16. - 21. mars 2022

Rolf Erik Bremer 75-års lag

med høydepunkter i Baskerland

Copyright Jorge Fernández Salas

Baskerland er Spanias kulinariske paradis, men mest av alt har nok Guggenheim-museet i Bilbao satt regionen på verdenskartet. BILBAO har i løpet av 20 år gjort en snuoperasjon fra en industriell by til en hypermoderne tumleplass for internasjonale arkitekter som Norman Foster og Frank Gehry.
Byen er i tillegg kåret til Verdens Designhovedstad. SAN SEBASTIÁN er en av Spanias mest elegante kystbyer med en bukt som nesten kan minne litt om Rio de Janeiro og verdens største tetthet av restauranter med Michelinstjerner!
Det imponerende RIOJA-DISTRIKTET hører selvsagt med, fordi det har blitt et av verdens ledende eksperimenter innen kunsten å kombinere moderne arkitektur med tradisjonsrik vinproduksjon. Gjør deg klar for flotte dager med utflukter, arkitektur og deilige mat- og vinopplevelser!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Bilbao
Dag 2
Bysafari i Bilbao og jubileumsmiddag
Dag 3
Rioja, vinens mekka og ankomst Laguardia
Dag 4
Rundtur i Rioja med vingårdsbesøk
Dag 5
Besøk i Pamplona og ankomst San Sebastian
Dag 6
Matmarkedet i San Sebastian og hjemreise
red flower field under blue sky during daytime
Copyright Sara Ruiz-Alejos Sáenz
assorted pastries on white steel rack
Copyright Agent J

Program

 • Dag 1 Ankomst Bilbao
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi ankommer Bilbao lufthavn tidlig kveld. I ankomsthallen blir dere møtt av reiselederen som skal være med på hele turen. Bussen står klar for å kjøre oss inn til sentrum. Vi ser grønnkledde skråninger som omgir byen og får et inntrykk av de spennende nye arkitektoniske bygningene som er blitt bygd langs elvebredden de siste årene. Vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger et stenkast unna det berømte Guggenheim-museet og spaserer til middag på en lokal restaurant. Nå skal det bli hyggelig å samles til bords for turens første måltid!

  Hotellet vi skal bo på er Gran Hotel Domine Bilbao som er et 5-stjerners hotell. Hotellet har en spennende arkitektur og det er komfort i alle ledd. Frokostterrassen vender mot Guggenheim! Bedre kan man ikke få det!

   

 • Dag 2 Bysafari i Bilbao og jubileumsmiddag
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en velsmakende frokost starter vi dagen med å utforske gamlebyen sammen med reiseleder og se ny og tradisjonsrik arkitektur.
  Ettermiddagen overlates til hver enkelt å bestemme hva man ønsker å gjøre.

  Reiseleder tar gjerne med de som har lyst på et besøk i et av byens museer. Guggenheim-museet imponerer alltid med nye utstillinger. På utsiden er bygningen like slående. Mot kveld kjører vi ut av byen og til landlige omgivelser for å kose oss med turens gastronomiske høydepunkt på flotte Aspaldiko Restaurant. 75 – års jubilanten spanderer festmiddagen på dere alle!

 • Dag 3 Rioja, vinens mekka og ankomst Laguardia
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Vi sjekker ut av hotellet i Bilbao og setter kurs innover i landet mot Rioja, et av verdens mest kjente vindistrikter. Vi besøker vingården Baigorri der interiøret og konseptet er moderne og spennende. Flere vingårder i Rioja eksperimenterer med banebrytende design og bygningene til Baigorri byr på en minimalistisk arkitekturopplevelse. De er også gode på mat, og vi kommer til å forlate vingården gode og mette etter lunsjen her.

  Målet for dagen og base for de neste to nettene er den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater og et nettverk av underjordiske ganger brukt til å lagre vin. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Vi spaserer inn gjennom byporten til en verden der tiden nesten har stått stille.

