30. september - 04. oktober 2021

Rundreise Setesdal – Sørlandet – Stavanger

med forestilling på Kilden Teater og Konserthus

Copyright: Jon Petter Thorsen

Bli med på en flott rundreise med norske høydepunkter fra høyfjell til sørlandsidyll. Det unike dalføre Setedalen, Sørlandets hovedstad og Stavanger.
Selv om Sørlandet ofte forbindes med sol, sommer og hvite svaberg kan vi garantere at Kristiansand absolutt ikke er en søvnig Sørlandsby. Her er det «liv og røre» hele året. Landsdelen kan friste med gode temperaturer sommer som vinter. De forskjellige årstidene har alle sine helt spesielle opplevelser.
Et av de store høydepunktene er også omvisning og forestillingen Amadeus på det flotte konsert og teaterhuset Kilden!

Sentrum av Kristiansand er unik og alt kan oppleves til fots. Fra Domkirka midt i sentrum er det 10 minutters spasertur både til populære Odderøya og byskogen Baneheia. Torget, Wergelandsparken og gågaten Markens er full av butikker, restauranter og kaféer og er trekkplaster for byens innbyggere og besøkende. Posebyen, med sin unike gamle trehusbebyggelse og idylliske gatenett er byens stolthet!

Dagsprogram

 • Dag 1 Bergen - Hovden i Setedal
 • Dag 2 Hovden - Kristiansand
 • Dag 3 Frivillig tur til Flekkerøy og Amadeus av Peter Shaffer på Kilden
 • Dag 4 Kristiansand - Stavanger
 • Dag 5 Stavanger - Bergen
Sjohuset-Restaurant-i-Kristiansand
Copyright: Peder Austrud
Festningen kristiansand
Copyright: Heidi Sørvig/Visit Sørlandet
people standing on dock near body of water during daytime
Copyright Tomas Eidsvold

Program

 • Dag 1 Bergen - Hovden i Setedal
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Avreise fra Bergen bystasjon om morgenen. Vi kjører i vakker natur forbi Odda, Låtefossen og Røldal før vi møter et fantastisk landskap på vei mot Haukeli med vidder og majestetiske fjelltopper. Herfra er ikke veien lang til et av Sør-Norges mest populære høyfjellsområder, Hovden, øverst i Setesdal. I en topp moderne turbuss med lunsj og flere stopp denne dagen, er dette en spektakulær tur. Vi overnatter på sjarmerende Hovden Fjellstoge. De som ønsker en spasertur før middag er velkommen til å være med reiselederen.

  Copyright: Anders Martinsen fotografer
  Copyright: Jorunn Jensen
 • Dag 2 Hovden - Kristiansand
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell og kjøreturen nedover dalen går igjennom små og større tettsteder med flotte naturopplevelser. Dalen har en lang tradisjon med mineraler, sølvsmedkunst, mat og klesdrakt og musikk.
  Midt på dagen ankommer vi Sørlandets hovedstad, Kristiansand, og der venter en deilig lunsj.

  Etter lunsj tar vi en spennende byvandring til fots. Når byens innbyggere skal hygge seg tar de en bryggesleng langs strandpromenaden – forbi Bystranda, Christianholm festning, kikker på båthavna, går forbi Nupen parken med sin imponerende fontene og Gravane kanalen til Fiskebrygga. Her frister restaurantene med alt fra havets delikatesser og gourmetmåltider til meksikanske opplevelser og pizza. For mange er fiskesuppe eller et rekesmørbrød med nypillede reker dagens høydepunkt. En sleng innom fiskemarkedet er en severdighet i seg selv.

  Hvem kan skilte med en gågate på 1 km? Det kan Kristiansand – stappfull av spennende forretninger og spisesteder. Torvet, med byens imponerende Domkirke, byparken og den brosteinsbelagte åpne plassen med fontene i midten omkranset av gamle ærverdige bygninger er en populær møteplass.
  En rusletur i Posebyen er et «must» med en av Nord-Europas største samlinger av lav, gammel trehusbebyggelse. En oase av hvite sørlandshus, spennende vinduer og kanskje et frodig og grønt gårdsrom å titte inn i.

  Kveldens middag serveres på Kilden Teater og Konserthus. Før vi setter oss til bords får vi en eksklusiv omvisning i dette flotte bygget som sto ferdig i 2012.

