Cruise på Rhône

Vinmarker og vakre byer

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk på en elegant elvebåt som rolig glir på elven, gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Du kan trekke deg tilbake til din lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld. Vi vil i løpet av turen tilby flere utflukter med variert program. To av Frankrikes mest innbydende regioner kan oppleves på denne turen. Provence fremkaller bilder av olivenlunder og lavendelåkrer i et landskap som har inspirert flere kjente franske malere. Auvergne-Rhône-Alpes er mest kjent som et av Frankrikes beste vindistrikter, men kan også vise til en lang historie og stolt kultur. Byen Lyon er for mange kjent som et gastronomisk mekka, og det skal vi få en smakebit på når en av middagene inntas på en av restaurantene som tilhørte verdenskjente Paul Bocuse! Vi ser frem til å ønske dere velkommen om bord!

Program for turen

Dag 1
Sandefjord – Lyon
Dag 2
Arles og utflukt til Camargue
Dag 3
Avignon og Viviers
Dag 4
Utflukt til Gorges de l’Ardeche
Dag 5
Vienne, Collonges-au-Mont-d’Or, og gourmetmiddag
Dag 6
Lyon
Dag 7
Hjemreise

TurinformasjonTurpris kr 16 990,-

Inkludert i turprisen:
Fly Torp – Lyon t/r
Flyavgifter
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i dobbel lugar på standard dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Underholdning ombord
Alle utflukter
Gourmet middag på Bocuse-restauranten Abbaye de Collonges
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkel lugar: på forespørsel
Lugar øvre dekk kr 1 750,- per person
Tips til mannskapet (ca 50 euro per person anbefales)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

MS Rhone Princess
MS Rhône Princess er et flott 4-stjerners skip som ble bygget i 2001 og renovert i 2011. De 69 lugarene er fordelt på to dekk. Hver lugar har TV, baderom med dusj og toalett, safe og individuelt klimaanlegg. Skipet har soldekk med solsenger, salong og en stor restaurant der alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Elektrisiteten er 220V.

Skipet har Wi-Fi.

Frokost blir servert i form av buffet. Lunsj er enten buffet eller den blir servert ved bordet. Middagen serveres som 3-retters ved bordet.

Klesstilen om bord er avslappet og komfortabel. Det anbefales litt finere tøy til middag om kvelden.

Dagsprogram

Dag 1: Sandefjord – Lyon

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/11_lyon-og-fourviere-hoyden.jpg

Vi flyr fra Torp tidlig om morgenen via Amsterdam til Lyon. Her vil bussen stå klar til å frakte oss den korte etappen til elvebredden hvor MS Rhône Princess ligger til kai. Vi går om bord og sjekker inn på de romslige utvendige lugarene som alle er utrustet med dusj,
aircondition, TV, telefon, hårtørker og safe. Middager og lunsjer om bord er noe du kan glede deg til, og husets vin og øl er inkludert, samt drinker fra baren. De fleste nettene vil skipet ligge ved kai, men noen ganger forflytter vi oss mens vi sover. Vi kan bare glede oss til de neste dagene!

Dag 2: Arles og utflukt til Camargue

/globalassets/cruisebater/ms-rhone-princesse/restaurant01-ms-princesse-aquitaine-garonne-croisieurope-croisieurope.jpeg

Skipet har seilet gjennom hele natten, og fortsetter seilingen om morgenen gjennom det vakre franske landskapet. Vi har passert Valence med sin imponerende katedral, og Montélimar, kjent for sin berømte nougat. Vi legger etter hvert til kai i Arles, en av de mest fascinerende byene i Provence. Herfra starter turens første utflukt; Camargue. Vi er i Rhônens munningsdelta og dette er ett av Europas mest særegne og spesielle landskap. Våtmarksområdet, i dag nasjonalpark med strengt regulert adgang, er tilholdssted for trekkfugler og flamingoflokker, men også de berømte ville hestene. På en ”manade”, en av de typiske gårdene, kan vi se både hester og noen av de sorte tyrene som blir avlet her i Camargue. De som ønsker det kan om kvelden spasere rundt i Arles. Den idylliske byen med de vakre fargene og spesielle lyset har inspirert mang en kunstner, blant annet Vincent van Gogh med sitt verdensberømte maleri «Cafe La Nuit». Byen har noen imponerende romerske ruiner og et
godt bevart amfiteater med plass til 20 000 tilskuere.

