10. - 15. juni 2022

Bodensjøen med Seljord Frivillighetssentral

Smakebiter fra fire land i Europas subtropiske hjerte!

Copyright Kai Pilger

Bli med på en spennende tur til Bodensjøen. Her møtes fire land mellom snødekte tinder og subtropiske blomsterøyer; Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland.
Høydepunktene spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper.
Det blir ostesmaking, besøk i sjarmerende fjellandsbyer, storslåtte naturopplevelser, eksklusive innblikk i et vell av skjulte europeiske perler, vertshusbesøk og rikelig med tid til å bli godt kjent med egen hvilepuls.

Dagsprogram

Dag 1
Seljord – Bregenz
Dag 2
Sveits og Liechtenstein
Dag 3
Lindau og Bregenz
Dag 4
Bodensjøen rundt
Dag 5
De østerrikske alper
Dag 6
Bodensjøen - Norge
white and pink petaled flowers on metal fence near concrete houses and tower at daytime
Copyright Roman Kraft
dish on white ceramic plate
Copyright Jay Wennington
blomstereng
R_WIDDERSTEIN01

Program

 • Dag 1 Seljord – Bregenz
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi kjører med buss til Oslo Lufthavn. Så flyr vi direkte til Zürich i Sveits. Ved ankomst venter bussen som kjører oss østover til Bregenz. Underveis gjør vi en stopp i den vakre byen St. Gallen. Hele gamlebyen kom i 1983 på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
  På spaserturen gjennom gamlebyens koselige smug, kan vi se de særpregede karnappene som er typisk for denne delen av Sveits.

  Mot kvelden ankommer vi med behagelig busstransport til Bregenz i Østerrike. Bregenz ligger ved østenden av Bodensjøen og er i dag en liten by på 27000 innbyggere, men den har et par tusen år gammel historie. Det var romerne som bygget den første havnen her i denne keltiske bosetningen, og byen fikk forum, basilika, tempel og bad. Bregenz er i dag kjent for sin årlige festival med opera og musikk på en tribune i Bodensjøen. Byen er et ypperlig utgangspunkt for turer til Tyskland, Sveits og Liechtenstein.
  Du blir innlosjert på Grand Hotel Bregenz MGallery, et hyggelig hotell rett ved strandpromenaden. Dette blir vår base under oppholdet.

 • Dag 2 Sveits og Liechtenstein
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Bregenz ligger der «Alpe-Rhinen» munner ut i Bodensjøen. Denne delen av Rhinen er ganske forskjellig fra sitt mer kjente løp i de tyske «vinlandene». Her danner elva grensen mellom Østerrike og Sveits. Veien snor seg oppover åssidene i den grønne og frodige Appenzellregionen, et av de vakreste områdene i Sveits. Det blir anledning til å se hvordan Appenzellosten blir laget i et modellysteri i landsbyen Stein. Koselige og velstelte landsbyer ligger langs veien som fører oss høyere opp, til vi nærmer oss tregrensen ved Schwägalp. Du får oppleve verdens mest moderne gondolheiser som i løpet av få minutter bringer deg til Alpsteinregionens tak.

  En fyldig og velsmakende sveitsisk lunsj venter i panoramarestauranten i høyden. Gjennom en trang dal med jettegryter og dype juv går turen ned til det lille fyrstedømmet Liechtenstein. Øverst i hovedstaden Vaduz ligger fyrstens vakre slott med utsikt over hele landet! Frimerkemuseet så vel som byens postkontor, hører med til statens turistattraksjoner. Deretter bærer turen tilbake til Bregenz.

  Copyright Ricardo Gomez Angel
 • Dag 3 Lindau og Bregenz
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Østerrikske Bregenz og den tyske byen Lindau blir ofte betegnet som “to gode naboer”. Det er bare noen få kilometer mellom de to, og etter at grensemarkeringene er borte, er man i nabolandet nesten før man er klar over det. Tydeligere blir avstanden når man nærmer seg vannveien, slik vi skal gjøre i dag. Det tar nemlig bare en liten halvtime med ferge over Bodensjøen, og havnebyen Lindau viser seg fra sin vakreste side. Den eldste delen av byen ligger på en øy som i dag er knyttet til fastlandet med en vei- og jernbanebro.
  På vår rusletur beundrer vi fargerike hus med vakre malte fasader, imponerende kirker, koselige torg og uterestauranter under gamle arkader – ikke rart at hele byen er fredet! Her kan du handle eller bare slappe av og se på menneskestrømmen i gågata. Båt tilbake til Bregenz.
  Har du lyst kan du bli med på en felles spasertur gjennom byporten og oppover til den eldste delen av Bregenz med bykjernen fra middelalderen. De smale gatene har bevart mye av fortidens sjarm. Byen ligger lunt til ved foten av fjellene med de nyere bydelene nærmest Bodensjøen, og er kjent for sin staselige arkitektur. Middagen i kveld blir en spesiell opplevelse, med opptreden av en lokal folkedansgruppe.

