Bernina Express

med høydepunkter fra Sveits og norditalienske innsjøer

La deg fascinere av alpenes dramatisk høye fjell og dype daler på to spektakulære togreiser fra Sveits til Italia. Glacier Express, verdens «langsomste hurtigtog» forbinder de to verdenskjente alpebyene Zermatt og St. Moritz. Bernina Express tar deg videre fra St. Moritz til Tirano i Italia. Strekningen er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste og byr på store naturopplevelser med krystallblå innsjøer, banebrytende broer og majestetiske fjellformasjoner i mer enn 2000 meters høyde. I Italia avløses isbreene av palmer og Oleander, og vi nyter det gode liv langs den maleriske innsjøen Lago Maggiore.

Dagsprogram

 • Dag 1 Flyreise Stavanger - Genève og togtur til Zermatt
 • Dag 2 Spektakulær alpetur (frivillig utflukt til Gornergrat)
 • Dag 3 Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz
 • Dag 4 Bernina Express til Tirano, og videre til Lago Maggiore
 • Dag 5 Lago Maggiore – øyloffing med palmer og barokkvillaer (ekstra utflukt)
 • Dag 6 Arrivederci Italia!

Program

 • Dag 1 Flyreise Stavanger - Genève og togtur til Zermatt

  Vi flyr fra Stavanger via Oslo til Genève. Ved ankomst drar vi rett til jernbanestasjon for en hyggelig togreise til Zermatt, en koselig og bilfri alpelandsby helt syd i Sveits. Her er trafikken dominert av gående, hestedrosjer eller el-busser og taxier. Vi skal overnatte på et hotell som ligger midt i smørøyet inne i sentrum, og like ved taubanen, med kort avstand til de grønne fjellene med snø og edelweiss på toppene. Hotellet er nyrenovert i rustikk alpedesign og byr på hyggelige sittegrupper enten inne foran peisen eller ute på terrassen. Med beliggenhet midt i gågata, er alt innen gangavstand. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2 Spektakulær alpetur (frivillig utflukt til Gornergrat)

  Denne dagen er til fri disposisjon og du har flere muligheter til å utforske området nærmere. De som ønsker det, kan bli med reiseleder på en spektakulær tur med Europas høyeste tannhjulbane fra Zermatt til Gornergrat, opp til 3089 moh. Vel fremme venter en storslått utsikt mot nesten 30 fjelltopper over 4 000 meter. En av dem er Matterhorn, landets mest kjente fjelltopp, som på alle kanter er omgitt av et vakkert alpelandskap. Her i høyden kan du utforske Europas høyestliggende hotell med butikker og panoramarestauranter. Det er også mulig å ta en vandretur i fjellene, og den aktive gjest finner snart ut at Zermatt er det perfekte sted for «hiking unlimited». Eller hva med en tur med kabelbane opp til Klein Matterhorn? For de som ønsker å holde seg mer lokalt, er det nok av nisjeforretninger og spisesteder i gågatene. Om kvelden gjør vi oss klare for å utforske det lokale kjøkkenet i Zermatt. Det er mange hyggelige restauranter å velge mellom, som tilbyr alt fra internasjonale menyer til typiske sveitsiske retter.

 • Dag 3 Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz

  I dag forlater vi Zermatt og setter kursen mot St Moritz, en fasjonabel by kjent for fantastiske skibakker, turstier, golf, termiske spa og luksusbutikker. Vi skal reise med verdens langsomste hurtigtog gjennom store deler av Alpene. Utsikten fra togvinduet kan ta pusten fra en der vi passerer nydelig natur med vann og snødekte fjelltopper. En velsmakende 3-retters lunsj serveres underveis mens vi nyter våre komfortable sitteplasser, og togturen. Vi sjekker inn på hotellet vårt i sentrum av St. Moritz utpå ettermiddagen. Hotellet er stilfullt innredet med hyggelige fellesområder. Ønsker du å se deg rundt i St Moritz, ligger sentrum og gågaten med staselige forretninger like utenfor døren. Middagen spiser vi sammen på hotellet denne kvelden.