  Copyright: Terje Rakke
  Copyright: Hufton Crow
 • Dag 3 Frivillig tur til Flekkerøy og Amadeus av Peter Shaffer på Kilden
  Inkluderte måltider: Frokost

  For de som ønsker arrangeres det i dag en formiddagsutflukt til Flekkerøya.
  Allerede på slutten av 1920-tallet begynte man å reklamere med Norges Riviera og denne landsdelen kom «på mote» som et skattet reisemål. Bosetningen langs kysten vokste og man drev både jordbruk og fiske, samtidig som en helt egen kystkultur vokste og utviklet seg.
  Byens største øy, Flekkerøya, ligger kun 20 min. kjøring fra sentrum. Under Vestergapen og hundre meter under havet kjører vi gjennom den 2,5 km lange undersjøiske tunnelen som forbinder øya med fastlandet.
  Vi møter en frodig øy som i dag har rundt tre tusen innbyggere. Selv med vekst og nybygging har man klart å bevare det unike kystsamfunnet. Øya har flotte friområder med idylliske viker, strender og turstier. Her er det restaurert trehusbebyggelse med frodige hager og lokale fiskehavner.
  Vi skal på en liten vandretur på flotte turstier for å oppleve øyas frodighet, skjønnhet og nærhet til havet. Bussen tar oss med rundt på øya og på Store Geiderøy har vi flott utsikt til Skibbusundet med hytter, båthus og hvite sørlandshus.

  Vi er tilbake i sentrum ved lunsjtider og ettermiddagen er til fri disposisjon.

  I kveld er det duket for et av turens høydepunkter, oppsettingen Amadeus som er et samarbeid mellom Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Opera og Kilden Teater.
  På scenen blir det 24 musikere, 9 skuespillere, 8 sangere og 4 dansere som gjør forestillingen til et storslått stykke musikkteater. Dette er den fiktive historien om siste del av Wolfgang Amadeus Mozarts korte liv, sett med komponisten og rivalen Antonio Salieris øyne.
  Ønsker du mer informasjon om forestillingen, se her.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Kristiansand - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  På kjøreturen vestover stopper vi i Spangereid hvor vi får å se utsiden av den berømte restauranten Under som ligger 5,5 m under havoverflaten . Dette er verdens største undervannsrestaurant (kommer ikke inn i selve restauranten). På Havhotellet like ved serveres lunsj.
  Vi fortsetter til Lindesnes Fyr som er Norges eldste fyr beliggende helt på sydspissen av Lindesnes-halvøya. Uansett vær er dette et flott fotomotiv!

  Vi fortsetter vestover mot Rogaland og Stavanger, og  sjekker inn på hotell i sentrum.
  Kvelden er til fri disposisjon, og det anbefales en tur til Vågen hvor det ligger både butikker og restauranter på rekke og rad.

   

  Copyright: Jim Rune Bjorvand
 • Dag 5 Stavanger - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost

  I dag får du noen formiddagstimer til selv å oppleve den berømte oljebyen.  Vi anbefaler en tur langs den historiske Sjøhusrekken ved havnen, idylliske gågater i gamle Stavanger med gallerier og håndverk og den unik gågaten i sentrum som på folkemunne kalles Fargegata – her er husene malt i alle regnbuens farger. Gatekunst på husvegger har også blitt en merkevare i byen.
  Utpå formiddagen starter siste etappe av turen, kystveien tilbake har to ferjeturer og vi ankommer Bergen utpå ettermiddagen.

  Copyright: Brian Tallman

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 9 600,- pr. person

Buss som beskrevet i programmet
4 overnattinger på hotell i delt dbl rom
4 frokoster
3 lunsjer
3 middager
Omvisning med ett glass musserende på Kilden Teater og Konserthus
Billett til Amadeus på Kilden
Ferjebilletter på returen fra Stavanger til Bergen
Øvrig program som beskrevet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 600,-
 • Utflukt til Flekkerøya (lørdag) kr 200,- pr. person
 • Ikke BT - abonnement kr 500,- pr. person

Måltider utover det som er beskrevet i programmet
Drikke til måltidene

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endringer i program samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 1500,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 63 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 62 og 45 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 44 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

Busstider
30.september
 • 09:00 - 17:00
  Bergen Hovden
04.oktober
 • 11:00 - 17:00
  Stavanger Bergen