Cruise langs Seinen

Fra Paris til Normandie

  • 21.08.2020
  • 8 dager
  • 18 775,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som roligglir langs floden, gjennom vakkert landskap, forbi hvite klipper og grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager, eller middelalderborger og mektige klostre. Vi opplever Paris med sitt sprudlende liv og beundrer noen av metropolens storslåtte monumenter, koselige Rouen og fiskerlandsbyen Honfleur som utgangspunkt for den berømte Blomsterkysten. Man kan ikke unngå å bli fascinert av landsdelens lune sjarm og kjente spesialiteter som sider, calvados og camembert. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Vi er sikre på at du blir begeistret for denne vakre regionen!

Program for turen

Dag 1
Bienvenue en France
Dag 2
Vakre Paris
Dag 3
Pomp og prakt i Solkongens palass (frivillig utflukt)
Dag 4
Monets hage
Dag 5
Rouen
Dag 6
Duclair og «Norman Abbeys Trail»
Dag 7
Honfleur og frivillig utflukt til Blomsterkysten
Dag 8
Paris og hjemreise
MS Renoir - Premium ship

Turinformasjon

Turpris kr 17 775,- per pers.
Pluss flyavgifter kr 1 000,- (med forbehold om endringer)
Totalt kr 18 775,- per pers.


Turprisen inkluderer:

Flyreise Haugesund – Paris t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Transfer fra flyplass til hotell
1 natt i delt dobbeltrom på 4* hotell i Paris
1 frokost på hotellet
1 middag i Paris
6 netter i utvendig lugar med 2 senger på hoveddekk
Vin, vann, øl, kaffe til alle måltider om bord
Drikke i baren
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Lugar på øvre dekk kr 2 350,- per person
Enkel lugar på forespørsel (begrenset antall)
Tips til mannskapet om bord (anbefalt €50 per person)
Frivillig utflukt Versailles kr 850,- per person
Frivillig Landgangsstrendene med lunsj kr 1 350,- per person
Frivillig Blomsterkysten kr 650,- per person

Det er bindende påmelding på de frivillige utfluktene før avreise. Det vil ikke være mulig å melde seg på utfluktene om bord.

Vi gjør oppmerksom på at elvecruise dessverre ikke er tilrettelagt for bevegelseshemmende. Noen av utfluktene forutsetter at man kan spasere med gruppen i normalt tempo.

Det kan forekomme endringer av seilingsrute, tider og program. Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endring i flyavgifter, turprogram og
eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Bienvenue en France

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-store-bilder/eiffeltarnet.jpg

Vi flyr fra Haugesund via Oslo og lander etter hvert i Paris. På flyplassen vil bussen stå klar for å kjøre oss inn til sentrum hvor vi skal bo på hotell den første natten. Felles middag på kvelden.

Dag 2: Vakre Paris

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-store-bilder/montmartre_kafe.jpg

Etter en deilig frokost er tiden kommet for å gjøre seg bedre kjent med byens mange severdigheter, kulturhistorie og det livlige, til tider kaotiske menneskemylderet i denne vakre metropolen.Turen går forbi alle stedene vi har hørt så mye om; Eiffeltårnet, Triumfbuen, Place de la Concorde, Operaen, den delvis nedbrente Notre Dame og selvfølgelig paradegaten Champs Elysees. Vi kommer også til å legge inn litt tid på egenhånd denne dagen slik at man kan kjøpe seg litt lunsj, shoppe litt eller kanskje bare spasere rundt og nyte alt byen har å by på.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på det flotte femstjerners skipet MS Renoir som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger til kai nærheten av Eiffeltårnet, og etter innsjekking skal vi gjøre oss kjent med lugar og tilbudene om bord. Før middag blir det servert en velkomstdrink, og mannskapet blir presentert for oss. Skipet blir liggende til Paris over natten.

Dag 3: Pomp og prakt i Solkongens palass (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-store-bilder/versailles_french-garden.jpg

I dag kan man enten velge om man vil utforske Paris på egenhånd, eller om man vil være med på en spennende utflukt til Versailles. Slottet som Ludvig XIV bygget i det 16.århundre mener mange er barokkens mesterverk med sin utrolige størrelse og storslåtte og overdådige utsmykning. Den imponerende arkitekturen har siden inspirert mange slott i Europa. Det tok førti år å bygge det flotte hage- og parkområdet, og den er vel verdt å utforske. Kun det beste var godt nok for solkongen, og her er faktisk mye av det som glitrer, ekte gull!

Dag 4: Monets hage

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/claude-monet-waterlilypond-in-giverny.jpg

Skipet kaster loss om morgenen, og mens frokosten serveres seiler vi ut av Paris. Dagens inkluderte utflukt går til Giverny hvor vi besøker Claude Monets «verden». Her er huset, der han bodde fra 1883 til 1926, og hagen som gav inspirasjon til mange av kunstnerens mest kjente bilder. Motivene kjenner vi igjen, som den japanske broen og vannliljedammen. Her finner vi også den frodige normanniske hagen og en samling japanske trykk som betydde mye for Monets utvikling. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, og seiler videre gjennom natten.