 • Dag 4 Bernina Express til Tirano, og videre til Lago Maggiore

  Etter en god frokostbuffet, kjøres vi til jernbanestasjonen og gjør oss klare for et av turens utvilsomme høydepunkter: Bernina Express er den høyestliggende transalpine jernbanen i Alpene, og togstrekningen er av mange kåret som en av verdens vakreste. I løpet av noen få timer passerer toget mektige isbreer og klatrer bratt opp mot 2233 moh, før man ankommer Italia, der isen er erstattet med palmetrær. Her er det bare å lene seg tilbake og virkelig nyte den fantastiske utsikten underveis med høydepunkter i fleng. Togstrekningen binder sammen Nord – og Sør-Europa og kan skilte med hele 56 tunneler og 196 broer. Etter ankomst i Italia kjører vi med buss til Lago Maggiore, den største av de norditalienske innsjøer og en skjult hemmelighet for de fleste. Underveis gjør vi en stopp i den naturskjønne Valtellina-dalen der vi får servert lunsj på en rustik lokal restaurant. Vårt hotell ligger i den lille byen Stresa, et stenkast fra vannkanten ved Lago Maggiore. Felles middag om kvelden

 • Dag 5 Lago Maggiore – øyloffing med palmer og barokkvillaer (ekstra utflukt)

  Det spesielle klimaet ved innsjøen Lago Maggiore gjør at man får en liten forsmak på «syden». Vi tilbyr denne morgenen en frivillig tur med båt ut til to vakre øyer, der vi skal besøke Villa Borromeo, som tilhører adelsfamilien med samme navn. Vi får med oss den italienske parkhagen med eksotiske planter, grotter og fontener som omgir villaen før vi forflytter oss til neste øy. Her finner vi en bitteliten fiskerlandsby med brosteinsbelagte smug, sjarmerende småbutikker og en restaurant med lekre, lokale delikatesser der vi skal få servert lunsj. Etter litt tid på egenhånd, går turen med båt tilbake til fastlandet. Om ettermiddagen kan du slappe av på hotellet, eller ta en tur inn til torget i Stresa hvor du kan kjøpe deg et ekte kashmirsjal eller hjemmelaget pasta. Eller du kan ta taubanen sammen med vår reiseleder til Mottarone-fjellet som troner bak byen. Fra toppen av fjellheisen er det en kort spasertur til selve fjelltoppen. Herfra kan man nyte utsikten over hele 7 innsjøer samt de sveitsiske og italienske alper, og en kafé på toppen frister med italiensk kaffe og snacks på menyen. Avskjedsmiddagen serveres på hotellet denne kvelden.

 • Dag 6 Arrivederci Italia!

  Det er på tide å vende nesen hjemover. I løpet av formiddagen bringer bussen oss til Milano der flyet tilbake til Norge venter. Underveis gjør vi et stopp ved fabrikkutsalget til industridesigneren Alessi som holder til i nærheten. Her kan du sikre deg noen ikonprodukter til kjøkkenet til redusert pris. Så gjenstår flyturen hjem til Norge. Opplevelser og synsinntrykk har vært mange i løpet av disse dagene, og gode ferieminner blir med oss hjem!

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Stavanger – Geneve / Milano – Stavanger
med Norwegian
1 stk. innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport iflg. program
Togturer iflg. program
Bagasjehåndtering til hotellene i Sveits
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel Pollux 4*
1 natt i delt dobbeltrom på Hotel Steffani 4*
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel Milan La Speranza 4*
5 frokoster
2 lunsjer (3-retters)
4 middager (3-retters)
½ flaske vin, samt mineralvann og kaffe til middag siste kveld
Reisevert fra banken.
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: