Sykkelcruise i Nord-Kroatia

Aktiv ferie og idyll

I samarbeid med vår erfarne sykkelguide Knut Bjoraa, som har arrangert sykkelturer over hele verden, inviteres du til et nytt cruiseprogram i Kroatias vakre øyrike!
Knut har vært reiseleder på lignende turer ni ganger tidligere i Kroatia, og vår erfaring og kompetanse er din trygghet. Denne turen går mellom Split og Zadar. Det blir sykling på sjønære og fredelige stier både på øyer og fastland. Besøk i en berømt nasjonalpark og rikelig med bade-, foto- og kaffestopp underveis.

Når dere ikke er på sykkeltur, nytes timene om bord på den flotte cruisebåten Spalato. Båten er i en såkalt Premium Superior-klasse, og inneholder 18 lugarer og et svært romslig soldekk. Her er mulighetene gode for å slappe av mens den erfarne kapteinen styrer fartøyet rundt på Adriaterhavet. Underveis ankres det opp i små og store bukter, enten for overnatting eller soling og bading.

Velkommen til en aktiv cruiseopplevelse som gir deg en god smak av det Kroatia kan by på.

Passer turen for deg?

Har du glede av vakker natur? Kunne du tenke deg å hoppe ut i varmt hav fra en båt? Liker du å sitte i en solseng på dekk og lese en god bok? Ønsker du en aktiv ferie, med sykling og bading? Har du sansen for gode måltider? Nikker du bekreftende på flere av disse spørsmålene, tror vi absolutt du er i målgruppen for denne turen! Du kan hver dag velge om du vil sykle eller slappe av på båten. Noen dager er det mulig å sykle deler av dagen. Hvis du tidligere har syklet i sør Kroatia vil nok denne turen ha færre bakker, men flatt er det likevel ikke, så du må være forberedt på å svette litt ekstra noen ganger. Veiene er imidlertid av høy kvalitet og det er minimalt med trafikk de aller fleste steder. Vi bruker god tid på syklingen, med mange pauser for fotografering av det fantastiske landskapet, drikking, selfies etc. Og husk: det er aldri feigt å spasere i bakkene :-)

Program for turen

Dag 1
Dobrodošli!
Dag 2
Ikke noe stress (ca 26 km)
Dag 3
Fra fiskelandsby til storby og unike installasjoner (ca 28 km)
Dag 4
En ny dag spekket med opplevelser! (ca 31 km)
Dag 5
Vakre fossefall og krystallklare innsjøer (ca 25 km)
Dag 6
Klar for nye opplevelser? (ca 20 km)
Dag 7
En havneby som inviterer til oppdagelsesferd (ca 26 km)
Dag 8
Zbogom
Sykler og måltider

Turinformasjon

Turpris kr 16 865,–
Flyavgift kr 885,–
Totalt fra kr 17 750,– per person*
*Pris med utreise Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Split
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport flyplass – skip t/r
Sykkelleie (21 girs sykler med pakkebærer)
7 netter i delt dbl lugar på Premium Superior båten Spalato (nedre dekk)
7 frokoster
9 tre-retters lunsjer eller middager med vann og kaffe
Vann og frukt til alle sykkeletapper
Lokalguide/mekaniker som følger oss på hele turen
Inngang til Krka Nasjonalpark
Inngang til Kornati Nasjonalpark
Inngang til Telascica landskapspark
Nasjonal turistskatt og havneavgifter
Tips til bussjåfører
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur, Knut Bjoraa

Flytider

13.juni
Oslo–Split   10.30–13.20

20.juni
Split–Oslo   12.15–15.05

Tillegg:
Enkeltlugar kr 3600,– (begrenset antall)
Lugar mellom- og øverste dekk kr 3000,– per lugar
Tips til guide og mannskap, anbefalt til ca Eur 10,– per dag

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1 800,–
Stavanger fra kr 1 800,–
Kristiansand fra kr 1 800,–

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Spalato (Premium superior):
Spalato er i Premium superior kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet som er 36,7 meter langt og 7,6 meter bred, har 18 lugarer, alle utvendige med egne bad og air-condition. Fellesområdene inkluderer soldekk og restaurant og badeplattform.

Gruppestørrelse: 30–34 deltakere.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Dobrodošli!

/globalassets/europa/kroatia/sykkeltur-i-nord-kroatia/split-north-route--kroatia_3.jpg

Gjør deg klar for cruise og sykkelglede! Fra Gardermoen flyr vi direkte med SAS til Split. Der venter en buss som på kort tid tar oss med til havna og den flotte båten Spalato. Mens mannskapet setter bagasjen din inn på lugaren, serveres det første av mange gode måltider om bord.  Vi setter kursen mot Rogoznica, ei fredelig bukt med vakre strender. Her får vi første tur på sykkel, og følger kysten til Zmajevo oko og videre gjennom olivenlunder og vingårder mot Saric Courts. Skipet møter vi igjen i Primosten, der vi overnatter. I kveld er middagen på egenhånd, og det er hyggelig å spise i land, enten sammen med dine medreisende eller alene, du bestemmer. Det er mange restauranter å velge mellom.

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/ms-spalato/spalato-bakfra-i-sjo-2000px.jpg

Dag 2: Ikke noe stress (ca 26 km)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/vodice_2000px.jpg

Morgencruise mot Vodice, et knutepunkt hva angår sykkelruter. Herfra sykler vi til Tribunj, et nydelig lite sted som er kjent for sine årlige eselveddeløp! Videre sykler vi over broen til Tisno på øya Murter, og vi følger kysten og pinjeskogen til ei bukt, hvor mannskapet har klargjort lunsjen vår. Mens vi nyter solsengene cruiser vi videre mot den vesle byen Sali på øya Dugi Otok. Dette er den lengste av øyene utenfor Zadar, med kun 650 innbyggere. I Sali setter vi oss på syklene, og det går litt opp og ned før vi på ettermiddagen triller inn i nasjonalparken Telascica. Her kan vi innta næring, f.eks. i form av is og kaffe. Det er en fin liten innsjø her som du kan spasere rundt, eller ta deg et bad i. Det er også noen fantastiske klipper og morsomme steinvarder. Dette blir en fin avslutning på flott dag. I kveld spiser vi middag om bord, kikker på stjernene og lar praten gå med nye bekjentskaper.

Dag 3: Fra fiskelandsby til storby og unike installasjoner (ca 28 km)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/zadar_kunstverk-2000px.jpg

Når frokosten er vel innabords vinker vi farvel til fiskelandsbyen Sali og sykler nordover på øyen Dugi Otok. Her vil du se kontrastene mellom små landsbyer, bortgjemte strender, frodig vegetasjon og de majestetiske fjellformasjonene mot fastlandet. Det er med andre ord mye fint å se på underveis. Etter ankomst Brbinj spiser vi lunsj om bord mens vi cruiser mot Zadar – byen med over 3000 år historie og kulturarv. Det er en svært populær turistby, og spisesteder ligger tett. Byen har også to unike attraksjoner. Den ene er en installasjon som heter «Salute to the Sun». Det andre er verdens første sjøorgel. Det er et instrument som er bygget inn i bryggekanten, og som skaper musikk av havets bevegelser.

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/zadar-2000px.jpg

Dag 4: En ny dag spekket med opplevelser! (ca 31 km)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/bro-fra-pasman-til-ugljan-2000px.jpg

Etter frokost cruiser vi til den solrike øya Ugljan. Underveis blir det badestopp i det krystallklare vannet. Vi følger kysten og nyter utsikten mot fastlandet og de nydelige små oasene vi sykler forbi. Tiden er vår, og vi kan unne oss flere stopp underveis. Dagens sykkeltur tar oss med til enda en øy, Pasman som er forbundet til Ugljan med bro. Pasman har et flott motto, og det er «The island of joy and happiness, of little people with big hearts». I byen Tkon venter kapteinen på oss, og vi seiler mot Vodice. Med noe kaldt i glasset, kan du stå på dekk og nyte utsikten til et maritimt paradis, Kornati nasjonalpark. De tilsynelatende golde, avrundede øyene er et svært populært område for seilere fra hele verden, og i de mange buktene med krystallklart vann ligger de og nyter stillhet og badegleden. Vi ankrer opp i Vodice. I kveld er middagen på egenhånd, og det er rikelig med spisesteder å velge blant. Like bortenfor båten og havna er det herlige badestrender. Kanskje det frister med et kveldsbad?

