26. - 30. juli 2022

Toscana med Andrea Bocelli-forestilling

og kulturelle høydepunkter som Cinque Terre og Firenze

Copyright Łukasz Czechowicz

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også muligheten til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Montecatini
Dag 2
Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio og frivillig tur til Montecatini Alto
Dag 3
Kulturvandring i Lucca, Pucchinis hjemby og frivillig vingårdslunsj i Monte-Carlo
Dag 4
Cinque Terre
Dag 5
Hjemreise med en tur innom Firenze
andrea bocelli picture
Andrea Bocelli Viva Events
brown wooden chairs and table
Copyright Gabriella Clare Marino
yellow pasta and cherry tomatoes
Copyright Jakub Kapusnak
aerial photo of a city
Copyright Mark Tegethoff
Utsikt Riomaggiore, innover i bukten.
copyright @shutterstock

Program

 • Dag 1 Norge - Montecatini
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr med rutefly til Toscana. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Montecatini og vårt hotell, der vi skal bo godt og sentalt under oppholdet. Hotellet har en egen spaavdeling med behandlingstilbud, samt et utendørs basseng. De helsebringende varme kildene i Montecatini har vært kjent siden middelalderen, og fonteneanleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby.
  Felles middag på en hyggelig restaurant med kortreist mat i nærheten av hotellet.

  Nizza Suisse
 • Dag 2 Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio og frivillig tur til Montecatini Alto
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne formiddagen kan du slappe av eller gå på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer.
  Eller du kan bli med reiseleder opp til Montecatini Alto, gamlebyen med en borg fra middelalderen oppe på fjelltoppen som ruver over dalen. Utflukten inkluderer en tur med byens kabelbane i vintage-stil à la Fløibanen.
  Utsikten fra toppen er slående vakker og på torvet i landsbyen finner du en håndfull sjarmerende restauranter der dagens lunsj inntas. På vei ned kan du selv velge om du vil vandre på en fin sti ned til hotellet (ca 45 min å gå) eller ta kabelbanen eller taxi tilbake.

  Utpå ettermiddagen går ferden med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger «Stillhetens Teater» ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Amfiteatret blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Bocelli velger selv sjanger og repertoar for denne forestillingen hvert år, under artistisk ledelse av Alberto Bartalini.
  Vi kan ikke stå ansvarlig for det musikalske innholdet for denne kvelden. Men vi er sikre på at det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av dyktige musikere og gjesteartister. Man kler seg i et behagelig kveldsantrekk med gode sko (det er et stykke å gå fra parkeringen), gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling.
  Bussen kjører tilbake til Montecatini etter forestillingen. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

  Andrea Bocelli Viva Events
 • Dag 3 Kulturvandring i Lucca, Pucchinis hjemby og frivillig vingårdslunsj i Monte-Carlo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne dagen byr på spennende ingredienser for den som har lyst. Etter en rolig morgen tar vi lokaltog til Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana.
  Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et århundre med mye krig.

  Vi tar en spasertur gjennom gamlebyen i Lucca med smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Det blir tid på egenhånd til å utforske de fristende nisjebutikkene i Lucca. Når det nærmer seg lunsjtid, kan du enten ta tog tilbake til Montecatini, eller bli med på en frivillig ettermiddagsutflukt til vindistriktet Monte-Carlo. Vi forlater byen for å følge en smal og slyngete vei til en “fattoria”, et vingods med en gammel toskansk villa og restaurant. Her venter god mat, akkompagnert av stedets vin. Etter lunsjen blir det anledning til å kjøpe vin, olivenolje og andre lokale spesialiteter, før gruppen kjøres med buss tilbake til Montecatini.

  Copyright Alexandra Dementyeva
 • Dag 4 Cinque Terre
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi bevege oss litt utenfor selve Toscana. På den liguriske kysten finner vi et område som i mange århundrer bare var tilgjengelig med båt. Og det er slik vi også skal oppleve det. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur (værforbehold) tvers over bukten til Portovenere, en malerisk fiskerlandsby. Engelske diktere som Shelley, Browning og Lord Byron slo seg ned her rundt “Poetenes Bukt”. Vi skjønner godt deres begeistring når båten bringer oss rundt Tramonti og videre langs de stupbratte klippene.
  Her ligger de fem små landsbyene Cinque Terre, “fem land”, som klynger seg til den bratte fjellsiden. De pittoreske landsbyene er omgitt av skog, terrasser med vingårder og olivenlunder.
  Vi passerer Riomaggiore, Manarola og Vernazza med sine pastellfargede hus og bratte smug. Så går vi i land i Monterosso. Her venter en 3-retters lunsj på en av byens beste restauranter. Under oppholdet her kan vi anbefale et besøk i de små forretningene eller kanskje noen ønsker å ta et bad på den lille sandstranden.
  Utpå ettermiddagen returnerer vi med tog og buss til basen vår i Montecatini Terme.

  Det blir felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant i sentrum av Montecatini denne kvelden.

  Ancora della Tortuga
 • Dag 5 Hjemreise med en tur innom Firenze
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt. På vei til flyplassen denne siste dagen skal vi få oppleve en smakebit av Firenze. Ved kanten av gamlebyen i Firenze tar vi beina fatt. Guiden vår stopper ved noen av de mest imponerende bygningene, som katedralen med den karakteristiske kuppelen, Dåpskapellet med «Paradisportene» og Giottos klokketårn. Vi besøker en av byens vakreste kirker samt Palazzo Vecchio med Neptunbrønnen og broen Ponte Vecchio, «Den gamle broen». Det er ikke vanskelig å finne en restaurant ved lunsjtid og du får også anledning til å ta en titt på bodene på markedet «Mercato Nuovo» – skinnvesker, silke, bøker og spesielle trykk er noe av det som tilbys her.

  Bussen kjører oss videre til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.

  Photo by Bianca Ackermann
  Photo by Massimiliano Morosinotto

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 490,- pr. person

Fly Bergen – Toscana t/r
Flyavgifter (kr 680,- m/forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
All nødvendig busstransport
4 netter i delt dobbeltrom på Hotel Nizza e Suisse 4*
4 buffetfrokoster
1 lunsj (3-retters) med vin i Cinque Terre
1 medbrakt kveldsmåltid til Bocelli-forestillingen med mineralvann
2 middager (3-retters) på restaurant med vin
Billett til Andrea Bocelli-forestilling (kategori poltroncina, nummerert billett)
Tips
Utflukt til Lucca med tog, inkl lokalguide
Utflukt til Cinque Terre med buss, båt og lokalguide
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 100,-
 • Montecatini Alto lunsj kr 750,-
 • Frivillig vingård Lucca kr 900,-

Ikke BT fordel abonnent kr 500,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
26.juli
 • 10:45 - 12:30
  Bergen Amsterdam
 • 15:05 - 16:55
  Amsterdam Bologna
30.juli
 • 17:25 - 19:35
  Bologna Amsterdam
 • 21:10 - 22:50
  Amsterdam Bergen