22. - 27. august 2023

Gardasjøen med Nattopera

MED BERGEN KULTURFORUM

Lazise, Lago di Garda, Italy

Bli med Bergen Kulturforum på en vidunderlig reise til «landet der sitronene blomstrer»!

Med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte tinder, har dette området i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og drikke.

På denne reisen får du bo ved Gardasjøen, i San Felice del Benaco, kun 13 km fra Sirmione Slott. Du kan glede deg til Vingårdsbesøk med smaking og lunsj, om du vil – dagstur til Venezia, samt selve kronen på verket, Nattoperaen AIDA i Arena di Verona! 

Park Hotel Casimiro 4*, ligger omgitt av sin egen hage på den vakre stranden, San Felice di Benaco. Det er et nydelig sted, perfekt til å nyte et avslappende opphold direkte ved bredden av Gardasjøen. Hotellet har 2 utendørs svømmebasseng, restaurant og terrasse. Vi skal bo i nyrenoverte superior-rom, de fleste med side- eller frontutsikt over Gardasjøen. Her er det meste av fasiliteter man forventer, som air condition, TV og safe. Hvert rom har privat bad med hårføner og gratis toalettartikler.

 

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Italia
Dag 2
Nattopera "Aida" - Arena Di Verona
Dag 3
Fridag
Dag 4
Vingård med vinsmaking og lunsj
Dag 5
Frivillig utflukt til Venezia (ikke inkludert)
Dag 6
Italia - Bergen

Program

 • Dag 1 Bergen - Italia
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi reiser med fly fra Bergen til Milano, og blir transportert videre med egen buss til San Felice del Benaco, ved bredden av Gardasjøen. Turen hit tar ca. 2 timer. Vel fremme sjekker vi inn på Park Hotel Casimino 4*.  
  Kveldens middag tar vi på hotellet.  

   

 • Dag 2 Nattopera "Aida" - Arena Di Verona
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi nyter frokosten og har formiddagen til fri disposisjon. Det blir lunsj på hotellet, før vi gjør oss klare for kanskje turens største begivenhet – Nattopera i Arena di Verona. Etter ca. en times busstur ankommer vi idylliske Verona, også kjent som Romeo og Julies by. Vi får en guidet omvisning og ser bl.a. Julie sin berømte balkong. Vi spiser vi middag på en restaurant i nærheten, før turens høydepunkt. I det antikke romerske amfiteateret, skal vi oppleve forestillingen Aida, i en nydelig ramme under åpen himmel. Etter en magisk kveld, returnerer vi til hotellet. 

   

  Copyright puffin11k
 • Dag 3 Fridag
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er satt av til fri disponering – om du vil gå på oppdagelsesferd eller slappe av i en solstol ved hotellet er helt opp til deg.  
  Middag i samlet lag på hotellet om kvelden.  

   

  Copyright Patrick Federi
 • Dag 4 Vingård med vinsmaking og lunsj
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Først en god frokost, før vi drar på utflukt. I dag drar vi for å besøke en av distriktets mange vingårder, Avanzi.  Her blir det omvisning og smaksprøver, samt lunsj i vakre omgivelser. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden. 
   

   

 • Dag 5 Frivillig utflukt til Venezia (ikke inkludert)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Nok en god frokost, før vi drar ut på opplevelser. I dag drar de som vil til vakre Venezia for å beskue de mange unike palassene, byens dagligliv og de labyrintiske gatene. En lokalguide tar oss med på en 3 timers omvisning som også inkludere båttur til San Marco.  Middag i samlet lag på hotellet om kvelden. 

   

  Copyright Jordan Ringo
 • Dag 6 Italia - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi nyter god frokost før vi gjør oss klar til utsjekk. Formiddagen har du fri på egenhånd frem til bussen tar oss samlet til flyplassen.

   

  Photo by Curly beard

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 990,- pr. person

Flyreisen t/r Bergen-Milano
Busstransport jf. program
5 netter på Park Hotel Casimiro 4* i superior rom
5 frokost
1 lunsj på hotellet
4 middag på hotellet
Dagsutflukt til Vingård med smaking og lunsj
1 middag i Verona
Nattopera i Arena di Verona, AIDA – Kategori «Settore Puccini»
Reiseleder Aud Lundeland

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 000,-
 • Ikke-medlem kr 300,-
 • Dagsutflukt til Venezia (buss, lokal guide 3t., båt til San Marco) kr 900,-

Drikke til maten
Tips til sjåfør, guider og restauranter

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Påmelding (bindende) fortløpende innen 01. april 2023 til Norsk tur. e-post: reise@norsktur.no / tlf. 381 20 320. For at turen skal gjennomføres må det være minimum 25 påmeldte. Avgjørelse om dette blir tatt 02. april.

 

 

Betingelser

Påmelding (bindende) fortløpende innen 01. april 2023 til Norsk tur. e-post: reise@norsktur.no / tlf. 381 20 320. Min 25 påmeldte for å garantere tur.

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 24 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 95 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 500,- per person
Mellom 94 og 65 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 64 og 45 dager: 40% av totalt fakturert beløp
Mellom 44 og 31 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 30 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
22.august
 • 06:10 - 08:10
  Bergen Frankfurt
 • 09:15 - 10:25
  Frankfurt Milan
27.august
 • 19:20 - 20:35
  Milan Frankfurt
 • 21:20 - 23:20
  Frankfurt Bergen