05. - 09. desember 2021

Julecruise og førjulstur til Bremen

Bli med på julecruise og en førjulstur til Bremen. Denne gamle hansabyen byr på et eventyrlig julemarked i tradisjonsrik tysk stil. Gamlebyen, med sine mange sjarmerende smug og nisjebutikker, er pyntet med julebelysning. Mange blir overrasket over hvor mye Bremen har å by på. Her finner du hyggelige shoppingområder og spennende restauranter i de gamle hansabygningene ved Rådhusplassen der julemarkedet også finner sted. Byen er perfekt å utforske til fots. Vi har buss med fra Norge og turen starter med Fjord Line fra Bergen til Hirtshals.

Dagsprogram

 • Dag 1 Velkommen ombord på Fjord Line!
 • Dag 2 Ankomst Bremen
 • Dag 3 Julemarked i Bremen
 • Dag 4 Fra Bremen til Hirtshals
 • Dag 5 Ankomst Norge
Fjord line på sjøen norge
Copyright Jon Inge Nordnes
people near carnival
Copyright Sander S
steak with vegetables on plate
Copyright Mantra Media

Program

 • Dag 1 Velkommen ombord på Fjord Line!

  Fjord Lines moderne miljøskip MS Bergensfjord ønsker deg velkommen denne første dagen av årets juletur til Bremen.
  Kl 13.30 denne ettermiddagen seiler vi langs den idylliske skjærgården fra Bergen via Stord og Stavanger og videre med kurs for Danmark.

  Når himmelen blir frostblå mot årets slutt, pyntes skipet til jul. Restaurantene fylles med alle de deilige og tradisjonsrike julerettene, demper lyset og setter stemningen slik at du som vår gjest virkelig skal kjenne stemningen på kroppen.
  Fjord Line satser på miljøteknologi og skipets motorer drives utelukkende av flytende naturgass, og dette gjør skipet til et av de første i verden som seiler kun på miljøvennlig gass.

  Utforsk skipets fasiliteter mens du har god tid til å handle kvalitetsprodukter og julegaver til hyggelige priser om bord i skipets imponerende tax-free butikk. Staben er fullt fokusert på å gjøre cruiselivet behagelig for oss! Overnatting i 2-sengs lugar er inkludert og det er en rekke lugaralternativer tilgjengelig.

  Copyright Jon Inge Nordnes
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 2 Ankomst Bremen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en tidlig frokost ankommer vi Hirtshals kl 08.00. Her går vi om bord i bussen som skal bringe oss sørover.
  Vi stopper for en benstrekk og litt tid på egenhånd for lunsj ved grenseovergangen til Tyskland. I 17-tiden sjekker vi inn på hotellet vårt i Bremen. H+ Hotel Bremen ligger i gamlebyen, kun etpar minutters gange fra katedralen og rådhuset. Hotellet tilbyr elegante rom med moderne innredning, flatskjerm, wifi og te/kaffe-stasjon. Alle rom har wifi tilgang. Gled deg til en innholdsrik ekte tysk frokostbuffet om morgenen.

  Den maritime stemningen i denne historiske hansabyen er tydelig med en gang vi kommer inn i gamlebyen, og vi tar en første titt på byen før vi setter oss til bords på en trivelig restaurant i nærheten av hotellet.

  Hotellets hjemmeside

  Copyright Carlos Ibáñez
 • Dag 3 Julemarked i Bremen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost blir det en spasertur med reiseleder for å gjøre seg kjent i gamlebyen. Deretter er det tid på egenhånd for å utforske julemarkedet eller de spennende nisjebutikkene.
  Det historiske sentrum er relativt kompakt og det er lett å orientere seg i 1500-talls arkitekturen i det kjente Schnoor-distriktet. De som ønsker å gjøre noe annet enn å handle og suge inn stemningen på julemarkedet, kan ta en tur langs området Schlachte ved elven Weser der gamle skip ligger ankret opp.
  Vår lokalkjente reiseleder gir gjerne tips om hva som er verdt å se.
  Bremens historie går tilbake mer enn 1200 år og er bevart gjennom patrisierhus og den berømte Roland-statuen som troner utenfor rådhuset. Ta en spasertur gjennom Böttcherstrasse, Bremens “hemmelige” hovedgate, med sine vakre husfasader i jugendstil og spennende museer. Ønsker du en matbit, er det mange gastronomiske fristelser i denne byen som kan skilte med fine kafeer, øl i verdensklasse og mer enn 1000 serveringssteder. Vi treffes for felles middag på nok en hyggelig restaurant i sentrum denne kvelden.

 • Dag 4 Fra Bremen til Hirtshals
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi sjekker ut av rommene etter frokost og setter kursen nordover. Ved lunsjtider blir det stopp for litt shopping og lunsj på egenhånd i Flensburg, før vi fortsetter til Hirtshals. Etter ombordstigning og innsjekking på lugaren, samles vi i skipets julepyntede buffetrestaurant for et storslått julebord denne siste kvelden.

  Skipet har avgang kl 20.00 og seiler mot Norge i løpet av natten.

  Copyright Philippe Oursel
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 5 Ankomst Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Tidlig på morgenen ankommer skipet Stavanger før ferden går videre mot Bergen med ankomst kl 12.30.
  En tur full av inntrykk og julestemning er en flott oppladning når vi nå går inn i juletiden.

  Copyright Jon Inge Nordnes

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 7 990,- pr. person

Turbuss av høy standard under hele reisen
Cruise Bergen-Hirtshals t/r
2 netter i innvendig delt dobbellugar ombord på Fjord Line
2 netter i delt dobbeltrom på firestjerners H+ Hotel Bremen
4 frokoster
3 middager (derav en julebordsbuffet)
Fri drikke (øl/vin/mineralvann/kaffe) til julebuffetmiddagen på cruiset
Kulturvandring i Bremen
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 200,-
 • Utvendig lugar kr 150,-
 • Ikke BT fordel abonnent kr 500,- pr. person

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs. Vi tar forbehold om endringer i program, ferjetider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 5 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 43 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1500,- per person
Mellom 42 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.