27. - 29. mai 2023

Berg Sparebank til Lago Maggiore

Opplev en av Piemontes skjulte skatter!

En liten time nord for Milano i utkanten av Piemonte regionen, ligger Lago Maggiore, en skjult hemmelighet for de fleste. Som tatt ut av et postkort ligger den store innsjøen på grensen mellom Italia og Sveits, omgitt av høye fjell og med en håndfull idylliske øyer. Et besøk på de vakre og unike øyene Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori, også kjent som Borromeo øyene er et must. En liten kjøretur unna finner du vakre vingårder i Nord Piemonte og shopping outlets for den som vil ha med hjem italiensk design til en redusert pris.

Siste påmeldingsfrist 13. desember!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Lago Maggiore
Dag 2
Øysafari på Borromeo-øyene
Dag 3
Vinsmaking, shopping og hjemreise

Program

 • Dag 1 Oslo - Lago Maggiore
  Inkluderte måltider: Middag

  Fly på morgenen direkte fra Oslo til Milano. Ved ankomst Milano er det en liten time i buss til Grand Hotel Dino i Baveno. Etter innsjekk på hotellet serveres et glass bobler og fingermat, før du får noen timer på egenhånd. Slapp av i solen og nyt utsikten på Lago Maggiore, og bli kjent med hotellets fasiliteter og omgivelser.
  Felles middag på hotellets restaurant på kvelden.

 • Dag 2 Øysafari på Borromeo-øyene
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Synonymt med Lago Maggiore er Borromeo-øyene, 3 små øyer med hvert sitt karakteristiske særpreg, som fikk sitt navn av den aristokratiske Borromeo familien som eide øyene på 1500-tallet. De beste av de beste arkitekter og gartnere ble hentet inn for å skape de luksuriøse bygningene og hagene på Isola Bella og Isola Madre. Den tredje øya, Isola dei Pescatori, en gammel fiskerlandsby, fikk beholde sitt tradisjonelle særpreg.

  Øyhopping til Borromeo-øyene er en spesiell opplevelse. Denne  innsjøen er nesten like stor som Gardasjøen og ligger på grensen mellom Italia og Sveits. Vi blir hentet på hotellets private pir med en egen båt. Isola Bella, den vakre øya, møter oss med sitt storslåtte palass og den italienske hagen med sjeldne planter. Videre lokker Isola dei Pescatori, fiskermannens øy, med en magisk atmosfære med sine trange smug og små butikker. Felles lunsj på Isola dei Pescatori. Vi avslutter dagen på Isola Madre, moderøya, med en eksotisk atmosfære i den spektakulære hagen som dekker nesten hele øya.

  «Dinner with a view». Buss kjører oss til en høyde over innsjøen hvor kveldens middag serveres. Her nyter vi deilig mat og drikke med en fantastisk utsikt over Lago Maggiore.

  Copyright Claudio Schwarz
 • Dag 3 Vinsmaking, shopping og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Lago Maggiore ligger i utkanten av Piemonte, vinregionen som ligger ved foten av Alpene og grenser til Sveits og Frankrike. Klimaet og et jordsmonn med mange forskjellige mineraler gjør vinene herfra til noen av de beste Italia har å by på. Hvem har ikke hatt glede av en Barolo eller Barbaresco vin. Så denne formiddagen skal vi besøke den familieeide vingården Fontechiara, med omvisning på gården og vinsmaking med lokal fingermat. Vi fortsetter mot Milano og turens siste stopp er i Vicolungo hvor det blir et par timer med shopping. Vicolungo Outlet har 150 butikker som tilbyr kjente merkevarer til fordelaktige priser. Her er det også kafeer og restauranter for deg som vil ha en matbit før vi kjører videre til flyplassen og flyavgang hjem til Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Milano t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
2 netter i delt dobbeltrom på Grand Hotel Dino
2 frokoster
2 lunsjer, hvorav 1 er fingermat ved ankomst hotell
2 middager
Øyhopping på Borromeo-øyene
Vinsmaking med fingermat
Reiseledere fra Norsk Tur

Frivillige aktiviteter:
 • Enkeltrom kr 1 850,-

Påmeldingsfrist 13. desember!

Betingelser

Merk at påmelding er bindende.

Avbestillingsgebyr:
Frem til 19. februar: 1000,-
Mellom 20. februar – 20. april: kr 4000,-
Etter 20. april: kr 10.000,-
Avbestillingsgebyr må dekkes av den enkelte. Avmelding ved sykdom dekkes på generelt grunnlag av reiseforsikring, men viktig å sjekke betingelsene på din reiseforsikring.
Husk og sjekk at du har gyldig reiseforsikring og pass.

Flytider
27.mai
 • 10:40 - 13:20
  Oslo Milano
29.mai
 • 20:05 - 22:05
  Milano København
 • 23:00 - 00:10
  København Oslo