31. mai - 05. juni 2023

Bli med Berg Sparebank til vakre Rhindalen

Bli med på en reise til noen av Tysklands vakreste steder.
Den sydlige delen av dette store landet vil gi oss mange flotte opplevelser og inntrykk. Turen går til delstaten Rheinland – Pfalz med et grønt, frodig og variert landskap krydret med små hyggelige byer og steder. Og grunnen til at denne delen av landet har utvikles seg helt siden romerne kom hit for over 2000 år siden, er vannveien Rhinen som slynger seg gjennom landskapet. Den vakre Rhindalen med sitt jordsmonn og bakkede områder har blitt godt utnyttet til dyrking av drueranker av alle de forskjellige folkeslag som gjennomtidene har slått seg ned her. Dette er en tur som vil overraske og begeistre!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Mainz
Dag 2
Mainz
Dag 3
Darmstadt
Dag 4
Kloster og vinprodusent Eberbach og Rüdsheim
Dag 5
Panoramisk cruise på Rhinen fra Bingen til Koblenz
Dag 6
Mainz - Norge

Program

 • Dag 1 Norge - Mainz
  Inkluderte måltider: Middag

  Det er behagelig med en kort flytur, og til Frankfurt tar det kun et par timer. Vi lander utpå dagen og herfra er det kun en halvtimes busstur til Mainz, hvor vi skal bo de neste 5 nettene.

  En behagelig ettermiddag hvor vi blir kjent med hotellet og hverandre før vi om kvelden samles til turens første middag.

 • Dag 2 Mainz
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi garanterer at du vil stortrives her. Byen ligger ved Rhinens bredd, rett over munningen til sideelven Main. Vi skal i dag nyte en by som tilbyr oss en tusenårig historie å utforske. Den pittoreske gamlebyen med sine fargerike bygninger, fasader med typisk tysk bindingsverk og brosteinsbelagte gater, gjør det virkelig til en fryd å vandre rundt. Byen har mange ansikter og arkitektoniske stilarter og ikke minst landemerker. Besøk katedralplassen eller markedsplassen som 3 dager i uken forvandles til et imponerende bondemarked. Se Mainz fantastiske katedral som ruver over byen, og intime Kirchgarten som er et velbevart område midt i gamlebyen.

  På formiddagen blir det sightseeing med lokalguide både med buss og til fots. Og selvfølgelig skal vi besøke et av de eldste trykkerimuseene i verden – Gutenberg-museet. Johann Gutenberg ble født i Mainz på 1400-tallet, var egentlig utdannet gullsmed, og regnes som oppfinneren av boktrykkerkunsten.
  Vi avslutter vår sightseeingtur ved lunsjtider og resten av dagen er til din disposisjon.
  Nyt en god lunsj med et glass deilig riesling, kikk på folkelivet, se hva byens butikker har å tilby og ta en vandring langs Rhinens bredd.

  Copyright Jochen Keute
 • Dag 3 Darmstadt
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi til delstaten Hessen og besøke Darmstadt som ligger på andre siden av Rhinen, kun en halvtimes kjøretur fra Mainz. I dag er Darmstadt en av Tysklands rikeste byer. Byen har historisk sus, som opp igjennom århundrer tiltrakk seg rike grever og hertuger som bygde herskapshus og jaktslott. På 1900-tallet ble byen sentrum for jugendstilen grunnet kunstnerkolonien på Mathildehöhe som i dag står på UNESCO’s liste. Dette meget spesielle området skal vi få oppleve med sine imponerende og helt spesielle bygninger. Her er det mye eksperimenter arkitektur som du nok aldri hat sett før.

  En annen stor opplevelse er Waldspirale, 105 leiligheter bygget i 12 etasjer, designet av den østerrikske kunstner og arkitekt Friedensreich Hundertwasser. Han var motstander av strømlinjeformede og ensrettet kunst som han uttrykte gjennom sin meget spesielle byggestil. Dette bygget er i alle regnbuens farger, med runde kurver og vinduer i alle former og fasonger som dekker et helt kvartal. Og på taket blomstrer frodigheten, plantet med forskjellige grønne vekster.

  Og midt i bykjernen rager Lange Ludwig, byens landemerke, en sandsteinsøyle på 39 meter.
  Byen har fått internasjonal status som sete for europeisk romforskning i Europa.

  Etter formiddagens sightseeing med buss og til fots samles vi til lunsj på rådhuskjellerens bryggeri. Deretter blir det tid på egenhånd i byens hyggelige sentrum før vi utpå ettermiddagen kjører tilbake til Mainz.

