarritz ligger i bunnen av Biscayabukten, og det er en utrolig vakker by med en velstelt og imponerende fasade, lange strenger, vakker arkitektur og en spennende historie. Byen ble beskrevet som en badeby allerede i 1609, og byens historie går langt tilbake.

  I Biarritz blir det tid på egenhånd. Noen vil kanskje ta en tur langs promenadene til byens to hovedstrender, Grande Plage og Plage de la Cotes. Inne i byen finner man små og store parker, samt hyggelige gater fulle av butikker og en vennlig lokalbefolkning. De som har lyst til å prøve lykken, kan besøke byens kasino. Når behovet for en matbit melder seg, er det bare å sette seg ned på en av byens mange kafeer eller restauranter.

  Felles middag i Bilbao på kvelden.

  Photo by DAT VO
  Photo by Ilona Bellotto
 • Dag 6 Bilbao - Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vår oppdagelsesreise nærmer seg slutten og vi nyter de siste timene i Bilbao. På formiddagen kjører bussen oss til flyplassen for å fly hjem til Norge.

  “Hasta luego España”, vi sees igjen!

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 950,- pr. person

Buss Halden – Gardermoen t/r
Fly Oslo – Bilbao t/r
1 innsjekket bagasje
Flyavgifter
Busstransport ifølge program
5 netter i dobbeltrom rom på Hotel Mercure Jardines de Albia
5 frokoster
1 lunsj med vinsmaking
5 middager på restaurant inkl. 2 glass vin
Utflukter ifølge program
Reisevert fra Berg Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 5 200,-
 • Frivillig utflukt til Biarritz kr 690,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av utflukten.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 64 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 64 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
30.mai
 • 11:35 - 13:50
  Oslo Munchen
 • 15:35 - 17:50
  Munchen Bilbao
04.juni
 • 15:10 - 17:20
  Bilbao Munchen
 • 19:55 - 22:05
  Munchen Oslo