08. - 12. desember 2023

Julecruise på Rhinen

Juletradisjoner og julemat langs Rhinen!

Bli med på julecruise på Rhinen der vi besøker de eldste og mest ærverdige julemarkedene i Europa. La deg rive med av vakre og sjarmerende juletradisjoner med julelys, gløgg og småkaker i både Frankrike og Tyskland.
Cruiseskipet vårt er et flytende hotell med høy komfort og et kjøkken som frembringer lekre smaksopplevelser. Basen vår for denne turen er skipet MS Beethoven med 3 dekk og 90 lugarer, som ble renovert i 2010. Skipet har en egen restaurant, lounge, bar, dansegulv og pianobar. Her har vi alt vi trenger for å senke skuldrene og slippe julefølelsen inn.

Dagsprogram

Dag 1
Strasbourg
Dag 2
Romantiske Rhinen - Rüdesheim
Dag 3
Mainz
Dag 4
Gambsheim & Strasbourg
Dag 5
Hjemreise
Tente, røde julelys, pepperkakeform juletre, julestjerne samt skrift God Jul i terninger
copyright @shutterstock
Waffles store
JulemarkedPhoto by Arthur Edelmans
Copyright CroisiEurope

Program

 • Dag 1 Strasbourg
  Inkluderte måltider: Middag

  Fly fra Bergendirekte til Frankfurt på formiddagen. Ved ankomst Frankfurt kjører vi ca. 2,5 time i buss for å komme til Strasbourg der MS Beethoven venter på oss. Når vi er kommet på plass i lugarene spiser vi velkomstmiddag på båten, før vi får servert tradisjonelle julekjeks fra Alsace området. I natt seiler skipet videre mot Rüdesheim.

  Copyright Brooke Lark
 • Dag 2 Romantiske Rhinen - Rüdesheim
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi seiler på Rhinen og passerer gamle ruiner, vakre vingårder, majestetiske festninger, og den myteomspunne Lorelei steinen. Det serveres lokale jule-småkaker i loungen. Dagens stopp er Rüdesheim, en pittoresk landsby med smale brosteinsgater og bindingsverkshus. Vi  blir med turisttoget til Sigfrieds’s Mechanical Music Cabinet som viser 350 selv-spillende instrumenter datert helt tilbake til 1700-tallet. Etter tog turen får vi tid til å oppleve julemarkedet i den historiske delen av byen, som med 120 trehytter  viser oss et typisk tysk julemarked. Fra julemarkedet spaserer vi den sjarmerende gaten Drosselgasse tilbake til skipet.

  Etter en deilig middag på skipet, tar vi turen tilbake til byen for en tradisjonell Rüdesheimer Kaffee, en kaffe med brandy, sukker, krem og sjokoladestrø.

  Photo by Humphrey Muleba
  Photo by Kate Laine
 • Dag 3 Mainz
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi seiler til Mainz tidlig om morgenen, og starter dagen med spasertur gjennom byen med en tusenårig historie å utforske. Den pittoreske gamlebyen med sine fargerike bygninger, fasader med typisk tysk bindingsverk og brosteinsbelagte gater, gjør det virkelig til en fryd å vandre rundt. Vi besøker den 1000 år gamle Saint-Martin’s Katedralen og et av de eldste trykkerimuseene i verden, Gutenberg museet, som huser to kopier av Gutenberg Bibelen, den første store boken trykt med bevegelig skrift i vesten. Vi får tid til å oppdage det fargerike lokale julemarkedet like ved katedralen, før vi spaserer tilbake til skipet.

  Vi spiser lunsj ombord, og på ettermiddagen seiler vi videre mot Gambsheim. De som ønsker kan få lære mer om lokale juletradisjoner.

  I kveld er det gallamiddag mens skipet seiler videre gjennom natten.

 • Dag 4 Gambsheim & Strasbourg
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi ankommer Gambsheim og tar felles buss til Wingen-sur-Moder for å besøke Musée Lalique og lære mer om René Lalique. Lalique ble ett av de største navnene i hans tid, både som gullsmed og som glassmaker, og var kjent for sin stil, påvirket av både Art Nouveau og Art Deco. Vi får se en egen juleutstilling som virkelig gir oss julestemning!

  Tilbake på båten spiser vi lunsj mens vi seiler videre mot Strasbourg. Når vi ankommer Strasbourg er det tid til å beundre den vakre byen fylt med julelys, spesielt vakkert er det nære katedralen, the Place Kléber, Carré d’Or og Place Gutenberg. Strasbourg har flere julemarked og det er tid til å besøke dem. Tilbake på skipet blir vi møtt med varm gløgg.

  Vi spiser en deilig middag med lokal mat fra Alsace området, og de som ønsker kan teste kunnskapen om julemarkedene i Alsace på kveldens julequiz.

 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sjekker ut av skipet og starter på bussturen til Frankfurt flyplass. Vi flyr direkte fra Frankfurt til Bergen og har med oss masser av julestemning hjem i bagasjen!

  Copyright Jeana Bala

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 14 990,- pr. person

Fly Bergen – Frankfurt t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – skip t/r
4 netter i delt dobbeltlugar på hoveddekk
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider ombord
Drinker i baren(unntatt vin fra vinlisten, champagne og enkelte drinker)
Underholdning ombord
Utflukter i følge program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltlugar hoveddekk kr 3 500,-
 • Lugar mellomdekk kr 1 150,-
 • Lugar øvre dekk kr 1 300,-

Enkeltlugar på forespørsel kr 3500,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må turen betales i sin helhet innen 14 dager.
Dette bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Dersom beløpet ikke er innbetalt ved forfall, vil det kunne medføre kansellering.

Dersom beløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 184 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 183 og 66 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 65 og 46 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 45 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 13.oktober eller senere:
Hvis reisen bestilles 13. oktober eller senere, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon risikere å bli kansellert.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
08.desember
 • 12:40 - 14:50
  Bergen Frankfurt
12.desember
 • 09:50 - 11:55
  Frankfurt Bergen