  Copyright Lapping
  Copyright Lapping
 • Dag 4 Kloster og vinprodusent Eberbach og Rüdsheim
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi bor midt i Tysklands største vindistrikt, så i dag står tysk vin på menyen. Turen går langs Rhinen til Eltville, hvor vi kjører opp en av åskammene hvor Monastery Eberbach ønsker oss velkommen. Et nedlagt cistercienserkloster, grunnlagt i 1136, var et av de største klostrene i Tyskland hvor 100 munker og 200 andre medlemmer av ordenen bodde. Kultivering av vinmarker og vinproduksjon gav profitt slik at klosterdriften ble en økonomisk suksess. I dag eies klosteret av en stiftelse hvor formålet er å ivareta disse imponerende bygningene i romansk og gotisk stil. Så i tillegg til vinsmaking av deilige rieslingviner i den historiske kabinettkjelleren, vil vi bli dradd inn i dette 900 år gamle klosterets atmosfære med sin turbulente historie.

  Vi fortsetter langs Rhinen, mens vi beundrer denne elven som stille renner fra Sveit, via Tyskland til Nederland og renner ut i Nordsjøen. Etter en halvtime kommer vi til Rüdesheim, byen som kan smykke seg med ca. 30 vingods, en årlig vinfestival og UNESCO’s status.
  Rüdesheim er en sjarmerende by med historiske skatter, kultiverte vingårder og alltid et yrende folkeliv.  Det blir tid til å utforske denne lille byen på egenhånd. Liker du det store overblikket anbefaler vi en tur opp i høyden med kabelvogn – da ser ut vinmarker så langt øyet kan nå.

  Hjemturen tar en time og underveis beundrer vi slott og festninger bygget på høyder over Rhinen.

 • Dag 5 Panoramisk cruise på Rhinen fra Bingen til Koblenz
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en halvtimes busstur ankommer vi Bingen, her går vi om bord i skipet som i løpet av 2 ½ time gir oss unike opplevelser oppover elven med små landsbyer og middelalderborger på begge siden av Rhinen. Spesielt kan nevnes Bacharach, Rhinens vakreste middelalderby omkranset av de beste vinmarker opp i bratte åssider med et jordsmonn fullt av kalkholdig skifer. Når vi nærmer oss St. Goarshausen, ruver den 132-meter høye klippen Lorelei foran oss. Her er Rhinen på sitt smaleste, med sterke strømmer og skjulte klipper i vannet var dette tidligere årsak til mange forlis. Og igjen er vi vitne til en UNESCO skatt.

  Koblenz er en by med en broket og dramatisk to tusen år lang historie. Byen ble bombet ganske heftig under 2. verdenskrig som medførte at rundt 80% av den gamle bykjernen ble lagt i ruiner. Men i dag har byen fått tilbake sin Altstadt og her skal vi spise dagens lunsj på Restaurant Altes Brauhaus. Etter lunsj blir det tid til å se seg rundt på egenhånd. Vi er sikre på at flere tar den spektakulære gondolbanen fra sentrum opp til den store festning Ehrenbreitsten. Her i 118 meters høyde over Rhinen, får man en formidabel utsikt. Her ser man det kjente Deutsches Eck, hjørnet hvor elvene Mosel og Rhinen møtes.
  Tilbaketuren kjøres med buss, en drøy times busstur tilbake til Mainz.

  Copyright Udu
 • Dag 6 Mainz - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vår oppdagelsesreise nærmer seg slutten. Vi nyter turens siste frokost som hver dag har servert oss en innholdsrik buffet. Vi har spist gode lunsjer og middager sammen, og hatt gleden av både tysk øl og gode viner. Vi har tatt deg med til de beste stedene i dette området, som alle har hatt korte kjøreetapper, og hatt sitt særpreg. Og det å reise og dele opplevelser med andre deltagere, gir alltid en ekstra dimensjon på turen.

  Copyright Mantra Media

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Buss Halden – Gardermoen t/r
Fly Gardermoen – Frankfurt t/r
Flyavgifter
5 netter i delt dbl. rom, Hotel Intercity Mainz
5 frokoster
2 lunsjer (3-retter)
5 middager (3 retter)
Vin, øl eller mineralvann til lunsjer og middager
Alle utflukter som beskrevet i programmet inkl. lokalguider, inngangspenger, vinsmaking, båttur
Bankvert fra Berg Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 950,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
31.mai
 • 13:05 - 16:05
  Oslo Frankfurt
05.juni
 • 16:05 - 18:00
  Frankfurt Oslo