26. - 28. juni 2022

Bergen Kulturforum til Balestrand

Bli med til Balestrand – en vakker og frodig vestlandsbygd midt i verdens vakreste eventyr!

copyright @shutterstock

Kviknes Hotel ligger i sentrum av den vakre bygda. Her strekker fjordarmene seg videre innover i landet, med dramatiske landskap og små grender. Gjennom fire generasjoner har perlen i Balestrand vært et mål for både kongelige, kjendiser og eventyrlystne.

På hotellet har familien Kvikne vært vertskap siden hotellet ble reist i sveitserstil i 1877, og til tross for både ombygginger og utvidelser, har hotellet ved fjorden klart å beholde sitt unike særpreg. Kviknes Hotel er i dag et moderne hotell med sjel og atmosfære, hvor både kunstverk og klenodier samlet gjennom generasjoner bidrar til å gi hotellet sin spesielle stil.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Balestrand
Dag 2
Ciderhuset med lunsj - spasertur i bygda med reiseleder
Dag 3
Balestrand - Gaularfjellet - lunsj på Sande Kro - Bergen
Den engelske kirken i Balestrand, St. Olavs church
copyright @shutterstock
Lam middag norge mat
Copyright leonardo Spencer
Bilde av "Utsikten" på toppen av Gaularfjellet.
copyright @shutterstock

Program

 • Dag 1 Bergen - Balestrand
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Avreise fra Bergen busstasjon kl.09:00, bussen kjører over Vikafjellet. Første stopp er Hopperstad Stavkirke, hvor vi skal inn og få en omvisning. Denne stavkirken er trolig oppført etter 1130, og er en av landets eldste. Den ble restaurert til sin nåværende form i 1880-årene av den kjente arkitekten Peter Andreas Blix. Hopperstad, sammen med Borgund og Heddal stavkirke, tilhører den lille eksklusive klubben av stavkirker, som ser ut som eventyrslott, med kaskader av tak som strekker seg mot himmelen.

  Vi kjører så den korte strekningen til Blix hotell. Her spiser vi dagens lunsj, før ferden fortsetter til Fridtjov statuen på Vangsnes – en gave fra keiser Wilhelm II av Tyskland. Så bærer det av gårde det siste stykke med ferge Vangsnes – Balestrand, og innsjekk på Kviknes hotell. Før felles middag vil det bli fortelling om bygdas og hotellets historie.

  copyright @shutterstock
 • Dag 2 Ciderhuset med lunsj - spasertur i bygda med reiseleder
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en deilig frokost, og litt tid til avslapping, kjører vi til Ciderhuset. Her får vi omvisning og en innføring i hvordan ulike typer cider blir laget. Vi får også prøvesmake 5 ulike typer cider. Dagens lunsj spises her, før vi returnerer til hotellet. Etter dette vil reiseleder ta med de som ønsker det på en vandretur rundt i bygden. Vi møtes til middag på kvelden.

  copyright @kviknes-hotell
  copyright @kviknes-hotell
 • Dag 3 Balestrand - Gaularfjellet - lunsj på Sande Kro - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost er det tid for utsjekk. Vi kjører over Gaularfjellet, og stopper på Utsikten. Den ligger på toppen av stigningen, og er en av Norges nasjonale turistveger. Etter en liten pause her, kjører vi til Sande Kro og Hotell hvor vi spiser dagens lunsj, før vi fortsetter ferden tilbake til Bergen.

  copyright @kviknes-hotell

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 6 200,- pr. person

Reisen med moderne turbuss fra Tide t/r
Ferge og bompenger
2 netter i delt dobbeltrom på Kviknes Hotell
2 frokost, 3 lunsj (1 med cidersmaking) og 2 middag
Omvisninger og innganger ihht. program
Reiseleder

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 600,-

Drikke til maten

Vi tar forbehold om endringer i program samt eventuelle trykkfeil.