05. - 12. august 2023

På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård. Kroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården om bord på skipet MV MAJESTIC, hvor kapteinen og mannskapet tar vare på deg.
I løpet av dagene kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet, eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste øy. Om morgenen kan du ta med kaffen opp på dekk og bare lene deg tilbake og nyte dagene! Og hver dag serveres det deilig lunsj om bord. Underveis venter spennende steder og masse opplevelser når vi hver dag ankrer opp til et nytt sted.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Split - Trogir
Dag 2
Trogir - fossefallene i Krka - Vodice
Dag 3
Vodice - Kornati - Zadar
Dag 4
Zadar - Øya Zlarin - Sibenik
Dag 5
Zlarin - Primosten
Dag 6
Primosten - Øya Vis
Dag 7
Øya Vis - Brac, Milna
Dag 8
Split og hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Split - Trogir
  Inkluderte måltider: Lunsj

  Vi flyr direkte til Split, den historiske byen som er beskyttet av UNESCO. Her ligger skipet og venter på oss og vi ønskes velkommen om bord av et hyggelig mannskap. Vi letter anker og seiler mot Trogir. Kokkene om bord er i gang med lunsjen allerede når vi kommer, og mens mannskapet tryller bort kofferter og bagger, serveres en tre-retters lunsj i skipets restaurant. Kanskje blir det et stopp i en lun og stille bukt, ettermiddagsbad i Adriaterhavet er en deilig opplevelse som det vil bli flere av denne uken.

  Vi fortsetter til den vakre middelalderbyen Trogir, som også er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Denne havnebyen har labyrinter av intime og trange gater. Byen ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr. og er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. St. Lauretiuskatedralen som ligger midt i byen er blant de viktigste monumentene i Kroatia. Byen er et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små caféer og butikker innenfor murene. Gled deg!

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 2 Trogir - fossefallene i Krka - Vodice
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost seiler vi videre langs Kroatias flotte kyst. Et av dagens høydepunkter er den vakre nasjonalparken i Krka, kjent for sine sjøer og fossefall. Vi legger til kai i den lille byen Skradin. Herfra skal vi over i båter som tar oss inn til nasjonalparken for å oppleve et av de imponerende fossefallene her. Vi spaserer med lokalguide og får en flott to timers vandretur.

  Tilbake på skipet vårt fortsetter vår seilas og utpå ettermiddagen anker vi opp i den livlige og populære byen Vodice. Byen ble anlagt i romertiden, i dag kan vi nyte en fascinerende gamleby med brosteingater og hvitkalkede hus. Her skal vi tilbringe natten. Vodice regnes som byen i Dalmatia med flest restauranter, så her finner man spisesteder med menyer for enhver smak. Og som alle dagene vi legger til kai ved nye steder, du bestemmer når du vil spise middag og når du ønsker å gå ombord i skipet igjen utpå kvelden.

  Copyright Simon Infanger
  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 3 Vodice - Kornati - Zadar
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  En god frokost, kaffe på dekk og en ny spennende dag ligger foran oss. Et av høydepunktene er nasjonalparken Kornati som består av 150 øyer og skjær og er den tetteste øygruppen i Middelhavet. Vi kjører slalåm gjennom dette nautiske paradiset som er rik på fisk i havet, samt sin kulturelle arv med historiske ruiner fra romerne og middelalderen. Stedet er et eldorado for de som ønsker seg litt bort fra de mest populære turistøyene.

  Avslapping, deilig lunsj om bord og kanskje et bad, kapteinen ivaretar vår glede ved svømmeturer i løpet av dagen.

  Dagens mål er Zadar, i 700 år har denne byen vakt beundring og nysgjerrighet. En lokalguide tar oss med inn i gamlebyen med sine trange gater, butikker og den vakre naturen tiltrekker turister året rundt. Her er den monumentale og kulturelle arven ivaretatt. En kuriositet er verdens første sjøorgel og installasjon «Salute to the Sun». Et gigantisk instrument bygget inn i et av bryggeområdene, der musikken blir skapt av bølger fra havets strømninger. Restaurantene serverer mat fra ulike kulturer så her kan du få et spennende måltid. Den lokale likøren Marachino er en god avslutning på måltidet. Utover kvelden samles både fastboende og tilreisende på utesteder, barer og lounger som lokker med sine fengende rytmer.

 • Dag 4 Zadar - Øya Zlarin - Sibenik
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Den dalmatiske kysten og øyriket byr på utallige muligheter, og hver dag vil kapteinen overraske deg med nye stopp. 

  Midt på dagen ankrer vi opp på Zlarin, en kupert, frodig og skogkledd øy, kjent for sine røde koraller. Øyas høyeste punkt, Klepac rager 169 meter over havet. Den ligger beskyttet for vær og vind og har i århundrer vært en sikker havn når skip måtte søke ly. Man har funnet ruiner etter både illyriske og romersk bosetning, men i dag bor det under 300 fastboende på denne bilfrie øy som kan skryte av 2700 årlige soltimer, som gir dem rekord i Adriaterhavet.

  Etter dager med inkluderte lunsjer om bord og egne middagsopplevelser anbefaler vi en god spasertur denne formiddagen. Det er sjarmerende å gå langs kaikanten og oppleve på lokale fiskebåter, bevege seg opp i bebyggelsen, kikke inn i frodige gårdsrom, og beundre øyas vakre kirke som ruver over landsbyen. Det meste omkranset av pinje-, fiken-, og sypresstrær. Som belønning – hva med et bad før du igjen går om bord i skipet igjen?