Dag 3: Avignon og Viviers

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/19_avignon_pavepalasset.jpg

Når vi etter hvert våkner og møtes til frokost, nærmer skipet seg Avignon, også kalt de mektige pavers festningsby fordi paven flyttet hit etter at Romerriket falt på 1300-tallet. Hele syv paver bodde i det imponerende Pavepalasset med sine festningsvoller som dominerer bybildet i dag. Selve Avignon er som et postkort, med fargerike butikkfasader, smale brosteinsbelagte gater, vakre kirker og broer. Den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon er fra 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon». Skipet seiler etter hvert videre, gjennom slusene i Bollène, mot Viviers.

Denne middelalderbyen er som et friluftsmuseum med historie på hver side av de snirklete gatene. Her finnes blant annet verdens minste katedral, St Vincent. De som ønsker det kan om kvelden bli med på en guidet spasertur gjennom Viviers sjarmerende gater.

Dag 4: Utflukt til Gorges de l’Ardeche

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-store-bilder/rhone-09-ardeche.jpg

Området rundt Viviers er mest kjent som utgangspunkt for turer inn i det naturskjønne Ardècheområdet, en nasjonalpark som er kjent for spektakulære dryppsteinsgrotter, kalkklipper og dype juv. Utflukten følger elvedalen der den slynger seg mellom høye klippevegger, noen av dem er opptil 300 meter over elvebunnen.

Vi beundrer den berømte klippebuen Pont d’Arc som har blitt selve ikonet for hele Ardècheregionen. Vi går om bord igjen i La Voulte, og seiler videre mot Tain L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og sjokolade. Vi skal få en smakebit på sistnevnte når vi legger til kai, da spaserer vi til Cité du Chocolat hvor vi skal utforske, lukte og smake sjokolade i alle former og farger hos verdenskjente Valhrona!

Dag 5: Vienne, Collonges-au-Mont-d’Or, og gourmetmiddag

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/lyon_bocuse-dor-plates-2009.jpg

Morgenen tilbringes om bord mens skiper seiler mot Vienne, en by som er over 2000 år gammel. Her vil det bli tid på egenhånd til å utforske byen. Den har helt tydelige spor fra romertiden, og før romerne koloniserte området, var det en gallisk bosetning her. Vi anbefaler blant annet det antikke teateret fra cirka år 40 f.Kr, St. Maurice katedralen og Augustus-tempelet.

Vi seiler så videre mot Lyon og vil underveis se blant annet gamlebyen Vieux Lyon, den majestetiske basilikaen Notre Dame de Fourviere og Homme de la Roche statuen. Vi kjører inn på elven Saône og legger til i Collonges-au-Mont-d’Or. I kveld skal vi oppleve noe helt ekstraordinært, nemlig middag på en av restaurantene eid av Paul Bocuse. «Abbaye de Collonges» har tilhørt Bocuse-familien i mange år, og Paul var dypt involvert i driften når han levde. Monsieur Paul døde dessverre i januar 2018, 91 år gammel. Han er regnet som en av de Beaune og det vakre Hôtel-Dieu Pittoreske bygater Amfiteateret i Arles fremste kokkene i vår tid, og gav navnet til det uoffisielle verdensmesterskapet i matlaging, Bocuse d’Or som flere av våre norske kokker har vunnet. Vi garanterer en perfekt kveld med servering av noen helt fantastiske retter,  alle i Paul Bocuse sin ånd.

Dag 6: Lyon

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/lyon_paul_bocuse.jpg

Formiddagen nytes om bord på skipet mens vi seiler mot Lyon. Byen er Frankrikes tredje største, og regionhovedstad. Den strekker seg fra det kjente vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør. Dagens rundtur starter ved Fourvièreåsen hvor vi får et flott overblikk over byen.

Derfra drar vi til gamlebyen Vieux Lyon på Saônes venstre bredd hvor mange av de historiske bygningene ligger. Her finner man også de typiske franske bistroene,  «bouchon», som byen er kjent for. Typisk for byen er også de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. Paul Bocuse har et eget matmarked i Lyon, «Les Halles de Lyon», hvor hele tre etasjer er fylt til randen med gourmetmat. Her skal vi både få lukte og smake på flere delikatesser før vi returnerer til skipet.

Dag 7: Hjemreise

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-store-bilder/fourviere-lyon.jpg

Turen er ubønnhørlig slutt. Vi må si farvel til våre nye venner som har gjort livet behagelig om bord for oss. Buss bringer oss til flyplassen i Lyon og vi starter på returen. Minnene om landskap og steder, matretter og viner fra denne vakre regionen vil vare lenge.