28. april - 01. mai 2023

Bli med Skue Sparebank til den idylliske Sorrento halvøya

Storslått og fargerikt

Copyright Nick Fewings

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Sorrento-halvøya har vært høyt elsket for sitt klima, god vin, oliven og sitrusfrukter. Å bo i gamlebyen Sorrento med sine piazzaer, kafeer og restauranter, med smale og fargerike gater full av fristende varer er en opplevelse.

Positano, med huser som klynger seg fra sjøen oppover åssiden, er favorittstedet for de som vil betale litt ekstra på amalfikysten, er vell verdt et besøk. Øya Capri med sin storslåtte natur og veinett er en sjelden opplevelse. Vulkanen Vesuv troner over utgravningene i oldtidsbyen Pompeii, her settes vi over 2000 år tilbake i tid.

Italias støvel syder av sterke farger, frodig landskap for dyrking av sitrusfrukter, stupbratte klipper og facinerende landsbyer. Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

 

Dagsprogram

Dag 1
Gardermoen – Napoli - Sorrento
Dag 2
Sightseeing og fritid i Sorrento og utflukt til Positano
Dag 3
Båttur til Capri
Dag 4
Pompeii og hjemreise
Copyright Lawrence Chismorie
Copyright Nick Fewings
Copyright Sissel Nordhagen
Copyright Sofia Insvezia

Program

 • Dag 1 Gardermoen – Napoli - Sorrento
  Inkluderte måltider: Middag

  Dere flyr med egen chartermaskin fra Gardermoen på formiddagen og lander i Napoli etter ca 3,5 time.
  Herfra er det en fasinerende busstur ut til Sorrento-halvøya. Dere skal bo 3 netter midt i Sorrento by. Etter innsjekk på hotellet blir det tid på egenhånd til å bli litt kjent i denne artige, syd-italienske byen. Middag på hotellet om kvelden.

   

  Copyright Nick Fewings
 • Dag 2 Sightseeing og fritid i Sorrento og utflukt til Positano
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Til fots skal dere bli kjent med Sorrento.

  Dere vandrer gjennom byen som er lett å orientere seg i på egenhånd etter at vår lokalguide har tatt dere med på sightseeingrunde. Trange gater med spennende butikker og vannhull, et pulserende torg og en idyllisk havn – her får du ingen problemer med å fylle timene du har til rådighet. Lunsjtid og sted velger du selv- mange vil nok prøve en ekte italiensk pizza.

  Opplevelsene står i kø denne dagen – du skal også få oppleve en annen perle på halvøya, Positano.

  Minibussene klatrer på smale veier oppover i landskapet, omkranset av appelsin- og olivenlunder. På andre siden av halvøya snor dere dere rundt store klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Dette er en busstur du sent vil glemme, manøvrert av dyktige sjåfører.

  Positano kalles for «Italias St. Tropez». Den tidligere fiskelandsbyen er i dag et av de mest ekslusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Etter å ha brukt god tid til å spasere nedover i byen, kikket i farerike butikker, kanskje vært innom byens flotte katedral, ender du på byens vakre strand. Se deg 360 grader rundt – dette må være definisjonen av  ordet «vakkert»! Hva med en dukkert i middelhavet?

  I de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste. Denne lille byen er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blomster og broderier. Vi vet at mange vil nok benytte kamera flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden.

  Restaurant O’Parrucchiano ønsker dere velkommen til kveldens middag med slagordet «Museum of hospitality». Dette er en historisk restaurant med italienske mattradisjoner, og både inne og ute trives grønne planter og trær.

 • Dag 3 Båttur til Capri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du glede deg til en utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet.

  Under båtturen får dere se Sorrento fra sjøsiden, med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under.
  Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande som er Capris travle havn. Minibusser frakter dere på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker dere velkommen. Ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta.
  Gå ikke glipp av et besøk i Villa San Michele, kjøpt av den svenske legen og forfatter Axel Munthe på 1890-tallet. Her oppe er det flott å spasere, nyte en lett lunsj med en cappuccino eller et glass iskald hvitvin. Minibusser kjører ned til midten av øya, hvor Capri by ligger. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum Piazza Umberto.

  Ta en spasertur ned til Giardini di Augusto og nyt denne flotte hagen. Utpå ettermiddagen kjører minibusser dere tilbake til Marina Grande og båtavgang. Sakte forsvinner denne sagnomsuste øye på på vei tilbeke til Sorrento.

  Det blir middag og hyggelig samvær med kollegaer  på hotellet i kveld.

 • Dag 4 Pompeii og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Før Sør-Italia forlates, skal dere denne formiddagen oppleve et arkeologisk eventyr.

  Mange ganger gjennom historien har menneskene flyktet fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake.
  Vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt, da ble hele byen begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Dere får whispers på øret slik at vandringen med lokalguider blir spennende og lærerik.

  Turens siste måltid spiser vi på en lokal restaurant før bussen kjører videre til flyplassen i Napoli og hjemreise til Norge.

  Copyright Sissel Nordhagen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Egen charter direkte fra Oslo til Napoli t/r
Flyavgift
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Transfer flyplass – hotell t/r
3 netter i delt dbl. rom på Hotel Conca Park 4* i Sorrento
3 frokoster
1 lunsj
3 middager
Drikke til inkl. måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder/guide fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:

Vi tar forbehold om endringer i program, innreisekrav, flytider, samt eventuelle trykkfeil.