28. august - 01. september 2021

Berg Sparebank til Lofoten

Ramsalt og eksotisk!

Copyright: littlewormy

Det e’ steikanes trivelig i Lofoten! Det er noe du vil erfare på reisen til denne perlen nord for polarsirkelen. Lyset og det fargerike livet har fått mang en kunstner til å etablere seg i de idylliske fiskeværene langs kysten, og vår base i Svolvær er et flott utgangspunkt for en reise fylt med god mat, rik kystkultur, lang historie og storslåtte naturopplevelser.

 

Dagsprogram

 • Dag 1 Halden - Svolvær
 • Dag 2 Båttur til Trollfjorden og Skrova
 • Dag 3 Vandretur i Svolværfjellene (frivillig) og middag i fjæresteinene
 • Dag 4 Heldagsutflukt til Å
 • Dag 5 Hemmestad Brygge i Kvæfjord og hjemreise

Program

 • Dag 1 Halden - Svolvær
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Buss bringer oss fra Halden til Gardermoen hvor vi setter oss på flyet til Evenes. På flyplassen venter bussen på å ta oss med gjennom naturskjønne omgivelser på vår reise vestover mot Lofoten. Underveis er det mye å få med seg og vi gjør en stopp på Sandtorgholmen der vi skal få servert lunsj.

  Utpå ettermiddagen ankommer vi Svolvær, Lofotens hovedstad og lysets by. Byen byr på alt fra travle handlesentra til stille natur. Fra det trivelige sentrum kan vi se rett opp på den kjente

  Svolværgeita med sine to karakteristiske tinder. Vi sjekker inn på hotellet som blir vår base under hele oppholdet. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

  copyright: Markus Christ
 • Dag 2 Båttur til Trollfjorden og Skrova
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Å ta seg frem i frisk fart på Lofothavet, eller snike seg mellom holmer og skjær for å betrakte storslagen natur og yrende dyreliv, er en ypperlig måte å utforske Lofoten på. En stødig båt med stort åpent dekk og sitteplasser både ute og inne står klar på brygga i Svolvær.
  I dag skal vi på Lofotcruise fra Svolvær gjennom Raftsundet i Trollfjorden. Denne turen byr på noe av det flotteste Lofot-naturen har å tilby.
  Trollfjorden i seg selv er så smal, høy og dramatisk at den bare må oppleves. Raftsundet er spennende med en kombinasjon av natur og historie.

  Vi kjører forbi levende lokalsamfunn og fraflyttede steder. Så er vi klare for å kaste loss på “hval- og lakseøya” Skrova. Områdene her byr på et mangfold av historier og sagn.
  Etter en deilig lunsj med kortreiste ingredienser blir det retur til Svolvær.

  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 3 Vandretur i Svolværfjellene (frivillig) og middag i fjæresteinene
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du fylle dagen slik du selv ønsker.
  Reiseleder tar gruppen med på en orienteringsrunde i Svolvær etter frokost. Her finner du både kunstgallerier, forretninger, fiskemottak og krigsminnemuseum. Lonely Planet kåret Lofoten til verdens vakreste øygruppe. Står du på en av de mange toppene som troner over Svolvær, vil du forstå hvorfor.

  De som ønsker det, kan denne ettermiddagen bli med på en frivillig vandretur. Vi går på stier og til tider i kupert fjell. Underveis nyter vi panoramaperspektivet og tar pauser etter behov. Du trenger ikke å være «fjellgeit» for å ha en stor naturopplevelse denne dagen, og ruten tilpasses gruppens ønsker.

  Denne kvelden skal vi besøke en sjarmerende restaurant i sjøkanten i Svolvær, med mye lokalhistorie i veggene.

 • Dag 4 Heldagsutflukt til Å
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt går syd-vestover til Lofotens ytterste fastlands-punkt. På veien stopper vi på Borg. Det er som å gjøre en reise tilbake til vikingtiden.
  Vi besøker Lofotr, et av de store høvdingsetene i Nord-Norge fra jernalderen. Nettopp her på Lofotr er det største vikinghuset vi kjenner til, funnet.
  Vi går inn i det rekonstruerte høvdinghuset og får en omvisning før turen fortsetter gjennom vakker natur og små tettsteder.

  Etter felles lunsj ankommer vi Å helt i vest. Dette gamle fiskeværet er et av Norges mest autentiske med flere verneverdige hus. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum hvor livet i Lofoten gjenspeiles i utstillinger av verdens største torskefiskeri, Lofotfisket, og tørrfiskens historie som betydningsfull handelsvare over flere århundrer. Så starter turen tilbake til Svolvær.
  På veien stopper vi i Kunstsmia i Sund hvor vi får demonstrert hvordan de berømte skarvene i smijern blir laget. På samme sted finner vi også et Fiskerimuseum med gamle motorer og gjenstander fra en svunnen tid.

  Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

 • Dag 5 Hemmestad Brygge i Kvæfjord og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag sier vi farvel til Lofoten.

  På vei tilbake til Evenes tar vi en liten idyllisk omvei opp til Gullesfjord. Her skal vi krysse fjorden med lokal ferje over til Revsnes.
  Vi besøker Hemmestad Brygge i Kvæfjord. I denne okergule perlen ved havet har tiden stått stille i nesten 200 år. Krambua, naustene og nordlandsbåten som soler seg i fjæresteinene, er med på å skape en følelse av magi som tar deg tilbake til fortiden.
  Vi skal få servert lunsj og dagens dessert blir selvsagt Kvæfjordkake, som stammer fra dette området. Så setter vi kurs for flyplassen.

  Flyet tar oss sørover fra Evenes i løpet av kvelden. Siste etappe med buss tilbake til Halden avrunder en flott tur i vårt eget land.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

 • Totalpris: kr 14 990,- pr. person

Buss Halden – Gardermoen t/r
Fly Gardermoen – Evenes t/r
Flyavgifter
4 netter i dbl. rom på Thon Hotel Lofoten
4 frokoster
4 lunsjer
4 middager
Utflukter i henhold til program
Reisevert fra Berg Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 490,-

Drikke til måltidene

Vi har et begrenset antall plasser og fyller opp etter hvert som påmeldingene kommer inn. Selvfølgelig kan du ta med ektefelle/samboer, en venn eller venninne på turen. Oppgi begge navnene.
Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
28.august
 • 08:40 - 10:15
  Oslo Evenes
01.september
 • 18:05 - 19:45
  Evenes Oslo

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: