21. - 24. august 2024

Bli med til solskinnsøya Bornholm

Østersjøens perle

Solskinnsøya Bornholm kalles ofte  “hele Norden i et nøtteskall”. Vi møter vakker natur og maleriske små byer som ligger som perler på en snor langs kysten. Øya har unike middelalderkirker og slottsruiner, og har Europas største konsentrasjon av kunsthåndverkere i forhold til innbyggertallet. Bli med å opplev Danmarks mest sjarmerende øy!

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Bornholm
Dag 2
Rundtur på Sør-Bornholm
Dag 3
Rundtur på Nord-Bornholm
Dag 4
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Bornholm
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte fra Bergen til København. Her venter bussen for å kjøre oss mot Bornholm. Vi krysser den spektakulære Øresundsbroen, og ferden går videre gjennom Sør-Sverige til Ystad, der vi tar ferje over til Rønne. Vel fremme i Rønne, er det bare noen minutters kjøretur til vårt hotel. Rønne er Bornholms største by med ca 14.000 innbyggere. Byen kan snart feire sitt 700-årsjubileum. Vi sjekker inn på Griffen Spa Hotel i Rønne som ligger vakkert til helt nede ved vannet. Hotellet har fine rom, et stort spa- og wellness område og en populær restaurant. Alt er lagt til rette for et trivelig opphold.

 • Dag 2 Rundtur på Sør-Bornholm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen går turen først sørvestover gjennom skogen Almindigen og til Svaneke, som er kåret til Danmarks fineste by. I 1975 fikk byen tildelt ”Den Europeiske Gullmedalje” for sin ”konsekvente bevaring av den typiske lille bys historiske karakter”. Her finnes gamle kjøpmannsgårder, bindingsverkshus og kunsthåndverkere, som alle boltrer seg i et kreativt miljø med glass, keramikk og tekstiler. Ved byens torv finnes både en sjokoladefabrikk og en dropsfabrikk som kan være artig å kikke på.

  Turen går videre forbi Aarsdale Mølle som fortsatt går rundt når det blåser til Snogebæk med sin spesielle atmosfære, samt sjøboder som har blitt forvandlet til hyggelige kafeer og små butikker. Vi setter så kursen mot Bornholms eneste vingård, Lille Gadegård. Her vil vinbonden vise oss rundt på gården og fortelle om hvordan han kom på å lage vin på Bornholm, samt mange andre små historier fra gården. Vi avslutter besøket på vingården med en typisk dansk lunsj og noen smaksprøver av stedets edle dråper.

  Det blir en liten pause ved Boderne, på øyas sørkyst, velsignet med sand så fin at Napoleon visstnok skal ha brukt den i sitt timeglass. Dette er også et lite eldorado for de shoppingglade. Dagens siste stopp blir på Slau’s Stene, en stenskulptur park som ble laget av en bonde som kjedet seg om vinteren og ville finne på noe å gjøre! Vi er tilbake på ettermiddagen og spiser felles middag på kvelden.

 • Dag 3 Rundtur på Nord-Bornholm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen har vi lagt opp en rundtur på den nordlige delen av Bornholm. Turen går gjennom fiskerlandsbyen Halse og videre langs den vakre kyststrekningen til Bornholms nordspiss hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus, anlagt i 1250.

  Så er vi klare for dagens lunsj, som vi skal innta i Allinge på et av øyas kjente røkerier. Bornholm er kjent for sin røkte sild som det er mulig å prøve seg på blant mye annet godt. Det blir litt tid på egenhånd i Allinge etter lunsj før vi fortsetter sørover langs kysten.

  Ved Helligdomsklippen blir det mulighet for å kunne se de særegne klippepartiene med mange spesielle navn. I middelalderen mente man at det var en kilde her som hadde helbredende effekt, og herfra stammer navnet på området. Neste stopp blir ved den største og mest kjente av Bornholms fire rundkirker, Østerlars (Skt. Laurentius’ kirke). Vi avslutter dagens rundtur med et besøk på Kræmmerhuset, en vakker hage med forskjellig håndverk, håndarbeid, keramikk og mye annet spennende å se på. Det er også mulighet til å få seg en kopp kaffe her.

  Vi ankommer hotellet utpå ettermiddagen og spiser felles middag på hotellet.

 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost, eller morgenmat som danskene kaller det, forlater vi hotellet for denne gang.
  Bussen kjører oss til ferjeterminalen hvor hurtigbåten over til Sverige venter med avgang på formiddagen.

  Fra Ystad følger vi igjen kysten mot Malmø, krysser Øresund og kjører til Kastrup, og herfra blir det fly direkte fra København til Bergen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 950,- pr. person

Fly Bergen – København t/r
Buss København – Ystad t/r
Ferje Ystad – Rønne t/r
Busstransport på Bornholm
3 netter i dobbeltrom på Griffen Spa Hotel
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager på hotellet
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 300,-

Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette.
Vennligst kontakt oss med forespørsel.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 64 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 64 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager. Følgende avbestillingsregler gjelder:
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
21.august
 • 14:50 - 16:10
  Bergen København
24.august
 • 12:20 - 13:40
  København Bergen