  Copyright Sven Wilhelm
 • Dag 4 Rundtur i Rioja med vingårdsbesøk
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Idag skal vi utforske det vakre og velsmakende vindistriktet Rioja. I tillegg til å være kjent for rødvin i verdensklassen, har Rioja et særpreg i form av den arkitektoniske utformingen og futuristiske byggestilen til mange av vingårdene her. Vi skal få oppleve to meget forskjellige vingårder denne dagen.
  Først besøker vi vingården Cune, der vin produseres på en 200-år gammelt herregård, med eldgamle steinlagte ganger og trapper.
  Deretter skal vi til Rioja Alta og utforske vinen de har å tilby. Dagens lunsj serveres i herlige omgivelser. Tilbake på hotellet blir det noe tid på egenhånd til å nyte området og stedets spa-tilbud for den som måtte ønske det.

  I solnedgangen tar vi en vandretur gjennom Laguardia, både for å nyte utsikten fra bymuren, og for å utforske kjellergangene under jorden. Det er et spennende nettverk av ganger under denne landsbyen, og mange av disse brukes for lagring av vintønner. Vi samles til middag i hotellets restaurant denne kvelden,  med god mat og vin på bordene og historie i veggene.

   

  Copyright Rodrigo Abreu
 • Dag 5 Besøk i Pamplona og ankomst San Sebastian
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi forlater Rioja denne morgenen og gjør oss klare for å oppleve Pamplona, byen som er kjent fremfor alt for den årlige San Fermin-festivalen der byens modige befolkning løper fra ville okser gjennom gatene. Heldigvis er bybildet preget av en mer idyllisk stemning idag, slik at vi kan nyte gamlebyen i ro og fred. Vi spaserer på en del av “bull run” – ruten der okseløpet foregår. Pilegrimsruten til Santiago de Compostela går også gjennom Pamplona, og vi vil nok passere en og annen vandrer på vår runde i sentrum. Rådhuset i Pamplona føyer seg inn i rekken av praktfulle fasader i gamlebyen.
  Vi spiser lunsj på en restaurant i gamlebyen i Iruña som Pamplona egentlig blir kalt på baskisk. Deretter setter vi kursen nordover og mot kysten.

  Vi ankommer San Sebastian utpå dagen og sjekker inn på vårt hotell, sentralt i denne perlen av en by som nærmest kan minne om Rio de Janeiro med sine strender omgitt av stupbratte grønnkledde koller og fjell. San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden. Den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II fant at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst og tok med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her, blomstret byen opp. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder.

  Middag på en restaurant i sentrum av San Sebastian.

  Copyright sergio Garrido
  Copyright Kylie Paz
 • Dag 6 Matmarkedet i San Sebastian og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi får satse på at det er noe ledig plass i kofferten for tidlig denne morgenen skal vi utforske det verdensberømte matmarkedet i San Sebastian. Her finner du store haller med boder i endeløse rekker der godbiter som serranoskinker, oster, oljer og mye mer selges både til restauranter, lokale kunder og godt kjente turister.

  Så setter vi kurs for flyplassen i Bilbao og nyter utsikten mot strendene og de smaragdgrønne fjellskrentene. Takk for denne gang, nå er det tid for hjemreisen tilbake til Norge.

  Copyright Ja ma

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 790,- pr. person

Fly t/r Oslo-Bilbao
Flyavgifter (p.t. kr 724,- med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje
2 netter i delt dobbeltrom på Gran Hotel Domine 5*
2 netter i delt dobbeltrom på Hospederia de los Parajes
1 natt i delt dobbeltrom på Abba Hotel San Sebastian 4*
5 frokoster
3 lunsjer
4 middager derav 1 festmiddag på Aspaldiko
1/2 flaske vin og vann til alle inkludert måltider
Buss på alle utflukter
Vinsmaking på Baigorri
Vinsmaking på 2 vingårder i Rioja
Inngang til tyrefekterringen i Pamplona
Lokalguide i Pamplona
Tips
1 norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 490,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3500,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 5 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1500,- per person
Mellom 104 og 43 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 42 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i “Alminnelige vilkår for pakkereiser” som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser (“Pakkereiseloven”) og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
16.mars
 • 06:10 - 08:30
  Oslo Frankfurt
 • 10:20 - 12:25
  Frankfurt Bilbao
21.mars
 • 13:10 - 15:20
  Bilbao Frankfurt
 • 16:10 - 18:10
  Frankfurt Oslo