27. mai - 03. juni 2023

Cruise på Donau med Berg Sparebank

en reise gjennom hjertet av Europa

Copyright Gabriele Strasky

Donau, Dronningen blant Europas elver, er en mektig vannvei som forbinder ti europeiske land. Vi kan love deg en tur med vakre landskap og spennende utflukter, nydelig mat og overraskende opplevelser. Bli med til Østerrike, Slovakia og Ungarn og ikke mindre enn tre hovedsteder.
Alle land og byer har sin egen sjarm og spennende severdigheter. Cruiseskipet vårt er et flytende hotell med høy komfort og et kjøkken som frembringer lekre smaksopplevelser.
De fleste utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper miljø og hygge. Her er det bare å hive seg rundt og være førstemann til mølla!

 

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Wien
Dag 2
Melk - Dürnstein
Dag 3
Bratislava
Dag 4
Kalocza - broderier og hesteoppvisning (frivillig utflukt)
Dag 5
Budapest - Donaus "dronning"
Dag 6
Budapest - Esztergom
Dag 7
Wien med frivillig klassisk konsert
Dag 8
Hjemreise
white building under blue sky during daytime
Copyright Leonie Zettl
white ceramic cup on table
Copyright Ece Gökçer
Copyright Fabrice Rambert
Copyright Denis Merck

Program

 • Dag 1 Norge - Wien
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Oslo til Wien. Transport fra flyplassen før vi går om bord i skipet som skal være vårt hjem den neste uken – MS Beethoven. Tidlig på kvelden kaster vi loss og begir oss ut på en av Europas største livsnerver.
  Etter et informasjonsmøte blir det servert en velkomstdrink før vi lar smaksløkene teste den første middagen. Utsøkt mat og vin, spennende utflukter og høy komfort på skipet vil gi deg en ferie du kan leve lenge på.

  Copyright Sami Ullah
  Copyright CroisiEurope
 • Dag 2 Melk - Dürnstein
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen legger skipet til ved tettstedet Melk. Her kan vi glede oss til turens første utflukt, med en kjøretur gjennom vakkert landskap mot benediktinerklosteret i Melk, et av verdens mest berømte klostre.
  Det ligger på en høy klippe mot Donau og ble grunnlagt i 1089. Det vil bli omvisning i det imponerende barokkanlegget samt klosterkirken med freskoer av Johann Michael Rottmayr.

  Ved lunsjtid er vi tilbake på skipet og seiler mot den vindyrkende lille byen Dürnstein, som ligger i det anerkjente vinområdet Wachau. Her er man omgitt av terrassehager med gamle vinranker som trives godt i det gunstige klimaet her. Det blir en felles spasertur i den flotte gamlebyen med hus fra middelalderen.
  Utpå dagen fortsetter skipet videre østover mot Bratislava.

  Copyright Leonhard Niederwimmer
  Copyright Gabriele Strasky
 • Dag 3 Bratislava
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Bratislava er hovedstaden i Slovakia, en av mange berømte byer langs Donau. Selv om den er landets kulturelle sentrum, er Bratislava ikke så mye besøkt som Praha og Budapest, og atmosfæren er enda mer avslappet her. Vi ankommer om morgenen, og rundturen vår her vil starte på en høyde over byen hvor den gamle kongeborgen dominerer. Den var i sin tid grensepost for romerne.
  Vi skal også få med oss Erkebiskopens Palass, Nasjonalteateret og Slottet. Det blir spasertur i den vakre gamlebyen. Skipet seiler videre i løpet av ettermiddagen.

  Copyright michael schaffler
  Copyright Martin Katler
 • Dag 4 Kalocza - broderier og hesteoppvisning (frivillig utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Neste morgen legger vi til kai i Ungarn. Idag har du mulighet til å slappe av ombord eller bli med på en utflukt med buss til Kalocsa, en sjarmerende by i det ungarske lavlandet. Kalocsa er kjent for sine tradisjonelle broderier, men også som ”hovedstaden” for dyrking av paprika, et av Ungarns viktigste landbruksprodukter. Under utflukten kan du oppleve en oppvisning av barske ungarske ryttere fra Pusztaen, og det blir tid til å handle litt lokale spesialiteter og krydder før vi setter kursen tilbake til skipet vårt.

