11. - 23. mars 2024

13 dagers tur til Albir i Spania

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Dette er et av favorittstedene i Spania for nordmenn som vil oppleve «sydenstemning».  Costa Blanca kan være stolte av sine 300 årlige soldager. I dette området er det kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. Vi skal bo i Albir, en intim by med butikker og kafeer og kort avstand til sjøen. Albir Playa Hotel & Spa er vårt favoritthotell her, det er moderne og har alle de fasiliteter som vil gjøre ditt opphold til en god opplevelse, her vil du trives!  Velsmakende mat i kombinasjon med hyggelige medreisende, et godt klima og spennende utflukter –  hva mer kan man ønske seg? Bienvenido a España!

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Albir
Dag 2
Informasjonsmøte og spasertur med reiseleder i Albir
Dag 3 - 4 - 6 - 7 - 9 - 12
Dagene du selv disponerer
Dag 5
Formiddagsutflukt til Alicante
Dag 8
Frivillig utflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea
Dag 10
Vandretur til Faro del Albir
Dag 11
Formiddagsutflukt til Guadalest
Dag 13
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Albir

  Vi flyr direkte med Norwegian fra Flesland og etter ca 3 1/2 timer lander vi i Alicante. Her blir gruppen tatt imot av vår norske reiseleder og buss kjører oss til hotellet i Albir, en tur på kun 45 minutter. Vel fremme sjekker vi inn på Albir Playa Hotel & Spa  hvor vi skal bo de neste dagene.

  Hotellet vårt har store og komfortable rom med balkong og er godt utstyrt. Luftig resepsjon med glassheis opp til rommene, gratis wifi, en hyggelig bar og gode fellesområder. Turen har full pensjon og måltidene skal nytes i Restaurant Albatros som hver dag varter opp med nye retter, både kalde og varme. Så gled deg til mange gode måltider med ferske råvarer og sunn middelhavskost som bugner av vitaminer, farger og gode smaker.

  Hotellet har et stort SPA, helse- og beauty anlegg med varmtvannsbassenger, badstue, treningsapparater og flere rom hvor man kan få behandlinger og massasje – en god investering for kropp og sjel. I tillegg til et hyggelig uteområde, er det stort supermarked like rundt hjørnet for hotellet. Og sentrum ligger rett utenfor hotelldøren. I løpet av oppholdet vil vi arrangere flere utflukter. Disse legges til formiddager eller ettermiddager siden vi har lunsj inkludert på hotellet.

 • Dag 2 Informasjonsmøte og spasertur med reiseleder i Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca og her er det mange nordmenn som har bosatt seg. En liten hyggelig by med koselige kafeer, butikker og en lang strandpromenade. Den 600 m lange stranden blir flittig benyttet, så vel av fastboende som av turister.
  Markedsdagen i Albir er søndagen, og da er det masse liv og røre i byen. Lokalbefolkningen sikrer seg frisk frukt og grønnsaker fra området, mens turistene er mer interesserte i det store utvalget av klær, sko, vesker, smykker og mye annet til gode priser.

  Etter frokost samles vi i baren til et informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene vi tilbyr under oppholdet. Deretter blir det en spasertur for å bli kjent i Albir. Vi besøker det store supermarkedet som ligger ved siden av hotellet for å se på vareutvalget. Når vi skal være på ferie i 13 dager er det deilig med litt snacks og drikke på rommet. Spanske supermarkeder bugner jo av fristende tilbud, enten det er vin, frukt, kaker eller andre ting man får lyst på. Turen fortsetter gjennom byens gater og avsluttes nede på en av fortausrestaurantene ved stranda med en god kopp kaffe eller et glass kald drikke. Det å kunne sitte ute og nyte omgivelsene med gode temperaturer gjør godt for både kropp og sjel.

 • Dag 3 - 4 - 6 - 7 - 9 - 12 Dagene du selv disponerer
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Albir og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Vår reiseleder bor sammen med dere på hotellet og er alltid tilgjengelig hvis du lurer på noe eller trenger hjelp. Kanskje finner dere sammen på ting å gjøre som ikke er beskrevet i programmet, det kan være alt fra trim- eller spaserturer til andre ting eller ideer som dukker opp, enten på dag- eller på kveldstid.