  Under turen mot Sibenik er vi alle på dekk, vi seiler igjennom trange øyer før Sibenik kommer til syne. På 800-tallet, på en høyde 70 m.o.h., bygde tilflyttede kroatere forsvarsverket Sibenik som også er på UNESCO’s verdensarvliste. I dag er Sibenik en sjarmerende kystby med vakker renessansearkitektur, et imponerende rådhus, 24 kirker, steinbelagte trange gater, restauranter og små butikker. I denne sjarmerende byen ble flere scener fra serien «Game of Thrones» spilt inn. Når vi ankrer opp helt inne i byen, står vår lokalguide og venter på oss for å ta oss med på en runde rundt i denne ærverdige og flotte byen. Deretter er ettermiddagen og kvelden din!

  Copyright Ana Jimenez
  Copyright Katarina Lines
 • Dag 5 Zlarin - Primosten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag blir det en rolig formiddag til sjøs. En god frokost, kaffe og en spennende bok i en solstol på dekk – dette er ferie! Brunfargen har festet seg, og bad og saltvann gjør godt for kroppen. Havet er azurblått og små øyer dupper i havet. Tidlig ettermiddag kommer vi til Primosten. Her finnes noen av Kroatias flotteste strender, så i dag blir dagens bad på en av disse. Primosten var i begynnelsen en stor holme, et idyllisk sted hvor folk begynte å bosette seg. Holmen lå nærme fastlandet, og etter hvert fikk stedet murer, tårn og en vindebro som kunne heves og senkes til fastlandet. I dag er den kuperte holden bebygd og bundet sammen med fastlandet. Stedet er i dag kjent for sine mange vingårder. En intim bebyggelse, monumenter, restauranter og butikker – her vil du trives! Og en god spasertur anbefales, den kan du ta i vannkanten på nesten hele halvøya.

  Copyright Benjamin Voros
  Copyright Sissel Nordhage
 • Dag 6 Primosten - Øya Vis
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Seilasen i dag bringer oss til den ytterst bebodde øya i Kroatia, Vis. Her bor det kun 3500 mennesker og øyas skjønnhet er enda ikke oppdaget av for mange tilreisende. Den ble faktisk ikke åpnet for turister før i 1989. Gode havner, en fantastisk skjærgård og kupert og frodig natur i tillegg til en autentisk atmosfære og sjarme, er kjennetegnet på Vis. Navnet på øya betyr “den høyeste” og fjelltoppen Hum rager 587 m.o.h.

  Britene bygde Fort George i 1813, da de beseiret franskmennene på havet, og under 2. verdenskrig hadde Jugoslavia 9 militærbaser her. Statsleder Tito gjemte seg her for tyskerne i 1944, og Tito’s Cave er blitt en attraksjon. I 2017 kunne man møte både Pierce Brosnan og Meryl Streep på øya. For her ble hele Abba-filmen Mamma Mia 2 spilt inn, selv om handlingen i filmen skal utspille seg på en gresk øy i Hellas.

  I kveld bør du smake på øyas sjømat og lokale vin – det er bare å glede seg! Blekksprut, sverdfisk, kongereker, tunfisk og kanskje hummer grilles på restaurantene, og serveres med nydelig salat, brød og masse olivenolje.

  Copyright Max Mota
 • Dag 7 Øya Vis - Brac, Milna
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Kroatias øyrike skal også i dag imponere og gi deg gode opplevelser. Dagens mål er øya Brac, som er en av Adriaterhavets største øyer med 14000 innbyggere og fjelltopper som rager opp til 800 m.o.h. Den berømte stranda formet som et horn som stikker ut i havet, villaer fra romertiden man kan dykke å se på 5 meters dyp, vingårder, klostre og landsbyer – her er mye for enhver smak.

  Midt på dagen gjør vi et lengre stopp i den lille byen Bol. Har du lyst til å oppleve den kjente strandtungen Zlatni Rat, kan du enten spasere eller ta sightseeingtog. Her er det alltid et yrende badeliv, så ta gjerne en dukkert du også. Stikk innom fargerike forretninger langs havnepromenaden, drikk noe forfriskende og smak på stedets iskrem.

  Det er lett å glemme avgangstiden vår i dag, for Bol er et hyggelig sted å være. Men vårt mål er Milna, en annen by på øya Brac, av venetianerne kalt “bukta med tusen skip “. Dette var favoritthavna til sjøfolk som seilte gjennom Adriaterhavet og den statusen har Milna beholdt. Husene er bygget av stein og ser ut som små kunstverk langs havna med stedets barokke kirke som kulisse.

  I kveld inviteres du til Captains Dinner om bord – vi skal nyte en god avslutningsmiddag sammen.

 • Dag 8 Split og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vår oppdagelsesreise nærmer seg slutten. Mens vi spiser turens siste frokost seiler skipet til Split, og vi ankommer kl. 09:00. Bussen står klar for å kjøre oss til flyplassen. Vi har mange fine opplevelser og minner med oss i bagasjen hjem til Bergen.

   

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 21 990,- pr. person

Fly Bergen – Split t/r
1 stk innsjekket bagasje
Flyavgifter
Havneavgifter
Busstransport flyplass – skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar på nedre dekk
7 buffetfrokoster
7 tre-retters lunsjer
1 tre-retters middag (Captains dinner)
Ettermiddagste/kaffe/kjeks
Utflukt til Nasjonalpark Krka inkl. inngangspenger
Lokale guider i Trogir, Krka, Zadar og Sibinik
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Dobbel Lugar Hoveddekk kr 1 500,-
 • Ikke BT-Fordelskunde kr 1 000,-

Enkellugar på forespørsel

Tips til betjening om bord

Informasjon om skipet:
MV Majestic

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.