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/kvinne-i-kroatia_nett.jpg

Dag 5: Vakre fossefall og krystallklare innsjøer (ca 25 km)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/krka-national-park_1024x768.jpg

Vi kaster fortøyningene tidlig om morgenen og seiler inn i en kanal ved Sibenik. Kanalen blir etter hvert til en innsjø, og vi ender opp ved Skradin, som ligger i munningen til elven Krka. Her losses syklene, og vi triller på flat grusvei til Krka nasjonalpark. Det er virkelig et unikt område, med mange fossefall, tusenvis av fisker i det klare vannet og fargerike øyenstikkere. Det er anlagt gangveier, og vi får følelsen av å vandre i en liten jungel. Bade kan du også! Etter et par timer her sykler vi tilbake til båten. Ettermiddagen er fri til å utforske denne historiske byen. Her kan du besøke et slott ovenfor sentrum og flere andre vakre historiske bygninger, som Foscolopalasset eller St.Laurent kirken.

I kveld inviteres vi til Captains Dinner, så det blir spennende å se hva mannskapet varter opp med!

Dag 6: Klar for nye opplevelser? (ca 20 km)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/sibenik-1140px.jpg

Formiddagssykling er deilig, før varmen setter inn for alvor, og Sibenik har mye historie å by på. Vi besøker festningen som beskyttet mot inntrengere fra havet, vi sykler på kystnære stier og vi fortsetter videre til to små saltvannssjøer, Vela og Mali Solina. Her produseres det fremdeles salt. På vår vei tilbake til Sibenik kommer vi også forbi turistbyen Solaris og velger oss en fin strand for et badestopp. Etter lunsj om bord etablerer vi oss på soldekket. Nå er det bare å slappe av resten av dagen. Smør deg inn med høy solfaktor, bestill noe kaldt å drikke fra bartenderen, finn frem boken din eller diskuter verdens utfordringer med dine medreisende. Vi overnatter i Trogir, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen består av labyrinter av trange gater med koselig butikker og restauranter. Byen ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr. og den er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. I dag er Trogir som et levende museum, og det er en rekke hyggelige restauranter å velge mellom når du skal spise middag i kveld. 

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-store-bilder/trogir.jpg

Dag 7: En havneby som inviterer til oppdagelsesferd (ca 26 km)

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-store-bilder/opatija-slatina-beach-2000px.jpg

I dag går sykkelturen på øya Ciovo, like ved Trogir. Vi følger flate kystveier til Slatina, hvor vi sykler opp til kirken Lady of Prizidnica, som daterer seg fra 1546. Vi får etter hvert nyte utsikten mot Split, Kastela og fjellene i bakgrunnen. Tilbake om bord på Spalato serveres turens siste felleslunsj før mannskapet setter kursen mot Split. Her overnatter vi i havnen som ligger i gåavstand fra gamlebyen. Kveldens program skreddersyr du etter egne ønsker, og middagen er også på egenhånd.

/globalassets/europa/kroatia/sykkeltur-i-nord-kroatia/vannpause---katarina-lines.jpg

Dag 8: Zbogom

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/split-kroatia.jpg

Flyet tilbake til Norge går ved lunsjtider, men du har hele morgenen til å utforske gamlebyen i romerske Split. Det var her keiser Diokletian bygget sitt palass på 300-tallet, og gatene rundt palasset er trange og spennende. Kanskje du vil prøve deg på litt pruting på markedet? Den flotte, steinbelagte havnepromenaden er stedet for å se og bli sett! Frem til avreise kan du nyte en is eller bruke opp de siste kuna’ene på suvenirer og kikke på folkelivet. Takk for turen!

Sykler og måltider

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/sykler-pa-brygga-kroatia-2000.jpg

Sykler og teknisk assistanse
Syklene vi bruker er stødige, gode tursykler med 21 gir, dempegaffel foran og pakkebærer. Syklene er utstyr med flaskeholder, pakkebærer og en liten bag (14x8x8). Hjelm er også inkludert. Syklene blir fraktet på båten, fra øy til øy. På hele turen følger en sykkelkyndig og hjelpsom lokalguide.

Litt om måltidene
På denne turen er det inkludert frokost og tre-retters lunsj hver dag om bord på båten. Der det passer bedre, vil reiseleder bytte ut en lunsj med en middag, men antall måltider forblir den samme.