  Etter lunsj er det på tide å bli god venn med soldekket. Du trenger neppe lete lenge før du finner den gode feriefølelsen i solstolene her oppe.

  Copyright Frantisek Zvardon
  Copyright ja ma
 • Dag 5 Budapest - Donaus "dronning"
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I løpet av morgenen ankrer vi opp i Ungarns hovedstad, Budapest, en av verdens vakreste byer. De fantastiske bygningene ligger som perler på en snor på begge sider av elva, Buda på vestsiden og Pest på østsiden.
  Rundturen tar oss med til de viktigste og mest kjente severdighetene.
  Den flate Pest-siden er kjent for sitt myldrende folkeliv og sine brede bulevarder. Her finnes blant annet den imponerende Parlamentsbygningen. På Helteplassen er hele Ungarns historie samlet i monumentet med statuer av landets herskere og historiske personligheter.
  I denne bydelen ligger også Operaen, som har en sentral rolle i landets musikkliv.
  Vi krysser elva og begir oss opp til Gellerthøyden og det gamle Citadellet. Utsikten herfra er absolutt verd å ta med seg – vi ser Donau og de åtte broene som binder bydelene sammen. Vi fortsetter til Matthiaskirken, Slottet og Fiskerbastionen.

  Etter middag gir vi tilbud om å bli med på tradisjonell aften med en forestilling i ungarsk folkedans. Forestillingen finner sted på et lokalt teater i Budapest, og det blir busstransport frem og tilbake fra skipet (pris under Tillegg).
  Skipet ligger til kai i Budapest over natten.

 • Dag 6 Budapest - Esztergom
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne formiddagen vil vi ankre opp i Esztergom, en av de eldste byer i Ungarn. Byens massive basilika, ruver høyt over byen og elven Donau og er et imponerende skue. St Stefan, den første kongen av Ungarn, ble født her, og byen har vært hovedsete for katolisismen i Ungarn i mer enn tusen år.
  Det blir tid på egenhånd til å utforske den vakre bykjernen, og de som ønsker det kan bli med reiselederen på en rundtur. Vi tilbringer ettermiddagen ombord og seiler mot Wien.
  I kveld kan du glede deg til gallamiddag med delikate overraskelser til bords.

  Copyright Christian Creutz
 • Dag 7 Wien med frivillig klassisk konsert
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost blir det en rundtur med lokal guide i sentrum. Underveis får du se blant annet Hundertwasserhuset, Statsoperaen, Hofburg, Stefansdomen og Musikverein hvor den berømte nyttårskonserten finner sted. Gamlebyen har flere trivelige konditorier og kaffehus og en spennende gågate.
  Om ettermiddagen kan du sammen med reiseleder utforske sentrum av Wien, eller ta en tur på egenhånd ut til Schönbrunn dersom du ønsker det. Etter middag har du mulighet til å få med deg en frivillig kveldskonsert med klassisk musikk – nærmest et must når man er i Wien.

  Skipet blir liggende i Wien om kvelden slik at det blir nok av tid til å utforske denne vakre byen på egenhånd.

  Copyright Marjoline Delahaye
  Copyright Bells Mayer
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Gjennom uken har du blitt godt kjent om bord på skipet, og mens du nyter turens siste frokost begynner kanskje tankene å vandre; hvilken by likte du best?
  Med så mange forskjellige inntrykk frister kanskje et nytt elvecruise snart? Bussen tar oss med til flyplassen, og videre med fly den siste etappen hjem. Batteriene er nå fulladet og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly t/r Oslo – Wien
Flyavgift (med forbehold om endring)
1 innsjekket bagasje på flyreisen
7 netter om bord på standard dekk i utvendig lugar
Helpensjon om bord
Velkomstcocktail
Kaffe/te, mineralvann, øl og vin og enkelte drinker i baren ad libitum under hele cruiset (tillegg for champagne og spesifiserte drinker)
Underholdning ombord
Buss t/r flyplass-skip
Besøk og omvisning i klosteret i Melk
Sightseeing i Budapest med buss og lokalguide
Sightseeing i Wien med buss og lokalguide
Sightseeing i Bratislava
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:

Vi gjør oppmerksom på at prisene for frivillige utflukter kun gjelder ved forhåndsbestilling.

Tips til mannskapet om bord (anbefalt €60 per person).

Påmeldingsfrist 01. desember