 • Dag 5 Formiddagsutflukt til Alicante
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi oppleve Alicante. Byen er Costa Blancas mest autentiske storby med en over 7000-årig historie. Selv i dag kan man finne spor etter iberiske, fønikere, grekere, kartagere og romere som alle var med på å bygge dette stedet som i dag fremstår som en smakfull hovedstad med masse lokal, spansk sjarm. Det er også en av nordmenns favorittbyer i Spania.
  Gamlebyen El Barrio har sin egen stemning, her finner vi den flotte katedralen San Nicolas de Bari og herfra skuer vi opp mot den imponerende festningen Castillo de Santa Barbara. På havnepromenaden promenerer man på 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser omgitt av eksotiske palmer. Her kan man sette seg ned å nyte en cappuccino eller en mugge sangria, se på folkelivet eller handle håndverkskunst og suvenirer. Det er alltid et yrende liv på Explanada de Espana som ligger med stranda som nærmeste nabo.

 • Dag 8 Frivillig utflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Vingården vi skal besøke denne formiddagen ligger kun 10 minutter busstur fra Albir. Den så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal få oppleve vinkjelleren og smake på flere viner, servert med litt snacks til. Før vi besøkeer vingården tar bussen oss til den pittoreske landsbyen Altea. Gamlebyen, som ligger på en høyde over havet, tiltrekker seg mange besøkende hvert år. Det samme gjør byens flotte strandpromenade og elegante marina. På 60-tallet bodde kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som tilbyr fargerik kunst og håndverk. Det sies at gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia.

 • Dag 10 Vandretur til Faro del Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi skal gå i rusletempo på gode spaserveier og stoppe flere ganger underveis for å kikke på den fantastiske utsikten. Fjellformasjonen går langs hele kysten fra Benidorm til Altea og har også imponerende klipper samt en fossildyne som er blant de høyeste i Europa.
  Naturparken har et areal på 5564 hektar hvorav 80% ligger langs kysten, og har stor miljømessig, historisk og kulturell betydning.
  Vi går opp til Faro de’ l’Albir, et tolkningsssenter for naturparken, samt ruiner av Bambarda-tårnet, bygget på 1500-tallet. Her får vi en storslagen utsikt utenfor Albir, Altea og helt til Calp.
  Og hva er bedre enn et middelhavsbad på slutten av turen vår før vi inntar dagens lunsj på hotellet.

 • Dag 11 Formiddagsutflukt til Guadalest
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På en hyggelig formiddagstur skal vi få oppleve grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og fra Albir er det kun en ½ times busstur hit. Dette er en ekte spansk pueblo med 200 innbyggerne som tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.
  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen.
  Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk.
  En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania.

  Copyright Samuel C.
 • Dag 13 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sjekker ut av rommene våre og kjører til flyplassen i Alicante.  Direktefly tilbake til Bergen gjør flyturen enkel og komfortabel.

  Flotte dager med nye bekjentskaper hvor kanskje nye vennskap har blitt knyttet, et luksusliv på et hyggelig hotell hvor rommet ryddes og maten serveres, utflukter som har vist oss spennende steder og egentid til handling, spaserturer og hvile. Vi reiser hjem med fornyet energi for å møte våren i Norge!

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 950,- pr. person

Direktefly Bergen – Alicante t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Transfer i henhold til program
12 netter i delt dbl. rom på Albir Playa Hotel & Spa 4*
12 frokoster,
11 lunsjer
11 middager
1 formiddagsuflukt til Alicante
1 formiddagsutflukt til Guadalest
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 900,-
 • Frivillig utflukt til Altea og vinsmaking på Bodega Mendoza kr 550,-

Tips
Drikke til måltidene

Vi gjør oppmerksom om at påmelding til frivillig utflukt er bindende.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før avreise: Arrangøren beholder kr. 1000,- som et adm. gebyr
Mellom 104 og 69 dager før: 3000,-
Mellom 68 og 37 dager før: Arrangøren beholder 50% av turprisen
Mellom 36 og 0 dager før: Arrangøren beholder 100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 69 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 69 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 68 og 37 dager før: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager før: 100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon risikere å bli kansellert.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Flytider
11.mars
 • 20:05 - 23:45
  Bergen Alicante
23.mars
 • 10:45 - 14:35
  Alicante Bergen