 • Dag 4 Bodensjøen rundt
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På vei langs Bodensjøen får du blant annet med deg Zeppelinbyen Friedrichshafen idet vi glir gjennom et rikt og frodig jordbruksdistrikt, der humleåkre veksler med enorme fruktplantasjer. Eple- og pæretrærne står og bugner utpå sommeren. De viker plassen for vingårder når vi nærmer oss middelalderbyen Meersburg, med Tysklands eldste borg. Her blir det tid til å spasere gjennom maleriske gamle smug, se i butikkene eller kikke på den gamle borgen eller rokokkoslottet.
  Deretter tar vi bilfergen over til Konstanz og fortsetter til øya Mainau. Den svenske greven Lennart Bernadotte har forvandlet denne klimatisk gunstige øya til et subtropisk blomsterparadis. Her kan du gå deg lykkelig vill i en park med palmer og eksotiske trær, fontener og overdådige blomsterbed, enten det er tid for tulipaner, roser eller georginer. Arboretet med store gamle mammuttrær, orkidéhus, urtehage og sommerfuglhus hører også med til øyas mange attraksjoner. Lunsjen nytes på egenhånd på en av øyas flotte restauranter. Utpå ettermiddagen tar vi hjemveien gjennom Sveits, langs sydbredden av sjøen, tilbake til Bregenz.

 • Dag 5 De østerrikske alper
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt bringer deg igjen opp til anselige høyder, denne gangen i de østerrikske alpene. Du får oppleve Rhindalen og den maleriske sidedalen Grosses Walsertal, der de utrolig bratte åsene strekker seg opp mot nakne fjellsider og spisse topper.
  Turen går over Faschina-passet på 1500 meter over havet, og du blir servert en velsmakende lunsj med lokalrøkt skinke og ost på en vakker fjellgård nær vintersportsstedet Damüls. Vi følger veien nedover langs den livlige elven Bregenzerach mot Bregenzerwald.
  I dette fjellområdet holder menneskene fast ved gamle tradisjoner, bunadskikker og folkemusikk. Mange av de eldre gårdene vitner om den særegne byggestilen som Walserne brakte med seg fra sine opprinnelige bosteder i Wallis lenger syd da de ble tvangsflyttet hit av egenrådige fyrster på 1400-tallet. Med mange bilder i minnet, tar vi veien ned mot Bregenz.

  Ikveld er det middag på Burgrestaurant Gebhardsberg. Restauranten ligger i et slott med fantastisk utsikt over Bregenz og Bodensjøen.

 • Dag 6 Bodensjøen - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi må dessverre si farvel til vakre Bodensjøen for denne gangen. Vi har hatt innholdsrike dager med flotte opplevelser. Bussen bringer oss til Zurich, og så setter vi kurs nordover mot Norge, med mange og gode minner i bagasjen. Buss tilbake til Seljord.

  copyright Christiane Setz

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Transport fra Seljord til Oslo Lufthavn t/r*
Fly Oslo – Zurich t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
5 netter i delt dobbeltrom på Mgallery Grand Hotel Bregenz 4*
5 frokostbuffeter
2 lunsjer
5 middager
½ flaske vin, samt mineralvann og kaffe til avskjedsmiddagen
Utflukter ifølge program
Folkloreaften med Wolfurter Trachtengruppe
Tips
Reisevert fra Seljord Frivillighetssentral
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 950,-

Drikke til ytterligere måltider

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil. *transport t/r Seljord-Gardermoen er inkludert med forbehold om nok påmeldte.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
10.juni
 • 11:10 - 13:25
  Oslo Zurich
15.juni
 • 14:05 - 16:25
  Zurich Oslo