Dag 5: Rouen

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-store-bilder/rouen1.jpg

Etter en deilig formiddag om bord ankommer vi den historiske hovedstaden i Normandie ved lunsjtider. Det var vikingene som gjorde den til sin hovedstad så tidlig som på 800-tallet og kong Karl den enfoldige overrakte byen til Gange-Rolf i 911 og gjorde han til den første hertugen i området. Han er også begravd i den flotte katedralen i byen som for øvrig har et av de høyeste kirketårnene i verden. Det sies jo at Gange-Rolf kom fra Norge. Det blir en felles byvandring i den gamle bykjernen. Rouen er som et levende museum med sine mange vakre bindingsverkshus, gotiske bygninger og kirker og katedral, flotte motiver som de impresjonistiske malerne har benyttet seg av. Det må selvfølgelig også nevnes at det var på torget Le Vieux Marchè at Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431, og det er kanskje det byen er mest kjent for.

Dag 6: Duclair og «Norman Abbeys Trail»

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/abbaye_de_jumieges.jpg

Vi seiler nordover gjennom vakkert landskap med bratte kalkklipper og maleriske landsbyer langs elvebredden. Fra Duclair kan de som ønsker det bli med på en utflukt som går langs «Klosterruten».Navnet har ruten fått etter de mange kloster som finnes i dette området. Vi passerer først det kjente og vakre klosteret Saint-Wandrille (et kloster i bruk og kan derfor ikke besøkes) før vi nærmer oss en av Frankrikes vakreste klosterruiner, den enorme Notre-Dame i Jumièges.Ved siden av finner vi kirken St.Pierre, som har røtter til Karolingertiden. Den ligger flott til der elven slynger seg, og er imponerende selv som ruin.

For de som ikke ønsker å delta på denne utflukten kan vianbefale en vandretur langs Seinens bredd på ruten «Chemin du panorama». Den starter i utkanten av Duclair. Når middagen nytes om kvelden setter skipet kursen motHonfleur (avhengig av tidevannet i elva).

Dag 7: Honfleur og frivillig utflukt til Blomsterkysten

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-programbilder/les-braves_skulptur-pa-omaha-beach.jpg

Honfleur er kjent for sin vakre og gamle havn med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonsmalerne Monet og Coubert er to av mange kunstnere som har sittet her i havnen og malt de spesielle husfasadene.

Vi tilbyr to utflukter i dag:
Côte Fleurie / Blomsterkysten: Vi skal besøke de fasjonable badebyene Trouville og Deauville med sine sandstrender og klipper, et landskap som fenget og inspirerte diktere og malere på 1800-tallet. Det var Napoleon som førte an, og som gjorde at disse stedene ble stadig mer og mer populære. Regionen de ligger i heter Calvados, oppkalt etter drikken som produserers. Vi skal også besøke et destilleri hvor de produserer den kjente epledrikken Calvados, og det blir selvfølgelig smaksprøver! Denne utflukten er en halvdagsutflukt.

Landgangsstrendene: Vi er nok ikke alene når vi besøker stedene som er knyttet til de alliertes landgang 6. juni 1944. Vi begynner med klippene ved Pointe-du-Hoc som ligger mellom Omaha Beach og Utah Beach. Her får vi se litt mer av kysten og utsikten over havet, samt synlige krigsminner som bunkers og granathull på nært hold. Vi drar så videre til Colleville sur Mer og den berømte amerikanske krigskirkegården. Etter lunsj skal vi besøke Arromanches med sin enorme havn. Her skal vi se en film på et 360° lerret som kombinerer filmsnutter fra juni 1944 med dagens klipp fra samme sted. På vei tilbake til Honfleur vil vi passere kjente strender som Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Denne utflukten er en heldags utflukt.

Dag 8: Paris og hjemreise

/globalassets/cruisebater/ms-renoir/ms-renoir-lugar-ovre-dekk.jpg

Da er tiden inne til å ta farvel med MS Renoir og med mannskapet om bord som har vært med på å gjøre dette cruiset til en flott opplevelse for oss alle.

På returen tilbake til flyplassen i Paris skal vi kjøre buss, og vi kan nyte det vakre landskapet nok en gang. Etter en kjøretur på ca to og en halv time ankommer vi flyplassen og da gjenstår bare den siste etappen tilbake til Norge.

MS Renoir - Premium ship

/globalassets/cruisebater/ms-renoir/renoir2.jpg

MS Renoir er et flott Premium skip som ble bygget i 1999 og totalrenovert i 2018. De 54 lugarene er fordelt på 2 dekk og er alle 15m2. Skipet har soldekk med solstoler, resepsjon, lounge bar med dansegulv og restaurant stort nok til at alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Frokost er buffet, mens lunsj og middag serveres som 3-retters måltid. Drikke (vin, vann, øl, drinker, juice og kaffe) i baren og i restauranten er inkludert, med unntak av champagne og enkelte viner fra vinkartet.

En av fordelene med dette elvecruiset er at det finnes en vakker by eller landsby med mange severdigheter rett ved gangbroen, slik at man lett kan komme seg rundt når vi legger til kai.